Lifecoach logo

7 tips om goed in je vel te zitten

Iedereen wil zich goed voelen en vol zelfvertrouwen de dag doorkomen. Maar soms is het lastig om de juiste weg te vinden om dat gevoel te krijgen. Het kan zijn dat je je overweldigd of gestrest voelt, en je wel wat tips kunt gebruiken om je beter te voelen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je gemoedstoestand te verbeteren, zodat jij je goed voelt en lekker in je vel zit. In dit artikel delen we 7 handige tips om weer blij, opgewekt en je zelfverzekerd te voelen.

Hoe kom je lekker in je vel te zitten?

1. Leef een gezonde levensstijl

Het is bewezen dat een gezonde levensstijl goed is voor zowel je lichaam als je geest. Jouw leefstijl kan een enorme invloed hebben op hoe je je voelt. Het eten van gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging verhoogt je energieniveau, verminderd stress en kan helpen om beter te slapen. Ook kleine veranderingen in levensstijl, zoals regelmatig wandelen of het verminderen van het gebruik van sociale media, maken een groot verschil.

2. Focus op doelen

Door doelen te stellen verbeter je jouw focus en motivatie. Het maakt niet uit of je de doelen op persoonlijk of werkvlak stelt, het stellen van doelen geeft richting en zorgt dat je ergens naartoe werkt. Als je je doelen bereikt, geeft dat zelfvertrouwen, voldoening en een trots gevoel. Dit verhogen van je motivatie kan een enorme invloed hebben op hoe je je voelt, zowel op korte als op lange termijn.

3. Breng quality-time door met anderen

Het hebben van goede relaties en het doorbrengen van tijd met anderen kan een belangrijk onderdeel zijn van een gelukkig en positief leven. Dit kan variëren van een avondje uit met vrienden tot een rustige wandeling in het park met een familielid. Het belangrijkste is dat je tijd besteedt aan mensen die je positief stimuleren en je een goed gevoel geven. Het hebben van sociale verbinding kan je geluk, zelfvertrouwen en algehele gemoedstoestand verbeteren.

Hoe kun je je beter voelen?

4. Werk aan positief denken

Onze gedachten hebben een enorme invloed op hoe we ons voelen. Negatieve gedachten beïnvloeden onze gemoedstoestand en onze relaties met anderen. Tegenover elke negatieve gedachte is een positieve te bedenken. Probeer jezelf aan te leren om positiever te denken en focus je op de dingen waar je dankbaar voor bent. Er zijn verschillende technieken die je daarvoor kunt gebruiken, zoals het bijhouden van een dagboek of het lezen van inspirerende boeken.

5. Blijf in beweging

Lichaamsbeweging maakt een groot verschil in hoe je je voelt. Beweging maakt hormonen aan in je lijf waardoor je je goed gaat voelen. Dit helpt om spanning en stress te verminderen en het verbetert je humeur. Hoe je beweegt is niet belangrijk, zolang het maar iets is waar je van geniet. Of het nu gaat om een yogaklas, een wandeling of een intensieve fitnessles, er zijn genoeg manieren die bij jou passen.

6. Creëer rustmomenten

Tijd nemen voor rust is essentieel om je gemoedstoestand te verbeteren. Plan regelmatig rustmomenten in je dag, week of maand. Dit kan variëren van een dutje doen tot rustig een boek lezen in het park. Het zorgt voor tijd om te ontspannen en op te laden voor de rest van de dag. Het nemen van rust draagt bij aan geluk, motivatie en rust, omdat het je helpt om te herstellen van de stressvolle momenten in het leven.

Hoe herken je iemand die niet goed in zijn vel zit?

7. Maak verbinding met jezelf

Deze laatste is misschien nog wel het meest belangrijk; maak verbinding met jezelf. Veel mensen die niet goed in hun vel zitten leven met en in hun hoofd, maar zijn vaak de verbinding met zichzelf kwijtgeraakt. Deze verbinding heb je nodig om je ‘in het moment’ te voelen en om te begrijpen wat je nodig hebt op verschillende momenten van de dag. Mensen die niet goed in hun vel zitten denken vaak veel na. Zij kunnen zich vaak ook moeilijker concentreren, want zij verliezen focus.  Dus hebben zij vaak ook een kort lontje. En tot slot trekken zij zich terug en laten sociale gelegenheden vaker aan zich voorbijgaan. Verbinding met jezelf krijgen kan op verschillende manieren, zoals met meditatie, ademhalingsoefeningen of simpelweg een wandeling maken zonder afleidingen. Zorg ervoor dat je tijd voor jezelf neemt om rust te vinden en je gedachten te ordenen.

Om die verbinding met jezelf te creëren is meer lichaamsbewustzijn nodig. Omdat dit nog niet zo gemakkelijk is, hebben wij een e-book geschreven. In ‘Kopzorgen? Leer luisteren naar je lijf!’ geven wij je de tools waarmee jij de verbinding met jezelf gaat oefenen. Een mooie manier om weer goed in je vel te te zitten.

Download ons e-book hier en start vandaag nog.

Wat moet je doen als je je niet lekker in je vel voelt?

Het is normaal om soms niet lekker in je vel te zitten, maar deze tips helpen je goed op weg. Door het volgen van de bovenstaande tips kun je een gelukkiger en meer gebalanceerd leven leiden. Jezelf een nieuwe leefstijl aanmeten vergt tijd, omdat het even kan duren voordat je deze veranderingen ook daadwerkelijk je gemoedstoestand beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om er de tijd voor te nemen en iedere dag een stap te zetten in de goede richting. Je zult merken dat deze gewoonten op de lange termijn een groot verschil maken. Dus download ons e-book, zet de eerste stap naar een leven waarin jij je goed voelt en lekker in je vel zit.

Heb je het geprobeerd, maar lukt het je niet om je leefstijl te veranderen en je weer goed in je vel te voelen? Onze Life coaches staan voor je klaar om je erbij te helpen. Leer onze Life coaches kennen en ga het gesprek aan. Zij vertellen je hoe zij jou kunnen helpen weer goed in je vel te voelen.

Geplaatst in Gezondheid, Informatief, Stress, Zelfvertrouwen

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.