Lifecoach logo

Energetisch lichaamswerk

Energetisch lichaamswerk is het therapeutisch werken door middel van aanraking. (haptotherapie) Door het dieper ademen, bewustzijn en onze handen te leggen op plekken waar zich blokkades bevinden ontstaat er verbinding en bieden wij onze klanten ondersteuning om tot dieper contact met hun lichaam te komen.

Energetisch lichaamswerk

Waarom veel mensen uit evenwicht raken, is omdat de samenhang tussen lichaam en geest ontbreekt of onbewust is. Veel lichamelijke klachten en ziekten komen voort uit een disbalans van ons psychisch welzijn. Daarom zorgen wij er in onze Life coaching voor dat wij energie transformeren en werken aan de bewustwording ervan. Wij herstellen de verbinding tussen de mentale-, fysieke-, spirituele- en sociaal-emotionele aandachtsgebieden. Klinkt het je zweverig in de oren? Spiritualiteit is niets anders dan het verband leggen tussen je ervaringen en je denken, voelen en ‘weten.’

Energetisch lichaamswerk is een lichaamsgerichte therapeutische methode dat door middel van aanraking en introspectie de geestelijke en lichamelijke gezondheid verbeteren.

Alles is energie

Je hebt situaties waarbij wij ons goed, blij, fit en creatief voelen, maar er zijn ook situaties waardoor wij uit balans raken. Het is niet zozeer de feitelijke situatie, maar wat je erbij voelt en hoe je dit ervaart waardoor je stress, onrust, irritatie en frustratie ervaart. Energie dus.

Deze energieën zijn bij iedereen aanwezig. Wanneer wij beïnvloed worden door een bepaalde omgeving, zal dit ook effect hebben op ons zelf. Zowel positief als negatief. Om hier beter mee om te kunnen gaan, is het belangrijk dat wij goed in contact zijn met ons lichaam. Als ervaringen teveel voelen, sluiten wij ons vaak af van dat gevoel. Daardoor zijn de meeste mensen meer vanuit hun hoofd gaan leven dan vanuit hun gevoel. Zo houden wij de controle en regie over onze gevoelens en emoties. Met als gevolg dat wij uit verbinding raken met ons lichaam.

Elke vorm van stress veroorzaakt verzuring in ons lichaam en hierdoor ontstaan energetische blokkades die lichamelijke klachten kunnen veroorzaken en die ons uiteindelijk ook ziek kunnen maken. Vaak is dit een onbewust patroon geworden. Wij weten niet beter, totdat wij ons niet meer in balans voelen.

Met energetisch lichaamswerk maken wij een dieper contact met het lichaam waardoor er meer levensenergie kan stromen. Blokkades in het lichaam zijn plekken waar de levensenergie niet vrij stroomt. In het lichaam kan dit voelbaar zijn als pijn, kou, afwezigheid of spanning. Deze blokkades in energie kunnen zich uiten in depressieve gevoelens, angst, moeheid of stress, waardoor je niet voluit kunt leven.

Door energetisch lichaamswerk maken wij contact met een blokkade en creëren wij de mogelijkheid tot dieper inzicht. Daardoor kan vastgezette energie doorvoelt worden en (traumatische) ervaringen worden verwerkt. Het maakt vastgezette energie los, blokkades heffen zich op en energie kan vrij stromen waardoor jij je vrijer gaat voelen.

Is dit iets voor jou?

Vul dan hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Wij kijken naar je uit!

Leer onze life coaches kennen

Amsterdam
Anne Arbouw
Life coach
 • Holistisch therapeut
 • Lichaamsgericht therapeut
 • Psychotherapeut
Bussum
Barbro van der Ham
Life coach
 • Holistisch therapeut
 • Natuurcoach
 • Ondernemerscoach
 • Schrijfcoach

Onze life coaches staan klaar om jou zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied te coachen en stellen zich graag aan je voor.

Den Bosch
Marly Huisinga
Life coach
 • Holistisch therapeut
 • Hypnotherapeut
 • Life- & Businesscoach
Aerdenhout
Frederiek Roodenburgh
Life coach
 • Lichaamsgericht therapeut
 • Holistisch therapeut
Breda
Dagmar van Pelt
Life coach
 • NLP coach
 • Systemisch analist
 • Begeleider familie-opstellingen

Wij zoeken life coaches

Wij zoeken life coaches
Noordwijk
Astrid Koelewijn
Life coach
 • Energetisch therapeut
 • Lichaamsgericht therapeut
 • TA practioner
 • Outdoor Life coach
 • Ondernemerscoach

Klanten over hun ervaringen met onze coachingstrajecten

Lees hier alle ervaringen

“Nooit gedacht dat ik dit zou durven”

Miranda over haar coachtraject bij Frederiek

“Je bent een heel fijn, geduldig en lief persoon. Ik voelde mij veilig bij jou, waardoor ik mij open durfde te stellen. Ik heb veel therapieën gehad, m...” Lees meer

“Heel professioneel met gevoel en humor”

F.B. over haar coachtraject bij Anne

“Ik ben heel blij dat ik bij Anne terecht ben gekomen. Anne is een hele fijne coach die goed luistert naar je verhaal en goed kan samenvatten zodat de...” Lees meer

“Vertrouwen in mijn eigen keuzes”

B.S. over zijn coachtraject bij Anne

“Je bent een perfect luisterend oor, die iemand gas terug leert nemen, of juist gas erbij wanneer dat nodig is. Verder kan jij op subtiele manier spieg...” Lees meer

“Heel diep en veilig”

J. over haar coachtraject bij Frederiek

“ik weet niet hoe je het doet maar je bent echt heel goed in je lichaamswerk, ook het vinden van de plekken en het effect - magische ervaring, ook wat...” Lees meer

“Door jou heb ik geleerd stabiel te blijven”

C. over haar coachtraject bij Astrid

“Lieve Astrid, Een klein berichtje om je enorm te bedankt voor wat je voor mij betekend hebt. De manier waarop je mij hebt leren kennismaken met mijn p...” Lees meer

  Wil jij dit ook?

  Wil jij aan de slag met energetisch lichaamswerk?

  Of wil je meer informatie over onze life coaching, zoals over de werkwijze of hoe het traject verloopt? Of weet je zeker dat dit voor jou de juiste stap is en wil je een kennismakingsgesprek inplannen?

  Neem dan contact met ons op. Wij zijn er voor jou om je te begeleiden.

  Lifecoach logo

  Voor succesvol leven en werken.