Lifecoach logo

Hoe word ik echt gelukkig?

Iedereen wil gelukkig zijn, maar dat is niet zo vanzelfsprekend. Het kan moeilijk te bereiken zijn. Geluk is niet iets dat je kunt kopen of verwerven; het is iets waar je aan moet werken en cultiveren. Dit blog geeft je enkele eenvoudige tips om een gelukkiger leven te leiden.

Wat moet je doen als je niet gelukkig bent?

Tijd voor jezelf maken is essentieel voor het bereiken van levensgeluk. Het is belangrijk om pauzes te nemen van werk en andere verantwoordelijkheden, zodat je je kunt richten op je eigen welzijn. Vrije tijd nemen kan van alles betekenen, van op vakantie gaan, een middag doorbrengen in een kuuroord of gewoon elke dag een paar momenten nemen om te ontspannen. Wat het ook is, zorg ervoor dat je regelmatig pauzes neemt, zodat je je kunt opladen en op jezelf kunt concentreren!

Tijd en aandacht voor jou is dé belangrijkste factor binnen Lifecoaching. Elke Life coachsessie is mindful, wat betekent dat je je bezighoudt enkel en alleen met datgene wat er op dat moment in jou leven speelt. Het gaat over jou en waarom jij in een specifieke situatie niet gelukkig bent. Het geeft je inzicht in jezelf, maar vooral welke rol jij in die situatie hebt. Is die rol wel hetgeen jou gelukkig maakt?

Een van de problemen waardoor mensen ongelukkig zijn of worden, is omdat zij in hun comfortzone blijven. Een manier om gelukkiger te worden is door nieuwe dingen te verkennen. Buiten je comfortzone treden en nieuwe ervaringen uitproberen die jou helpen vreugde in je leven te brengen, helpen je om blijvende herinneringen te creëren. Dit hoeft niets drastisch te zijn; het kan zo simpel zijn als het uitproberen van een nieuw restaurant of het volgen van een cursus. Samen met je Life coach bespreek je wat voor jou een eerste stap buiten je comfortzone is, richting jouw geluk. Wat het ook is, het doel is dat het je op de korte, maar vooral op lange termijn vreugde brengt!

Wat kun je doen om je gelukkiger te voelen?

Ten slotte is een van de beste manieren om op de korte termijn geluk in je leven te voelen, een willekeurige daad van vriendelijkheid. Door aardige dingen voor anderen te doen voel je je vaak beter over jezelf, wat sterk bijdraagt aan jouw algehele welzijn en levensgeluk. Of dit nu het helpen van een vriend in nood betekent, dagelijks iemand een compliment geven of vrijwilligerswerk bij je plaatselijke dierenasiel, het maakt niet uit. Deze kleine gebaren kunnen gaandeweg jouw eigen leven en dat van de mensen om je heen verbeteren!

Hoe een gelukkiger leven te leiden

Het creëren van een gelukkig leven is niet gemakkelijk, maar met wat inspanning en toewijding is het zeker mogelijk! Lifecoaching is dé manier om de regie over je leven in eigen hand te nemen en geluk te creëren. Mensen die succesvol zijn, hebben met elkaar gemeen dat zij hun eigen kansen en geluk creëren. Een Life coach draagt bij aan jouw geluk door stap voor stap te werken richting jouw geluk.

Wil je weten aan welke doelstellingen onze klanten o.a. werken? Hier vind je meer informatie wat jou kan helpen doelstellingen richting jouw geluk te benoemen.

Geluk betekent natuurlijk voor iedereen iets anders. Wat betekent geluk voor jou? Waar onze klanten gelukkig van zijn geworden, vertellen zij je graag zelf. Hier vind je onze referenties in de vorm van video’s en tekst.

Hoe word je gelukkig met jezelf?

Als je gelukkig wilt worden met jezelf, begin met tijd voor jezelf maken, nieuwe dingen ontdekken en wees vriendelijk naar anderen. Dit zijn allemaal geweldige manieren om je gevoel van welzijn op korte termijn te vergroten. Zorg ervoor dat je deze activiteiten prioriteit geeft, zodat deze onderdeel worden van je dagelijkse routine.

Wil je actief werken aan jouw geluk?

Wil je naast bovengenoemde tips veranderingen aanbrengen in jouw leven? Laat dan hier je gegevens achter en één van ons neemt contact met je op.

Op jouw geluk!

Geplaatst in Informatief

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.