Lifecoach logo

Hoe kom je uit een depressie?

Depressie kan een moeilijke uitdaging zijn om te overwinnen. Een depressie is vastzitten in een negatieve cyclus van ongelukkig zijn, negatieve gedachten en gebrek aan levensvreugde. Het overgrote deel van de mensen die een depressie ervaren voelt zich binnen drie maanden weer beter.

Gelukkig zijn er manieren om de cyclus te doorbreken en meer uit je leven te halen! Onze Life coaches begeleiden je om de kwaliteit van je leven te verbeteren en uit je depressie te komen.

Wat moet je doen als je depressief bent?

De eerste stap om uit een depressie te komen is het identificeren van ongezonde gewoonten of negatieve gedachtepatronen die je in de neerwaartse spiraal brengen. Haal je jezelf voortdurend naar beneden? Doe je aan destructief gedrag? Als je niet weet wat je moet veranderen, hoe kan je het dan veranderen? Schrijf je negatieve gedragingen eens op en neem de tijd om na te denken over wat je doet. Dit is stap één om erachter te komen wat je moet doen om dit gedrag te veranderen.

Wij willen er ook eerlijk over zijn. Diep vanbinnen weet je vaak wel wat er moet veranderen, maar toch doe je het niet. Of begin je vol goede moed, maar hou je het niet vol? Het is niet zo simpel. En als alleen praten de oplossing was, dan had jij je problemen en depressie allang zelf opgelost. Vaak spelen er gevoelens als; er alleen voor staan, schaamte en onzekerheid.

Is wandelen goed voor een depressie?

Dat het je tot nu toe nog niet is gelukt komt omdat elk mens uit een mentaal-, een fysiek-, een sociaal/emotioneel- en spiritueel deel bestaat. Een depressie is een reeks van negatieve patronen waarbij al deze delen betrokken zijn. Waar je zelf mee kan starten is elke dag de bewuste keuze maken voor gezonde voeding, voldoende beweging en door naar buiten te gaan. Wandelen bij een depressie is heel goed. Het wandelen is als een meditatie; het geeft rust en doordat je zowel je rechter-, als je linker hersenhelft stimuleert worden stimulerende hormonen aangemaakt en kan een negatief gevoel verminderen.

Kun je herstellen van een depressie?

Daarnaast raden wij je Lifecoaching aan. Lifecoaching is een combinatie van coaching en therapie. Samen met één van onze Life coaches werk je aan het verkrijgen van inzicht in je patronen, het herkennen van gevoelens en emoties, deze interpreteren en er woorden aangeven. Samen met je Life coach verwerk je negatieve ervaringen en helpt hij of zij je spiritueel door het leggen van verbanden tussen de verschillende componenten.

Wat triggert depressie?

Elk mens krijgt in zijn of haar leven te maken met vervelende situaties of trauma. Door te werken aan de oorzaak ervan, kan de lading van negatieve ervaringen losgelaten worden en kunnen de daarmee samenhangende negatieve gevoelens en gedachten verdwijnen.

Samen met je Life coach werk je aan haalbare doelen. Om deze doelen te bereiken helpt een Life coach je realistische stappen te bedenken, waardoor je ook gemotiveerd bent om deze stappen door te voeren in je dagelijks leven. Deze doelen kunnen van alles omvatten, van gezonder eten tot elke dag een wandeling maken – alles wat helpt om rust en vreugde in je leven te brengen!

Wat kan een depressie verergeren?

Stress heeft nadelige gevolgen voor zowel onze lichamelijke- als de geestelijke gezondheid. Maar een leven zonder stress bestaat niet. Jouw Life coach helpt je om stappen te nemen die stress zoveel mogelijk verminderen, maar begeleid je ook naar het opbouwen van meer veerkracht. Dit zorgt ervoor dat je beter bestand bent en leert omgaan met verschillende vormen van stress.

Wil je een goed beeld wat Lifecoaching ook voor jou kan betekenen? Hieronder vertelt Danielle je graag meer over onze holistische werkwijze.

 

 

Kun je herstellen van een depressie?

Depressie kan moeilijk zijn, maar met geduld, volharding en de wil om je uit je depressie te komen is het mogelijk om deze te overwinnen. Je doet er goed aan een kennismakingsgesprek te plannen. Jouw Life coach zal je vertellen wat Lifecoaching is, wat je kan verwachten en je kan ervaren of hij of zij ook de juiste persoon voor je is.

Ontdek of je een klik hebt met één van onze Life coaches en plan een kennismakingsgesprek. Laat hier je gegevens achter en één van onze Life coaches neemt contact met je op.

Alle bovengenoemde stappen, maar vooral aan jezelf werken, zullen leiden tot een algehele verbetering van de kwaliteit van je leven. Gun en geef jezelf de tijd om stap voor stap met je depressie aan de slag te gaan en te werken aan een vervullend leven.

Waar wacht je op?

Geplaatst in Gezondheid, Informatief

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.