Lifecoach logo

Ik zit niet goed in mijn vel. 10 handige tips!

Het is normaal om af en toe niet lekker in je vel te zitten. Het kan iedereen overkomen, of je nu jong bent of oud. De gevoelens van onzekerheid, angst en verdrietig zijn, hebben negatieve invloed op ons dagelijks leven. Het kan leiden tot gedemotiveerd zijn, slecht slapen, piekeren, twijfelen en vele andere emoties. In dit artikel geven we je 10 handige tips om je te helpen je beter in je vel te laten zitten en weer jezelf te worden.

Wat moet je doen als je niet goed in je vel zit?

Neem genoeg rust en ontspanning

Je lichaam heeft voldoende slaap en rust nodig om goed te functioneren. Wanneer je niet goed in je vel zit, is het vaak moeilijker om te ontspannen en goed te slapen. Probeer daarom elke dag voldoende tijd te nemen om te ontspannen en te genieten van de dingen die je leuk vindt.

Maak tijd voor sociale contacten

Als we ons down voelen, willen we vaak ons terugtrekken van de buitenwereld. Maar in plaats daarvan, is het belangrijk om tijd te maken voor sociale contacten en verbindingen aan te gaan met anderen. Praat met vrienden of familie over hoe je je voelt en probeer te blijven communiceren.

Focus op iets positiefs

Vaak zijn we geneigd om te blijven hangen in onze negatieve gedachten en gevoelens. Door onze aandacht te richten op iets positiefs, kunnen we onze stemming verbeteren. Kies iets dat je leuk vindt en probeer daarop te focussen, of het nu muziek luisteren is, sporten, of een specifieke hobby.

Hoe voel je dat je niet goed in je vel zit?

Maak een wandeling buiten

De natuur heeft een rustgevend effect op ons en het kan helpen om een wandeling te maken als je je down of gestrest voelt. Frisse lucht en zonlicht kunnen helpen om onze stemming te verbeteren.

Eet gezond

Een gezonde en uitgebalanceerde voeding kan bijdragen aan een betere gemoedstoestand. Eet daarom voldoende groenten, fruit, volkoren granen en magere eiwitten. Probeer ook suiker en bewerkte voedingsmiddelen te vermijden, omdat deze vaak onze bloedsuikerspiegel en stemming negatief kunnen beïnvloeden.

Maak kleine veranderingen

Grote veranderingen kunnen vaak moeilijker zijn om te implementeren wanneer we ons down voelen. Focus in plaats daarvan op het maken van kleine veranderingen in je dagelijkse routine, bijvoorbeeld het veranderen van je lunch of het nemen van een andere route naar het werk. Deze kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken in hoe je je voelt.

Blijf actief

Beweging kan helpen om ons stressniveau te verminderen en stoffen vrij te geven die een positief effect hebben op onze stemming. Probeer daarom om elke dag wat beweging te krijgen, dit kan variëren van wandelen tot sporten in de sportschool.

Hoe zorg ik dat ik beter in mijn vel zit?

Praat met een professional

Als je je down voelt en echt niet weet hoe je verder moet gaan, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze professionals. Als holistisch Life coaches kunnen wij je helpen om door deze lastige tijd te komen en een plan van aanpak te creëren voor de toekomst.

Plan leuke activiteiten

Plan leuke activiteiten die je graag doet, zoals een avondje uit met vrienden, naar de bioscoop gaan of een dagje naar het strand. Deze kleine dingen helpen om je beter te voelen en verhogen je positiviteit.

Maak plannen voor de toekomst

Als je down zit, kan het lijken alsof er geen einde aan komt. Maak daarom plannen voor de toekomst, denk aan een korte vakantie of een nieuwe hobby die je wilt proberen. Deze plannen kunnen je helpen om uit deze negatieve cyclus te komen en je te motiveren om vooruit te kijken.

Bonus tip!

Het is belangrijk om jezelf toestemming te geven om down te zijn en je gevoelens te erkennen. Maar het is net zo belangrijk om stappen te nemen om jezelf te helpen beter te worden en weer in balans te komen.

Hulp nodig?

Lukt het je niet om met deze 10 tips je goed in je vel te voelen? Maak dan een afspraak met één van onze Life coaches. Samen met jouw Life coach ga je aan de slag om je goed in je vel te voelen en weer jezelf te worden.

Leer onze Life coaches kennen en plan een kennismakingsgesprek. Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Geplaatst in Gezondheid, Informatief, Persoonlijk leiderschap, Stress

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.