Lifecoach logo

Hoe maak je je hoofd leeg voor het slapen?

Veel mensen hebben wel eens last van een drukke dag of van spanningen, waardoor het lastig wordt hun hoofd leeg te maken voor het slapen. Het kan heel vervelend zijn wanneer je met malende gedachten in bed ligt en geen rust kunt vinden. Een goede nachtrust is van groot belang om je gezond en energiek te voelen. In dit artikelen geven wij daarom graag tips en advies om je hoofd leeg te maken voor het slapen gaan, zodat je weer lekker kunt slapen.

Hoe krijg je spanning uit je hoofd?

Creëer rust momenten gedurende de dag

Het is belangrijk om gedurende de dag momenten van rust te creëren. Neem bijvoorbeeld een kwartiertje pauze om even te ontspannen en tot rust te komen. Maak tijd voor dingen die je ontspannen en die je leuk vindt om te doen. Dit kan bijvoorbeeld een wandeling zijn, een hobby of even lekker een boek lezen. Door op deze manier rustmomenten in te bouwen, kun je jezelf helpen om te ontspannen en je gedachten te ordenen.

Ik kan niet slapen door drukte in hoofd?

Houd een slaapdagboek bij

Schrijf iedere avond voor het slapen gaan op wat er door je hoofd gaat. Dit kan je helpen om je gedachten op een rijtje te krijgen en om dingen van je af te schrijven. Zo kun je een stuk rustiger naar bed gaan en je gedachten loslaten.

Zet je gedachten uit

Je kunt leren om je gedachten uit te zetten, bijvoorbeeld door meditatie of een ademhalingsoefening. Ga op een rustige plek zitten of liggen en focus je op je ademhaling. Probeer je gedachten te laten voor wat ze zijn en richt je op het nu. Dit kan echt helpen om je hoofd leeg te maken voor het slapen gaan.

Hoe kom je van malende gedachten af?

Doe ontspanningsoefeningen

Wanneer je veel spanningen of stress ervaart, kan het helpen om ontspanningsoefeningen te doen. Denk bijvoorbeeld aan yoga, mindfulness of door al je spieren in je lichaam strak te spannen en vervolgens helemaal te ontspannen. Door het ontspannen van je lichaam, kan je geest tot rust komen en slaap jij gemakkelijker in.

Maak je slaapkamer vrij van afleidingen

Zorg ervoor dat je slaapkamer een plek is waar je tot rust kunt komen. Maak het vrij van afleidingen zoals televisie, mobiele telefoon of computer. Zorg voor een fijne temperatuur en een comfortabele slaapplek. Zo kun je gemakkelijker ontspannen en lekker slapen.

Hoe maak je je geest leeg?

Een goede nachtrust is van groot belang om je gezond en energiek te voelen. Helaas is dit voor veel mensen niet weggelegd. Lees ook het artikel: ‘Ik ben zo moe.’

Het is belangrijk om na te gaan hoe lang je je al moe voelt. Wanneer gedachten je uit je slaap blijven houden, doe je er goed aan om te onderzoeken waar die gedachten door veroorzaakt worden en de oorzaak ervan aan te pakken. Wanneer je die onderliggende spanningen aanpakt, verdwijnen malende gedachten als vanzelf. Onze Life coaches zijn experts in het opruimen van spanningen en bijbehorende gedachten.

Je doet er goed aan onze Life coaches te leren kennen en een kennismakingsgesprek te plannen. Zij vertellen je hoe zij je kunnen helpen, zodat jij met een leeg hoofd kan gaan slapen. Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Geplaatst in Gezondheid, Informatief, Stress

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.