Lifecoach logo

Ik wil gelukkig zijn

Je gelukkig voelen is geen vanzelfsprekendheid. Daarnaast betekent geluk voor iedereen iets anders. Je hoeft er niet hard voor te zwoegen, maar afwachten totdat je dromen vanzelf uitkomen, werkt ook niet. Wat werkt dan wel?

(Liever luisteren?)

Ik wil weer gelukkig zijn

Het gaat de afgelopen dagen niet zo lekker met haar. “Er gebeurt veel”, zegt zij met een trillende stem. De emoties zitten duidelijk hoog. Haar leidinggevende heeft zijn eerdere toezegging, voor haar aanwezigheid bij een werkgroep, ingetrokken. Zij is het zo zat!

Naderhand maakt het haar heel obstinaat, kortaf en zakelijk. “Wat mij vervolgens weer verweten wordt,” zegt zij. “Maar ja, een worst voorgehouden krijgen, is ook zo frustrerend”.

Steeds als zij probeert om verder te leren en zich te ontwikkelen, zijn er mensen die de plank vervolgens optrekken. Wanneer ik refereer aan haar vroegere ervaringen met haar moeder, zie ik haar ongemak. Daar zit inderdaad veel pijn. We bespreken hoe het patroon zich blijft herhalen in haar leven. Op de een of andere manier lijkt ‘het niet te mogen’, zo concluderen wij.

Om te achterhalen waar het nu werkelijk over gaat, stel ik haar voor om tijdens een visualisatie open te staan voor wat zich aandient. De vraag waarmee wij aan de slag gaan is: Wat is de oorzaak van het ‘niet mogen’ leren/ontwikkelen.

Hoe komt het dat ik ongelukkig ben

Als meisje van ongeveer zes jaar staat zij in het eerste huis van haar ouders. Samen met haar zusje doen zij hun moeder na en hangen, net als zij, poppenkleertjes aan een waslijn. Dit voelt heel fijn en vertrouwd.

Opeens wordt zij, samen met haar twee jongere zusjes door hun vader naar een overbuurvrouw gedirigeerd, omdat hun moeder op het punt staat te bevallen. Ontdaan steken de meisjes de straat over en klampen zich aan elkaar vast.

Eenmaal binnen kijkt haar vader haar aan en zegt: “Zorg je goed voor je zusjes?” Zij knikt en kijkt hem met angstige ogen na als hij voor onbepaalde tijd verdwijnt. De twee kleintjes kijken schichtig om zich heen en schuiven nog wat dichter naar haar toe. Hoewel zij zelf ook bang is en daar helemaal niet wil zijn, houdt zij zich sterk en slaat een arm om hen heen.

In deze ongelukkige situatie halen wij haar volwassen versie erbij. Die vraagt aan de drie kleine meisjes of zij naar het andere buurmeisje, die met de hond, willen? Dat willen zij heel graag waarna zij hand in hand met haar meelopen.

Bij binnenkomst komt de hond hen tegemoet en zijn de drie meisjes veilig en op bekend terrein. Met een diepe zucht kijkt zij naar de meisjes die gaan spelen en ziet zij de verantwoordelijkheid van de oudste telg afvallen. Er is letterlijk en figuurlijk ruimte gekomen om te ontspannen en te spelen.

Voor jou

Menig mens kreeg op jonge leeftijd door een of andere omstandigheid meer verantwoordelijkheid dan hij of zij had moeten krijgen of aankon. Zo’n commitment op jonge leeftijd laat sporen na die op een of andere manier in ons volwassen leven tot uiting komen. Dit vertaalt zich meestal in acties die mislukken, acties die geen voldoening opleveren, acties waarbij er een rem op zit of het juist uitblijven van actie.

Ik wil gelukkig worden

Als je gelukkig wilt worden, ben je 100% verantwoordelijk om jouw geluk te bereiken. Wat geluk voor jou dan ook betekent, het hangt van jou af of je gelukkige relaties hebt, fijn werk, je binnen een sociale context goed kan bewegen, etc.

De meeste mensen pakken of teveel of te weinig verantwoordelijkheid en veel mensen hebben daarnaast te kampen met een onzichtbare verantwoordelijkheid zoals het voorbeeld hierboven beschreven.

Logischerwijs kunnen wij vervelende situaties die in het verleden zijn gebeurd niet ongedaan maken. Wel kunnen wij de energetische negatieve lading die het heeft, eraf halen, waardoor zaken kunnen veranderen. Beter bekend als de Wet van de Aantrekkingskracht.

Wanneer deze energetisch lading kan verdwijnen, ontstaat er rust en ruimte. Ruimte die je opnieuw invult door bewuste keuzes te maken in de richting van jouw geluk. Het is onze expertise om je bij dit alles te begeleiden.

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Geluk is er in overvloed.

Astrid

Note: Ter inspiratie, vormgeving en behoud van essentie en leesbaarheid van mijn blogs, verwerk ik ervaringen van mezelf en/of die van klanten die daarvoor hun toestemming hebben gegeven.

Geplaatst in Bewustwording, Persoonlijk leiderschap, Relaties

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.