Lifecoach logo

Gesprekstechnieken

Herken je hoe steeds dezelfde gedachten rondwaren? Zo blijf je in rondjes denken. Door onze gesprekstechnieken helpen wij je gedachten te sturen en dagen wij je uit om verder te denken.

Gesprekstechnieken

Door gesprekstechnieken worden blinde vlekken zichtbaar wat ervoor zorgt dat jouw gedachten en ideeën verhelderen en je jouw eigen antwoorden vindt.

Bij het gebruik van gesprekstechnieken gaat het om meer dan alleen praten en vragen. Hieronder de belangrijkste onderdelen:

Luisteren

Goed luisteren wordt vaak onderschat. Daarom hebben wij er een aparte pagina voor geschreven. Deze vind je hier!

Doorvragen

Na goed luisteren is doorvragen een belangrijk onderdeel. In een verhaal zijn er altijd woorden of zinnen die ons opvallen. Met doorvragen wordt een ander deel van het verhaal belicht en wordt een verhaal ook completer.

Samenvatten

Door af en toe een deel van het verhaal samen te vatten en je dit terug te geven in onze eigen woorden, kan jij toetsen of wij het goed begrepen hebben. Daarnaast helpt het jou om te horen hoe je woorden zijn overgekomen. Dat geeft ook vaak een ander perspectief, wat weer aanzet tot dieper nadenken en/of in een andere richting. Dit helpt ook om ‘dat waar het om gaat’ nóg concreter en dus duidelijker te maken. Het verheldert niet alleen voor ons, maar ook voor jezelf.

Feedback

Met feedback geven wij je terug wat wij ervaar bij je boodschap, je gedrag of prestaties. Dit is belangrijk om je de impact van gedrag of woorden te laten ervaren.

Beschouw feedback als een cadeautje. Je kunt het aannemen, uitpakken en er je voordeel mee doen. Het is een kans om iets te leren. Hoe? Je helpt je nadenken over wat je wilt bereiken, je kan toelichting vragen en vervolgens bedenken wat je ermee gaat doen. Vanzelfsprekend helpen wij daarbij.

Natuurlijk mag je ook altijd zelf om feedback vragen!
Twijfel je over hoe je functioneert? Of zou je wel wat nieuws willen leren, maar je weet niet precies wat? Daar is soms wat moed voor nodig, maar wij zullen het altijd stimuleren. Hoe fijn is het als daardoor je twijfels verdwijnen en door bevestiging je zelfvertrouwen vergroot?

Vragen stellen

Luisteren is de belangrijkste gespreksvaardigheid, maar meteen daarna komt vragen stellen. Doordat wij veel vragen stellen ga je nadenken en vaak over andere dingen dan je normaal gesproken doet. Dat brengt niet alleen ons, maar ook jou meer helderheid. Het zorgt ervoor dat jij jezelf in het complete plaatje leert zien en begrijpen. wij laten je reflecteren op situaties, zodat deze helder worden.

Confronteren

Soms kan het zijn dat wij je confronteer met dingen die wij in je verhaal horen. Dat kunnen tegenstrijdigheden zijn, negatieve of juist positieve perspectieven, ontwijkende woorden of intonaties. Dit zorgt ervoor dat jij je daarvan bewust wordt, waardoor je op een reële manier naar situaties gaat kijken. Het helpt je openstaan voor andere mogelijkheden. Liefdevol confronteren mét respect vinden wij erg belangrijk.

Is dit iets voor jou?

Vul dan hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Wij kijken naar je uit!

Leer onze life coaches kennen

Amsterdam
Anne Arbouw
Life coach
 • Holistisch therapeut
 • Lichaamsgericht therapeut
 • Psychotherapeut
Bussum
Barbro van der Ham
Life coach
 • Holistisch therapeut
 • Natuurcoach
 • Ondernemerscoach
 • Schrijfcoach

Onze life coaches staan klaar om jou zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied te coachen en stellen zich graag aan je voor.

Den Bosch
Marly Huisinga
Life coach
 • Holistisch therapeut
 • Hypnotherapeut
 • Life- & Businesscoach
Aerdenhout
Frederiek Roodenburgh
Life coach
 • Lichaamsgericht therapeut
 • Holistisch therapeut
Breda
Dagmar van Pelt
Life coach
 • NLP coach
 • Systemisch analist
 • Begeleider familie-opstellingen

Wij zoeken life coaches

Wij zoeken life coaches
Noordwijk
Astrid Koelewijn
Life coach
 • Energetisch therapeut
 • Lichaamsgericht therapeut
 • TA practioner
 • Outdoor Life coach
 • Ondernemerscoach

Klanten over hun ervaringen met onze coachingstrajecten

Lees hier alle ervaringen

“Heel diep en veilig”

J. over haar coachtraject bij Frederiek

“ik weet niet hoe je het doet maar je bent echt heel goed in je lichaamswerk, ook het vinden van de plekken en het effect - magische ervaring, ook wat...” Lees meer

“Vertrouwen in mijn eigen keuzes”

B.S. over zijn coachtraject bij Anne

“Je bent een perfect luisterend oor, die iemand gas terug leert nemen, of juist gas erbij wanneer dat nodig is. Verder kan jij op subtiele manier spieg...” Lees meer

“Door jou heb ik geleerd stabiel te blijven”

C. over haar coachtraject bij Astrid

“Lieve Astrid, Een klein berichtje om je enorm te bedankt voor wat je voor mij betekend hebt. De manier waarop je mij hebt leren kennismaken met mijn p...” Lees meer

“Heel professioneel met gevoel en humor”

F.B. over haar coachtraject bij Anne

“Ik ben heel blij dat ik bij Anne terecht ben gekomen. Anne is een hele fijne coach die goed luistert naar je verhaal en goed kan samenvatten zodat de...” Lees meer

“Ik heb genoten van de gesprekken...”

S. over haar coachtraject bij Dagmar

“Dagmar is heel professioneel. Ze luistert aandachtig en schakelt heel snel waardoor ze gauw de vinger op de zere plek legt en tot de kern komt mede do...” Lees meer

  Wil jij dit ook?

  Wil jij aan de slag met onze gesprekstechnieken?

  Of wil je meer informatie over onze life coaching, zoals over de werkwijze of hoe het traject verloopt? Of weet je zeker dat dit voor jou de juiste stap is en wil je een kennismakingsgesprek inplannen?

  Vul hiernaast je gegevens in en één van ons neemt contact met je op. Wij zijn er voor jou om je te begeleiden.

  Lifecoach logo

  Voor succesvol leven en werken.