Lifecoach logo

Zit je niet lekker in je vel?

Niet lekker in je vel zitten betekent vaak dat je je neerslachtig, prikkelbaar, somber en afwezig voelt en/of concentratieverlies hebt. Hoewel het normaal is om dagen te hebben waarop je je niet op je best voelt, zijn er ook mensen die zich voor langere tijd niet lekker in hun vel voelen. Vaak is het ook een onbestemd gevoel. Een gevoel wat niet te verklaren is en waar je ook niet goed de vinger achter krijgt. Een vervelend gevoel wat je het liefst kwijt wilt, toch?

Wat moet je doen als je niet lekker in je vel zit?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je beter te voelen. Dit noem je ook wel zelfzorgactiviteiten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld yoga, meditatie, journaling, een boek lezen, of een wandeling buiten maken, kunnen helpen je stemming te verbeteren.

Belangrijk is dat je iets zoekt dat voor jou werkt en maak er elke dag tijd voor vrij. Dit leidt af van het vervelende gevoel en helpt om lichaam en geest te ontspannen, waardoor je je ook weer beter gaat voelen.

Wat moet je doen als je niet lekker in je vel zit?

Een van deze zelfzorgactiviteiten, journaling, is een manier die wij heel belangrijk. En weet je waarom?

Journaling is het bijhouden van notities of dagboek. Waar het om gaat is dat je gaat schrijven over welke gebeurtenissen en gevoelens jou bezighouden. Door het op te schrijven ben je ermee bezig, denk je erover na, moet je het structureren en er woorden aan geven. Dit alles is superbelangrijk om inzicht te krijgen waarom jij je niet lekker in je vel voelt zitten.

Als je daar meer inzicht in krijgt, ga je er wellicht een rode draad in ontdekken. Zijn het steeds terugkerende situaties of gebeurtenissen? Zijn het steeds dezelfde gedachten? Waar en met wie heeft het mee te maken? Allemaal zaken die jou meer inzicht geven in wat er bij jou vanbinnen speelt.

Waarom voel ik mij zo slecht in mijn vel?

Weten wat zich vanbinnen bij jou afspeelt is belangrijk om te weten waarom jij je zo slecht in je vel voelt. Dit zorgt ervoor dat jij daar iets mee te kan doen. Jij wilt van dat vervelende gevoel af, toch? Zeker als het gevoel van niet lekker in je vel zitten al langere tijd bestaat, dan doe je er goed aan om er iets aan te doen.

Wat te doen als je je niet jezelf voelt?

Blijft het lastig, zie je geen rode draad in je journaling en lost het vervelende gevoel niet op?

Vaak ligt de oorzaak in vervelende gebeurtenissen en ervaringen die je in je leven hebt meegemaakt. Zulke ervaringen tasten op den duur de glans van je leven aan. Dit merk je doordat je niet lekker in je vel zit.

Als je niets doet, dan kunnen je klachten verergeren en juist meer stress opleveren. Wanneer het ook je nachtrust aantast, kom je al snel in een negatieve spiraal terecht, waar je maar moeilijk uitkomt. Tijd werkt in dit geval altijd in je nadeel.

Een paar dagen je iets minder lekker in je vel voelen is normaal, maar het zou geen weken mogen duren. Als dit bij jou wel het geval is, dan doe je er goed aan om één van onze Life coaches in te schakelen. Zij zijn opgeleid om je meer inzicht te geven in jouw gevoelens, je te begeleiden naar de oorzaak ervan en helpen je om die oorzaak aan te pakken.

Vaarwel somberheid!

Ga, samen met jouw Life coach, aan de slag en breng de glans terug in je leven. Je wilt toch weer zin hebben om dingen te doen, je gemotiveerd voelen om zaken aan te pakken en mensen te ontmoeten? It’s up to you, the sky is the limit!

Zeg die somberheid vaarwel en maak vandaag nog een afspraak met jouw Life coach. Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Geplaatst in Gezondheid, Informatief, Stress, Succes

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.