Lifecoach logo

Ik loop vast in mijn hoofd

Weet je niet wat je moet doen, heb je het gevoel dat er geen weg vooruit is en verzand je in je eigen gedachten? Het is mogelijk om deze mentale impasse te overwinnen en daarnaast dit soort patronen te doorbreken. Zo boek je vooruitgang en kies je voor succes.

De eerste stap naar het overwinnen van een mentale impasse is inzien dat je al een tijd niet verder komt. Je wilt het wel en je hebt misschien ook al verschillende dingen geprobeerd, maar desondanks verbetert het niet en kom je niet verder.

Wat moet je doen als je vastloopt?

Hoewel familie, vrienden en collega’s een luisterend oor kunnen bieden, krijg je meestal, met alle goede bedoelingen, hun eigen ervaringen, of dat van een ander, te horen en geven zij je advies waar je weinig of niets mee kunt. Om je impasse te doorbreken is er méér nodig. Je moet gaan ontdekken waar en waarom je erin vastzit. Vaak speelt er iets onderliggend waardoor je niet verder komt.

Waarom zit ik zo veel in mijn hoofd?

Als mens willen wij hetgeen ons overkomt, alsook de wereld om ons heen begrijpen. Dat geeft zekerheid en een goed gevoel. Als er een vraagstuk speelt waar wij met ons hoofd niet bij kunnen, dan geeft dit een gevoel van onzekerheid. Daar wil je vanaf, dus probeer je met je hoofd net zo lang naar betekenis te zoeken, totdat je ‘het’ begrijpt.

Als het niet lukt om die betekenis te vinden, loop je vast in je hoofd. En geloof ons, niets is menselijker. Wij weten dat je echt alle opties de revue hebt laten passeren en je best hebt gedaan. Daar ligt het ook niet aan.

Waar het om gaat is dat er iemand is die je begrijpt, die naar je luistert, je vragen stelt en het gesprek structureert in de richting van het probleem. Daarom zijn onze Life coaches opgeleid om door middel van gespreks- en andere technieken jou te helpen je gedachten te ordenen en blinde vlekken inzichtelijk te maken. Dit resulteert o.a. in een ander perspectief, wat rust geeft en je helpt om ervan los te komen. Verder helpt Lifecoaching je vooruitgang te boeken in de richting van je doelen.

Hoe kom je uit je hoofd in je lichaam?

Wij geloven dat elk gezond denkend mens de voor hem of haar juiste keuzes kan maken, als zij daar de juiste kennis voor hebben. Dat betekent dat als je vastloopt in je hoofd, je de oplossing in je lichaam kan vinden. Als holistisch therapeuten zijn onze Life coaches gespecialiseerd in het werken op mentaal-, fysiek-, sociaal-emotioneel- en spiritueel vlak. In al deze gebieden zijn oplossingen te vinden, waar je met alleen je hoofd niet bij kan.

Om uit je hoofd te komen is het belangrijk om meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Samen met je Life coach werk je door middel van verschillende holistische methodieken aan het verkrijgen van inzichten, het ontwikkelen van nieuwe patronen, het oplossen van problemen en het ontplooien van intuïtie.

Wil jij uit je hoofd komen?

Laat hier je gegevens achter en één van ons neemt contact met je op. Of download ons ebook ‘Kopzorgen? Leer luisteren naar je lijf!’

Geplaatst in Informatief

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.