Lifecoach logo

Bewustwording hoezo?

Je bent vrouw, ondernemer, werkgever, vaak ook moeder en partner. Dan wordt er véél van je gevraagd. Heb jij grip op alle situaties? Lees nu het belang van bewustwording!

Bewustwording, hoezo?

Het is koud vanochtend. Ik zie haar al lopen. Dikke jas aan, pet op tegen de frisse wind en een opkomend zonnetje die de rijp op het gras doet glinsteren. Ze komt hier vaak. Meestal stevig wandelend, bewust genietend van het moment.

Zodra ze mij bereikt kijkt ze op, ademt diep in om het vervolgens in een lange zucht weer uit te ademen. Haar stappen worden minder intensief, haar snelheid neemt af en aan haar glimlach merk ik dat onze wederzijdse aanwezigheid haar goed doet.

Toen ik haar een aantal jaar geleden ontmoette was het duidelijk anders. In gedachten liep ze, zonder haar pas te veranderen of ook maar een moment op te kijken, ver weg in haar eigen wereld weggedoken. Ontevreden, worstelend met haar blik op de werkelijkheid zag ik haar onzeker zoekend naar antwoorden. Ondanks dat ik m’n best deed om in de vrucht van mijn bestaan haar aandacht te trekken, bleek wederom geduld mijn grootste talent. Blind starend op haar eigen draaiboek van denken, reageren en handelen merkte ze mijn antwoorden niet op. Ik wilde haar laten zien dat niets is wat het lijkt. Dat verrassende effect heb ik, al doe ik mij niet anders voor dan ik ben…. Ik? Ik ben Moeder Natuur.

Bewustwording creëren voor grip op situaties

Wat bemerkte je toen je bovenstaande tekst las? Begreep je deze beter toen je ontdekte vanuit welk perspectief ik het schreef? Omdat wij zo gewend zijn op onze eigen, onbewuste manier te denken, te reageren en te handelen, wil ik je hiermee laten ervaren wat bewustwording je oplevert. Door bewustwording begrijp je jouw situatie en creëer je handvatten en oplossingen. Dát geeft je grip op alle situaties!

Een aantal jaren geleden was ik diegene die starend en zoekend naar antwoorden rondliep. Soms begreep ik niets van wat er om mij heen gebeurde. Waarom gebeurt dit, waarom doen mensen zo? Ik moet het gesprek aangaan, maar hoe? Waarom horen ze mij niet? Boos en onzeker had ik geen besef meer van wie ik was en wat ik voorstelde in mijn functie als werkgever. Mijn antwoorden vond ik, omdat ik mij openstelde voor mensen die mij het grotere geheel konden laten zien. En ik kan je uit ervaring zeggen, een groot perspectief maakt een wereld van verschil!

Als personal life coach begeleid ik vrouwelijke ondernemers in het creëren van bewustwording. Stap voor stap, op jouw eigen manier en in jouw tempo ga je het grotere geheel begrijpen waarin je werkt en leeft. Je krijgt grip op je eigen manier van denken, reageren en handelen en met de nodige handvatten heb je zelf alle touwtjes in handen. En inderdaad, heel graag neem ik je daarvoor ook mee naar buiten. Buiten worden jouw nieuwe, grotere perspectieven letterlijk zichtbaar.

Wat bewustwording je oplevert

Bewustwording heeft als doel het beter begrijpen van je eigen persoonlijkheid binnen je maatschappelijke context. Vanuit dit perspectief, ontwikkel en groei jij zodat jij je persoonlijke en zakelijke leven op een nieuwe, betere manier kan vormgeven. Vergelijk het met een regisseur. Hij heeft vanuit zijn stoel overzicht op de filmset. Hij overziet het grotere geheel. Voor het maken van de film gaat hij uit van zijn script, maar steeds weer past hij het aan naar wat hij ziet. Veranderingen en aanpassingen om zijn film succesvol te maken. Niet voor niets roepen mijn klanten: ‘had ik dat maar eerder geweten!’

Bewustwording is zaken in een ander perspectief zien. We zijn zo gewend om naar ons bekende draaiboek te staren, dat we simpelweg blind zijn voor andere perspectieven. We acteren in onze eigen film van werk, klanten, gezin, boodschappen etc. Op diezelfde automatische piloot rijden we elke dag volgens dezelfde route naar kantoor en lopen we in de supermarkt hetzelfde rondje.

Voor jou

Jij speelt niet alleen de hoofdrol, jij bent de regisseur van jouw leven en organisatie. Jij maakt je eigen film! Ken jij jouw script? Geef jij het goede voorbeeld? Gaan zaken zoals jij wilt dat ze gaan?

Doe ‘ns gek en neem morgen een andere route naar je werk. En? Wakker? Neem gedurende deze dag eens een paar minuten de tijd om je bedrijf te observeren vanuit het perspectief van regisseur. Wat zie je en wat ervaar je? Wat zou je willen veranderen? Lees hoe mijn klanten hun bewustwording hebben ervaren bij referenties.

Wil jij inzicht en grip op situaties? Mail mij je gegevens met de button hieronder. Graag neem ik contact met je op voor een kosteloos eerste gesprek zodat jij kan ervaren wat bewustwording ook voor jou kan betekenen. Voorproefje? Bekijk hier mijn online video.

Succesvolle groet,
Astrid

Geplaatst in Bewustwording

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.