Lifecoach logo

Hoe wordt je zichtbaar op Google?

Als Life coach en holistisch therapeut ben je hartstikke enthousiast over je vak en natuurlijk wil je graag mensen helpen. Je eigen praktijk beginnen en deze laten groeien door zichtbaarder te worden is daarom een logische stap. Hoe wordt je zichtbaar op Google? Hier zijn vijf tips die je helpen om je zichtbaarheid te vergroten en klanten aan te trekken.

Hoe zorg ik dat ik gevonden wordt op Google?

Tip 1. Optimaliseer je website voor zoekmachines (SEO)

Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor relevante zoekwoorden die mensen gebruiken wanneer ze op zoek zijn naar holistische therapieën of Lifecoaching. Dit omvat het opnemen van deze zoekwoorden in je paginatitels, meta beschrijvingen, koppen en de inhoud van je website.

Maak gebruik van lokale SEO door je locatie op te nemen in je zoekwoorden. Bijvoorbeeld: “holistische therapie Utrecht” of “life coach Amsterdam”. Dit kan je helpen om gevonden te worden door mensen die specifiek op zoek zijn naar diensten in jouw regio.

Waarom ben ik niet zichtbaar op Google?

Tip 2. Content creatie en marketing

Alleen een website is niet voldoende. Schrijf jij al regelmatig blogposts over onderwerpen die relevant zijn voor jouw doelgroep? Dit is een goed idee. Blogposts kunnen variëren van zelfzorgtips tot mindfulness-oefeningen. Deel je blogposts op sociale media en vraag je volgers om ze te delen. Dit vergroot niet alleen je bereik, maar kan ook helpen om meer verkeer naar je website te leiden. Eventueel kan je ook overwegen om video’s of podcasts te maken waarin je waardevolle inzichten deelt over jouw kijk op holistische therapie en Lifecoaching.

Tip 3. Netwerken en samenwerken

Het is niet alleen belangrijk om online zichtbaar te zijn, ook offline is zichtbaarheid belangrijk. Wordt daarom actief in lokale netwerkgroepen voor ondernemers en professionals. Dit kan je helpen om nieuwe contacten te leggen en mond-tot-mondreclame te genereren. Overweeg samenwerkingen met andere zorgverleners of professionals die complementaire diensten aanbieden. Bijvoorbeeld: voedingsdeskundigen, yogadocenten, of mindfulness-trainers.

Hoe kunnen mensen mij vinden op Google?

Tip 4. Verzamel positieve recensies

Vraag tevreden klanten om recensies achter te laten op platforms zoals Google Mijn Bedrijf, Facebook, of Yelp. Positieve recensies kunnen potentiële klanten overtuigen om voor jou te kiezen. Gebruik deze recensies ook op je website om vertrouwen op te bouwen bij bezoekers die overwegen om gebruik te maken van jouw diensten.

Hoe maak je je website zichtbaar?

Tip 5. Maak gebruik van betaalde advertenties

Nog een manier om zichtbaarheid in Google te bewerkstelligen is door te adverteren via Google Ads of sociale media platforms zoals Facebook en Instagram. Met gerichte advertenties kun je specifiek je doelgroep bereiken en je zichtbaarheid vergroten. Zorg ervoor dat je advertenties aantrekkelijk en informatief zijn, en dat ze een duidelijke call to action bevatten om mensen aan te moedigen contact met je op te nemen of je website te bezoeken.

Pas deze tips toe om de zichtbaarheid van je praktijk te vergroten en je zal meer mensen aantrekken die op zoek zijn naar holistische therapieën en Lifecoaching. 

Hoe krijg ik meer klanten?

Online zichtbaarheid is niet het enige wat een praktijk succesvol maakt. Daar is meer voor nodig. Om een praktijk succesvol te maken heb je ondernemersvaardigheden nodig. Vaardigheden die je misschien al wel hebt, maar waar je nog niet bewust van bent, of nog niet hebt, maar wel kan aanleren. Het is belangrijk dat jij, ook al heb je al veel tijd en geld geïnvesteerd om Life coach of holistisch therapeut te worden, jezelf blijft ontwikkelen om die vaardigheden te leren die je in het ondernemerschap nodig hebt.

Tip 6. Bonustip

Er is niet één manier waardoor je goed zichtbaar wordt en klanten aantrekt. Er bestáát geen béste manier. Er zijn duizenden manieren waarop je succesvol kan zijn. Toch zijn er veel mensen die je willen vertellen hoe het moet. Zij vertellen je een manier die werkt voor hen, maar de vraag is, werkt deze ook voor jou? Wij geloven dat de allerbeste manier om jouw praktijk succesvol te maken, die van JOU is!

Hoe kom je hoger in Google te staan?

Met 95.000 geregistreerde coaches in Nederland ben jij niet de enige die klanten zoekt en daarom hoog in Google wil staan. Wil jij jezelf als ondernemer ontdekken, hulp bij een sterk marketingverhaal en je praktijk een stabiele basis geven en groeien als mens, ondernemer en Life coach? Wil jij hoog in Google staan én werken aan je ondernemersvaardigheden? 

Dan is Lifecoach.nl iets voor jou!

Met dertig jaar ervaring als ondernemer, waarvan de laatste vijftien jaar als Life coach in haar eigen praktijk, is Astrid degene die jou begeleidt in je ondernemerschap. Niet door te vertellen hoe het moet, maar door jou te begeleiden naar jouw eigen succesformule.

Op haar website Lifecoach.nl vinden Life coaches en holistisch therapeuten een plek, die naast IN hun praktijk ook AAN hun praktijk willen werken. Zij verdienen die plek op nummer 1 in Google.

Iets voor jou?

Astrid begeleidt jou in een persoonlijk maatwerktraject. Samen werk je aan je ondernemersvaardigheden voor het verkrijgen van een solide basis, een sterk marketingverhaal, goede tarifering en een goed inhoudelijk proces van waaruit je jouw klant begeleidt. Daarnaast leer je natuurlijk ook vakinhoudelijk van deze ervaren Life coach en holistisch therapeut.

Geplaatst in Ondernemen, Succes

Meer weten? Lees hier alles over 'Coaching in de praktijk!'

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.