Lifecoach logo

Medewerkers met psychische- of emotionele problemen?

Wat doe als medewerkers met psychische problemen op de werkvloer rondlopen?

Heeft een medewerker last van een slecht humeur, verbale felheid of wordt een medewerker juist stiller? Een medewerker heeft een privéleven waar van alles kan spelen. Dit heeft weerslag op het welzijn. Een veerkrachtig persoon kan goed met emotionele situaties omgaan en zal vrij snel herstellen.

Maar o.a. door de Corona-crisis, het veelal thuiswerken en ontbreken van sociale contacten is voor velen het emotionele welzijn onder druk komen te staan. Hierdoor ervaren veel mensen stress. Onderliggende problemen zijn versnelt zichtbaar geworden, wat weerslag heeft op het zelfvertrouwen en het psychisch welzijn van mensen.

Lifecoaching voor werknemers

Wat doe je als een medewerker aangeeft last te hebben van stress, emotionele problemen en/of burn-out klachten? Wat is de snelste en goedkoopste weg voor de werkgever?

Via de reguliere weg gaat een medewerker met psychische klachten langs een huisarts. Voor de medewerker is dit vaak fijn, het voelt veiliger en vertrouwder dan de weg naar een bedrijfsarts. Voor de werkgever is het voordeel dat de hulpverlening dan binnen de ziektekostenverzekering van de medewerker wordt opgepakt. Dit lijkt dus handiger, maar deze aanpak levert vaak het tegenovergestelde op, blijkt uit onderzoek.

Een huisarts kijkt naar de gezondheid van de persoon en zal hem of haar richting een psycholoog of praktijkondersteuner sturen. Een arbo-arts richt zich ook op de gezondheid van de persoon, maar houdt ook rekening met terugkeer naar het werk. Deze zal de medewerker ook naar een (bedrijfs)psycholoog of maatschappelijk werker sturen, waarbij de kosten voor rekening van de werkgever zijn.

Lange wachtlijsten

Het probleem van zowel de reguliere weg, als de weg via de Arbo-arts is dat er lange wachtlijsten zijn. Als werkgever wil je dat je medewerker zo snel mogelijk hulp krijgt en start met herstel. De wachtlijsten maken dit onmogelijk. Daarbij bestaat de aangeboden hulpverlening meestal uit het voeren van gesprekken en eventuele medicatie.

Life coach voor werknemers

Life coaching is een slimme, snelle en resultaatgerichte manier om medewerkers te helpen inzicht te krijgen in de oorzaak van hun psychische problemen en daarnaast werken wij aan het verlichten van stress en het bevorderen van vitaliteit en langdurige inzetbaarheid.

De voordelen van Lifecoaching bij psychisch verzuim:

  • Wij bieden een hands-on mentaliteit, werken met actuele situaties, toekomstgericht en zonder oordeel;
  • Wij leren een medewerker gevoelens en emoties te begrijpen en te omarmen in plaats van ertegen te vechten;
  • Wij reiken vaardigheden aan waarmee zelfinzicht wordt verkregen, waardoor de belastbaarheid toeneemt en in korte tijd meer ontspanning, plezier en controle wordt ervaren;
  • Dit alles in een maatwerk traject waarbij de medewerker zelf actief aan de slag gaat met de issues die zijn of haar psychische klachten veroorzaken.
  • Onze aanpak creëert zelfredzaamheid en onafhankelijkheid, zonder medicijnen.
  • Een HBO opgeleid team van Life coaches staat klaar

Meer informatie?

Meer weten? Graag komen wij in contact om de mogelijkheden te bespreken. Laat hiernaast gegevens achter en wij nemen contact op.

Download het e-book én ontvang elke maand tips en inspiratie in je mailbox.

    Lifecoach logo

    Voor succesvol leven en werken.