Lifecoach logo

Corona, the gamechanger

We kunnen er niet omheen. We staan aan de vooravond van grote veranderingen. De heersende angst is daar een voorbode van. Het klinkt misschien gek, maar tussen al deze chaos, onzekerheid en onmacht, voel ik vooral kalmte. Corona, the gamechanger.

Net als iedereen zie ik met lede ogen aan hoe de hele wereld op zijn kop staat. Dagelijks nieuwe maatregelen of een ‘lock down’ en ondertussen ontploft sociale media. Mensen springen op een creatieve manier spontaan in de bres, bedrijven zien kansen en gaan anders ondernemen. Terwijl de overheid het hoofd koel probeert te houden en ons land in goede banen wil leiden, veroordelen we anderen en attenderen elkaar vinger wijzend op verantwoordelijkheden.

Is het erg wat er nu gebeurd? Moeten we ons daar zorgen over maken of juist vertrouwen hebben en leren hoe we ermee om moeten gaan? Natuurlijk maak ik me ook zorgen over mijn bedrijf en wegvallende omzetcijfers. Ik moet nadenken over een onzekere toekomst. Desondanks viel het mij op dat mijn vertrouwen overheerst.

Angst of vertrouwen?

Mensen vragen mij soms of ik geen ‘last’ heb van de problemen die anderen mij toevertrouwen? Zij verwachten dat ik het ‘mee naar huis’ neem. Mijn antwoord is altijd nee. Ik neem het niet mee naar huis. Dat was vroeger wel anders hoor. Angst heeft het grootste deel van mijn leven bepaalt.

Dat ik inmiddels geen ‘last’ meer heb van de problemen van anderen en vertrouwen voel, heeft alles te maken met mijn eigen ontwikkeling. De angst waarmee ik leefde en de manier waarop ik daarmee omging, keerde zich op een gegeven moment tegen mij en haalde mij onderuit. Het werd mijn gamechanger.

Alleen als de angst voor het probleem groter is dan de angst voor de verandering, kan er verandering plaatsvinden.

Eerder schreef ik in ‘Kan pijn ook iets goeds betekenen’ over hoe je met pijn kunt omgaan. Na vele coachsessies, heb ik mijn angst, paniek en onmacht mogen en leren doorvoelen, waardoor ik nu problemen aankan en het niet ‘mee naar huis’ neem. Het heeft mij sterker en veerkrachtiger gemaakt.

Wat er nu in de wereld gebeurd is wel een vreemde gewaarwording. Wat ik normaal gesproken bij mensen in mijn praktijk zie gebeuren, gebeurt nu op mondiaal niveau. Het is dezelfde paniek, angst en onmacht.

Vertrouwen

Het vertrouwen dat ik bezit is gegrond, want ik herken ook de veerkracht, creativiteit en oplossingsgerichtheid zoals mijn klanten tijdens hun groeiproces aan het licht brengen. Een ontwikkeling die zich momenteel ook mondiaal afspeelt. Ik kan alleen maar vertrouwen hebben in elk mens en trots voelen, zoals ik ook altijd trots ben op mijn klanten. Met als enige verschil dat zij kozen voor hun gamechanger.

The Gamechanger

Op dit moment, met de huidige Corona crisis, valt er niet te kiezen. De hele wereld staat op zijn kop en we moeten allemaal mee. Met alle angst, onmacht en paniek van dien. Het klinkt voor jou misschien nog als ver weg, maar zo’n emotionele rollercoaster is nodig om vaste patronen los te weken. Zoals elk mens inefficiënt gedrag uiteindelijk tegen zich ziet keren, keert ons mondiale gedrag zich nu tegen ons.

Het is tijd om ons gedrag onder de loep te nemen en nieuwe mogelijkheden te creëren die effect hebben op mondiaal niveau. Op persoonlijk niveau gaan mensen al anders denken en zien we nieuwe initiatieven ontstaan.

Voor jou

Lieve mensen, we staan aan de vooravond van nieuwe mogelijkheden. Deze crisis vergt veel van ons, mentaal, emotioneel en fysiek, maar ik hoop oprecht dat je mijn vertrouwen in elk mens kan delen. Je moet het zelf doen, maar je hoeft niet alleen te doen. Ik weet dat we dit kunnen, samen.

Laten we ervoor zorgen dat de mensen die bezwijken aan deze crisis niet voor niets overlijden. Zij verlaten deze wereld, opdat wij er een betere van kunnen maken. Wat de onderlinge verschillen wereldwijd ook zijn, het Corona virus delen we. En dus moeten we samen de juiste keuzes gaan maken. Keuzes die vóór ons werken, juist op langere termijn.

Omdat mijn een-op-een gesprekken nu niet doorgaan, wil ik je graag online verder helpen. Waar kan ik je bij helpen? Zie mijn aanbod.

Pray for the World

Doe je mee? Elke avond om 22.00 uur delen mensen wereldwijd, gedurende tien minuten, hun positieve intenties rondom de Corona crisis. Spreek je vertrouwen en je wensen uit, hardop of vanbinnen. Iedereen op z’n eigen manier in de wetenschap dat er op de wereld vele mensen met je meedoen. We doen het samen.

Stay healthy, stay positive

Astrid

Geplaatst in Bewustwording

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.