Lifecoach logo

7 tips voor meer vitaliteit

Iedereen heeft wel eens last van vermoeidheid en een gebrek aan energie, maar de meeste mensen zijn in staat om zich weer snel vitaal en gezond te voelen. Vitaliteit is van cruciaal belang voor het behoud van een gezond lichaam en een evenwichtig leven. Onder druk van ons drukke en hectische leven is het daarom essentieel om te weten hoe we onze vitaliteit stimuleren en behouden. In dit artikel geef ik uitleg wat bijdraagt aan een futloos gevoel en 7 waardevolle tips die jou gaan helpen om meer vitaliteit in je leven te creëren.

Waarom heb ik zo weinig energie?

Let allereerst op je voeding. Gezonde en evenwichtige maaltijden zijn essentieel voor het behoud van een gezond lichaam. Je lichaam heeft energie nodig te bewegen, je bloed rond te pompen, maar ook om na te denken en je te concentreren. Alles wat je in je lichaam stopt aan eten en drinken heeft effect op jou en je lichaam, op je gemoedstoestand en op je energiehuishouding.

Daarnaast bestaat een menselijk lichaam voor 90% uit water. Dat moet aangevuld worden om je lichaam gehydrateerd te houden, anders loop je kans op hoofdpijn en andere fysieke klachten. Toegevoegde suikers zijn voor ons lichaam net als doping. Het houdt ons op de been, maar als wij ermee stoppen krijg je afkickverschijnselen. Dat is niet goed voor je lichaam en dus ook niet voor je geest.

Wat kan je doen om je beter te voelen?

Een andere dooddoener voor energie is een gebrek aan beweging. Zij zeggen niet voor niets dat zitten het nieuwe ‘roken’ is. Lichaamsbeweging helpt niet alleen om gewicht te verliezen, het zet je lijf aan. De processen die door middel van beweging in gang gezet worden zorgen voor meer energie. De hormonen die daarbij vrijkomen verbeteren bovendien je stemming en het vermindert stress. Ook al klinkt het woordje ‘bank’ heel aantrekkelijk na een drukke werkdag, je lichaam knapt dan juist op van beweging.

Gezonde voeding en meer beweging zorgen ervoor dat je lichaam voelt dat je moe bent. Dit zorgt ervoor dat je beter slaapt. Een goede nachtrust is van cruciaal belang voor het behoud van vitaliteit. Je lichaam en geest hebben ten minste 7 tot 8 uur slaap per nacht nodig om alles wat je hebt meegemaakt te verwerken, je fysieke lichaam te herstellen en uit te rusten.

Hoe kan ik me mental beter voelen?

Stress heeft dan ook een enorme impact op ons lichaam en geest. Stress is een sluipmoordenaar voor onze gezondheid. Velen van ons zijn zo gewend aan een bepaalde mate van stress dat ontspannen moeilijk is. Het is dan ook van het grootste belang om de hoeveelheid stress in je leven te verminderen. Yoga of meditatie kan daarbij behulpzaam zijn, maar is vaker een manier om ermee om te gaan, dan om de reden van jouw stress op te lossen.

Hoe krijg ik meer energie en levenslust?

Dat is het moment waarbij Lifecoaching om de hoek komt kijken. Onze Life coaches helpen jou zoeken naar de oorzaak van jouw stress. Waardoor ervaar jij stress? Het is beter om daarnaar te handelen dan om met stress rond te blijven lopen. Deze sluipmoordenaar zorgt op de lange termijn voor meer mentale- en fysieke klachten, die dan moeilijker te behandelen zijn.

Wat moet je doen als je je futloos voelt?

Luister naar je lichaam en let op de signalen. Vermoeidheid en uitputting zijn tekenen van overbelasting. Daarvoor heb je meer lichaamsbewustzijn nodig. Neem pauzes en neem de tijd om te ontspannen. Luister naar de behoeften van jezelf en je lichaam. Download ons e-book ‘Kopzorgen? Leer luisteren naar je lijf!’ en zorg vandaag nog voor meer vitaliteit.

Inmiddels heeft de wetenschap bewezen dat lichaam en geest één zijn. Onze gedachten beïnvloeden ons leven en onze gezondheid. Je zorgen maken of negatieve gedachten denken zorgen ervoor dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Dit veroorzaakt stress. Probeer daarom positievere gedachten te ontwikkelen en richt je op wat wel mogelijk is in plaats van wat niet mogelijk is. Dit zal je helpen om positiever in het leven te staan en zal bijdragen aan je vitaliteit. Ook daarbij kunnen onze Life coaches je van dienst zijn.

Hoe kan je een energieboost krijgen?

Als je je zorgen maakt, helpt het om met iemand te praten en je hart te luchten. Onze professionele Life coaches en therapeuten luisteren naar je zonder oordeel. Zij helpen je inzien waar het misgaat, begeleiden je door de oorzaak van je stress aan te pakken en om nieuwe manieren aan te leren. Jij wilt je toch ook duurzaam vitaal voelen?

Lifecoaching voor mentale- en fysieke gezondheid

Met behulp van Lifecoaching krijg je meer inzicht in jezelf en in je behoeften en doelen. Samen met jouw Life coach ga je ineffectieve patronen doorbreken en bouwen aan een mentaal en fysiek gezonde en energieke levensstijl.

Waar het om gaat is dat jij de juiste balans vindt tussen werk, rust, voeding en beweging om op de lange termijn gezond en vitaal te blijven. Richt je op de positieve veranderingen die je vandaag al kunt maken en haal het beste uit jezelf!

Hier vind je de Life coach bij jou in de buurt of stuur ons een email en één van ons neemt contact met je op.

Geplaatst in Gezondheid, Informatief, Persoonlijk leiderschap, Stress

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.