Lifecoach logo

Sh*t! Ik ben belazerd

Hoe vaak ben jij al belazerd waarbij je het achteraf eigenlijk wel wist? Vrouwen claimen intuïtief te zijn. Maar hoe goed luister jij er ook écht naar? Geloof mij, gebruik maken van je intuïtie maakt een wereld van verschil in je leven en ondernemerschap.

Vorig jaar brachten Daisy en ik ons eerste boek op de markt. Levensverhalen van vrouwelijke ondernemers. Dat vrouwen een verhaal te vertellen hebben blijkt, want we ontvangen nog steeds nieuwe, bijzondere verhalen vanuit het hele land.

Wanneer een verhaal geschikt lijkt voor ons boek, spreken we met de vrouw in kwestie af voor een interview. Onze voorwaarde om verbinding, herkenning en inspiratie in het verhaal te ervaren, ontdekken wij graag bij de vrouw zelf. Voordat ik Daisy die ochtend oppik, lees ik het verhaal nog even door en bekijk kort haar website. Bewust bereid ik mij nauwelijks voor. We ontmoeten elkaar bij een wegrestaurant in de Randstad. Oprecht nieuwsgierig ga ik op zoek naar de vrouw en haar verhaal.

Intuïtieve gevoelens

Wanneer we elkaar ontmoeten herken ik haar van de foto. We bestellen een kop koffie en Daisy legt uit hoe wij naar aanleiding van het interview te werk gaan. Het ijs is gebroken. In antwoord op mijn eerste vraag begint ze te vertellen. Ik luister. Een indrukwekkend verhaal. Het duurt niet lang of in ons gesprek hang ik aan haar lippen en vergeet waar ik zit. Plotseling…..

is het alsof ik door de bliksem wordt getroffen. In één klap zit ik weer in het restaurant. ‘Het is niet wáár!’, flitst het door mij heen! Lichtelijk ontdaan over dit besef, vraag mijzelf af wat er aan de hand is. ‘Nou, kom op As, doe effe normaal.’ Nog steeds kijk en luister ik, maar hoe ik het ook probeer, opgaan in haar verhaal lukt niet meer. Langzaam voel ik hoe ook mijn lichaam gaat protesteren. Mijn maag speelt op. Het is ongelooflijk, maar ik voel misselijkheid opkomen. De rillingen lopen over mijn rug. ‘Hoe kan dit?’ vraag ik mij stil af. Haar verhaal gaat verder. Mijn vermoeden laat mij niet los, maar nog altijd weet ik het niet zeker. Inmiddels loopt het verhaal ten einde. Vriendelijk knikkend, maar op mijn hoede neem ik afscheid van deze vrouw.

Wanneer ik Daisy naderhand vertel over mijn ervaring, ziet zij hoezeer het mij raakt. We besluiten er even afstand van te nemen. Een paar dagen later laten Daisy en ik nogmaals dit gesprek de revue passeren en nemen een beslissing op basis van onze principes.

Wat is intuïtie eigenlijk?

Intuïtie is een gevoel dat we ook wel ‘onderbuik gevoel’ of ‘zesde zintuig’ noemen. Het lijkt vaak ‘uit de lucht te vallen’. Intuïtie wordt niet door gedachten veroorzaakt en valt meestal ook niet te verklaren met onze andere vijf zintuigen. En dat maakt het vaak onbegrepen. Intuïtie komt uit je onderbewustzijn. Dat is het deel van je hersenen dat alles opneemt wat je met je zintuigen waarneemt. En dat is naar schatting 200.000 keer méér dan je bewust bent. Deze informatie neem je dus wel op, maar ben je niet bewust van. Je ‘weet’ dus veel meer, dan je bewust weet. En daar maak ik tijdens mijn coaching dankbaar gebruik van. Mijn intuïtie zet ik in ten behoeve van jou en ik help jou je intuïtie te ontwikkelen.

Voor jou

Hoe gebruik je intuïtie in je ondernemerschap? Natuurlijk zal je als eerste je intuïtie moeten herkennen. Is het intuïtie of emotie? Neem je gevoel altijd serieus en zoek uit hoe het precies zit. Dus geef terug wat je voelt en stel vragen. Let op de de reactie, het geeft je veel informatie.

In ons geval geen goed uitgangspunt voor een samenwerking en hebben daarom aangegeven dat we er geen goed gevoel over hebben en dat we het verhaal niet opnemen in ons boek.

Herken en gebruik jij je intuïtie in je leven en ondernemerschap? Wat heb je ervaren en wat deed je ermee? Denk je met dit onderwerp meer vrouwen een plezier te doen? Voel je vrij om deze te delen in je netwerk. Graag zelfs!

Wil je meer weten over mij of mijn coaching? Vul je gegevens in en ik neem contact met je op voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

Laat je niet gek maken!

Succesvolle groet,
Astrid

Omdat leven en ondernemen een proces is waarbij je continue moet ontwikkelen om te voorkomen dat je jezelf tegen gaat werken.

Geplaatst in Communicatie, Relaties, Succes

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.