Lifecoach logo

Ik weet niet wat ik wil?

Er zijn maar weinig mensen die weten wat zij willen en die daar ook nog eens naar handelen. Het probleem is vaak dat zij niet weten WAT zij willen of het ontbreekt hen aan initiatief. Herken jij jouw stemmetjes diep vanbinnen?

(Liever luisteren?)

Vorige week mailde een jonge ondernemer mij met het verzoek om een gesprek. Super leuk, ik hou wel van jonge, enthousiaste ondernemers en hun ideeën. Als antwoord gaf ik aan dat ik hem graag wilde spreken en dat hij een afspraak ik mijn agenda mocht plannen. Dat deed hij.

Als anderen bepalen

Op het afgesproken tijdstip zat ik klaar voor ons telefoongesprek, maar er gebeurde niets. Na twee minuten checkte ik voor de zekerheid mijn bereik en geluid. Verbaast omdat het stil bleef, besloot ik mijn dag te vervolgen. Het hele voorval was ik alweer vergeten totdat ik een paar dagen opnieuw een mail kreeg met de opmerking: ‘ik heb niets meer van u vernomen.’

Ik glimlachte….

Ik zal een jaar of elf geweest zijn. Vlak voordat ik naar de Middelbare school ging was ik er klaar mee. Poppen. Mijn slaapkamertje stond er vol mee, waarop mijn ouders mij een heuse ‘tienerkamer’ beloofden.

Eindelijk was het zover. Mijn kamertje werd leeggehaald en een emmer behangplaksel klaargemaakt. Op het moment dat mijn moeder de eerste strook behang knipte, zag ik de grote, groen met oranje gekleurde bloemen. Afschuwelijk, vond ik het.

Nietsvermoedend duwde mijn moeder de strook papier in mijn handen terwijl ik de trap beklom, waarna zij deze van boven naar beneden gladstreek. In een fractie van een seconde verborg ik mijn teleurstelling en deed ik vol enthousiasme mee. Vervolgens keek ik jarenlang vanuit mijn bed tegen het meest afgrijselijke behang aan dat er bestond.

Met alle winden meewaaien

Deze gebeurtenis staat voor mij symbool voor wat ik gemist heb in mijn opvoeding. Omdat mij niet gevraagd werd wat ik wilde, werd het voor mij de normaalste zaak van de wereld om te accepteren wat anderen besloten.

Als vriendinnen aan mij vroegen welk spel ik wilde spelen, wist ik het niet. Serieus, ik had geen idee?! Dus wachtte ik af totdat een ander iets opperde en vond het allemaal best. Omdat ik niet geleerd had om na te denken over wat ik zelf wilde of deed, ontbrak het tot ver in mijn volwassen leven aan een eigen mening, laat staan initiatief.

Het voorbeeld van de jonge ondernemer die mij wilde spreken deed mij hieraan denken. Hij wilde contact, maar legde vervolgens het initiatief bij mij neer. Iets wat ik overigens regelmatig zie gebeuren. Ook mijn klanten weten niet altijd waar zij het over willen hebben en leggen daarna het initiatief bij mij neer. Dan weet ik dat er nog werk aan de winkel is.

Voor jou

Leg nooit, maar dan ook NOOIT het initiatief bij een ander. Je zou zo maar eens de rest van je leven tegen iets afgrijselijks aan moeten kijken. 😉 ‘Het niet weten,’ is heel normaal, maar ga wel op zoek naar antwoorden. Niets doen levert sowieso niets op.

Geen enkel patroon is gemakkelijk te doorbreken. Ik spreek uit ervaring, want mijn ‘behang incident’ herhaalde zich in mijn leven véél vaker dan mij lief is. Hierover schreef ik dit blog.

Hoe kom ik erachter wat ik wil?

Wij geloven dat ook jij, diep vanbinnen, heel goed weet wat je wilt. Ergens in jou zit een stemmetje die jou laat twijfelen of enthousiast maakt wanneer je iets meemaakt, overweegt of besluit. Noem het je Ziel of je Zelf. Het probleem is vaak dat wij niet geleerd hebben om ernaar te luisteren. Even zo vaak is er een stemmetje dat ervoor zorgt dat je er niet naar DURFT te luisteren.

Ben je er klaar mee dat een ander beslist?

Wil je weten wat je wilt en daar naar handelen? Je bent echt de enige niet voor wie dit lastig is. Elk mens heeft gedachten of stemmetjes die hem of haar weerhouden om iets te willen of te doen.

Wij zijn gespecialiseerd om met die gedachten of stemmetjes te werken, zodat jij jouw antwoorden vindt.

Dus denk je: “Ik weet het niet,” beschouw het als een aanzet tot actie en ga op zoek naar antwoorden. “Ik kan het niet,” net zo goed. “Wat en hoe?” Daarvoor moet je bij ons zijn.

Wij helpen je ontdekken wat jij wilt, hoe jij ervoor kan zorgen dat je het krijgt en jij die stappen ook echt gaat zetten.

Hier vind je de Life coach bij jou in de buurt of stuur ons een email en één van ons neemt contact met je op.

Als geluk op de deur klopt, doe dan open.

Astrid

(Note: Ter inspiratie, vormgeving en behoud van essentie en leesbaarheid van mijn blogs, verwerk ik ervaringen van mezelf en/of die van klanten die daarvoor hun toestemming hebben gegeven.)

Geplaatst in Communicatie, Persoonlijk leiderschap

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.