Lifecoach logo

Help! Waar is mijn balans

Waar normaal gesproken mijn vingers vol inspiratie over het toetsenbord vliegen, staat nu het zweet mij tussen de borsten. Hoe ik begon met het schrijven van een nieuw blog en hoe anders het uitpakte….

Zoals elke maand, publiceer ik mijn blog de laatste donderdag. Ook deze keer begon ik vol goede moed met het schrijven. Als onderwerp koos ik balans en dacht na over de vraag, wat is balans en hoe krijg je die?

Waar normaal gesproken mijn vingers vol inspiratie over het toetsenbord vliegen, staat nu het zweet mij tussen de borsten. Piekerend en gehaast loop ik rond met een constante druk op mijn verkrampte schouders, mijn lijf en ledematen voelen vermoeid en mijn hoofd vol. De wetenschap dat er nog heel veel werk gedaan moet worden, helpt daar niet echt bij. ’s Avonds val ik als een blok in slaap om de volgende ochtend om zeven uur weer achter mijn computer te kruipen. Het kost erg veel moeite deze keer en met lichte paniek klap ik mijn computer dicht en stap onder de douche. Hoezo lukt het niet? vraag ik mijzelf af. Omdat….ik helemáál geen balans voel! Natuurlijk weet ik hoe het werkt, maar ik krijg het momenteel gewoon zelf onvoldoende voor elkaar. Gelukkig weet ik ook de reden en dat het tijdelijk is. Mijn computer start opnieuw op en met genoeg inspiratie begin ik weer met schrijven.

Boek

De reden? Ik ben bezig met het schrijven van een boek. Samen met mijn partner in Succes, zoals we onszelf grappend tijdens dit proces hebben gedoopt, werk ik hard aan het uitbrengen van een boek vol levensverhalen van vrouwelijke ondernemers. Naast de nieuwe klanten die op mijn pad komen, de trajecten die al onderweg zijn, mijn partner en gezin, gebruik ik de tussenuren om ingezonden verhalen te analyseren, vrouwen te interviewen, de verhalen te schrijven en te redigeren tot een mooi resultaat. Werk waar jullie straks zoveel herkenning, inspiratie en motivatie in terug gaan vinden!

Inspiratie

Ken je de TEDxEvents die in Amerika veel worden gehouden? Sinds een aantal jaren is er ook in Amsterdam een TEDxAmsterdamWomen. Hét event waar gevestigde vrouwelijke ondernemers het podium krijgen en in vijftien minuten hun inspirerende verhaal vertellen. In Amerika een begrip en inmiddels groeiend in Nederland, maar mijn pogingen om hiervoor kaartjes te bemachtigen zijn tot nu toe onvruchtbaar geweest. De kosten hiervoor liggen rond de honderd euro en vanwege de grote belangstelling moet je bij je aanvraag een motivatie meesturen. Mijn frustratie groeide bij elke afwijzing.

Toen Daisy en ik vorig jaar oktober in contact kwamen en dezelfde droom bleken te hebben voor een boek, koppelde ik dit aan het TEDxEvent. Als ik in mijn praktijk zie hoe vrouwen zoals jij en ik, ontwikkelen en groeien, waarbij zij kracht en doorzettingsvermogen aanboren om veranderingen door te voeren, verdient dit absoluut een podium!

En daar zou toch iedereen op een laagdrempelige manier door geïnspireerd moeten kunnen worden?‘ gooide ik Daisy voor haar voeten. En zo werd dit het uitgangspunt voor ons boek en hebben we inmiddels vele prachtige verhalen uit binnen- en buitenland mogen ontvangen. Inspirerende verhalen van onbekende én bekende vrouwen die, soms op bizarre wijze, hun situatie hebben omgezet in succesvol ondernemerschap. Niks motivatie insturen, niks honderd euro betalen, niks in de file naar Amsterdam. Wij zijn hard aan het werk om deze vrouwen het podium te geven, waarmee jij een TEDxEvent tot je beschikking krijgt. Gewoon thuis op de bank voor de open haard met een kop thee.

En ik? Tja, momenteel is mijn balans ver te zoeken. Dat betekent dat ik creatief moet schakelen, prioriteiten moet stellen, efficiënt met mijn werk en mijn tijd om moet gaan en goed voor mijzelf moet blijven zorgen. Het is zoals het is, waarbij ik dankbaar gebruik maak van de spaarzame tien minuten momentjes dat ik even met een kop koffie op de bank voor mij uit staar of van mijn moeder die onze was gevouwen en gestreken binnenbrengt. Nog even mijn tanden op elkaar en met het zweet tussen de borsten komt onze deadline in zicht.

Voor jou

Hoe graag we die balans ook willen hebben en houden, soms is het er gewoon niet, punt! Je er tegen blijven verzetten is verspilde energie. Zorg er liever voor dat je weet hoe het komt dat je uit balans bent en waak ervoor dat het tijdelijk is. Neem tussendoor tien minuutjes tijd om je ontspanning te zoeken. Breng je aandacht even naar iets anders door naar muziek te luisteren, een hoofdstuk in een boek te lezen, even naar buiten te gaan of door gewoon even voor je uit te staren. En vraag je gezinsleden of iemand in je omgeving om je bij praktische zaken uit de brand te helpen.

Als alles volgens planning blijft verlopen, werken we toe naar de lancering op vrijdag 7 november 2014. Vanaf die datum is ons boek te koop via onze website www.succesontmaskert.nl. Een boek vol levenslessen, herkenning, tips en daadkracht speciaal voor jou. Waarom? Om alles uit je leven en onderneming te halen wat er in zit!

Wil jij met mij verder praten over balans? Lees hier alles over mijn traject voor vrouwelijke ondernemers en laat je gegevens achter. Dan neem ik contact met je op voor het maken van een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Wil je ervaringen lezen van klanten die jou voor gingen? Lees hier mijn referenties.

Ik wens je een hele fijne zomer en hou je hoofd koel! 🙂

Succesvolle groet,
Astrid

Geplaatst in Ambitie, Ondernemen, Stress, Succes

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.