Lifecoach logo

Kan ik veranderen?

Als je je vastzit en ontevreden voelt met je huidige situatie, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen als het gaat om het maken van een verandering. Of je nu op zoek bent naar een carrièreverandering of gewoon wat zinvolle veranderingen in je leven wilt aanbrengen, hier zijn enkele tips over hoe je echte en blijvende veranderingen kunt aanbrengen.

Kun je echt veranderen?

De eerste stap in het creëren van blijvende verandering is het hebben van een duidelijke visie op wat je wilt. Visualiseren hoe succes er voor jou uitziet zal je helpen motiveren en je iets tastbaars geven om naar te streven. Stel jezelf enkele vragen zoals “Hoe wil ik dat mijn leven eruitziet?”, “Wat zou me gelukkig maken?” en “Wat betekent succes voor mij?” Als je eenmaal een duidelijke visie hebt van hoe succes er voor jou uitziet, schrijf het dan op, zodat je ernaar terug kunt wanneer dat nodig is.

Zodra je antwoorden hebt op bovenstaande vragen, is de volgende stap het stellen van doelen die je helpen om deze visie te bereiken. Als je doelen stelt, doe het dan op de SMART-manier. Dat betekent: specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden – om ervoor te zorgen dat je doelen haalbaar en realistisch zijn.

Als je je doelen opschrijft, houd je deze in het achterhoofd en verliest je ze minder snel uit het oog. Opgeschreven doelen maken het ook gemakkelijker voor je Life coach, die er is om jou te helpen je persoonlijke belemmeringen – die je onderweg tegenkomt – te overwinnen.

Een doel hebben is geweldig, maar zonder actieplan blijven het dromen. Als het simpel was, dan zou iedereen altijd zijn of haar doelen bereiken, maar zo werkt het niet. Het betekent dat je erin zal moeten investeren. Investeren doe je door middel van tijd, energie, motivatie en geld.

Hoe kan ik me zelf veranderen?

De meeste mensen beginnen ergens aan, maar vergeten het gemakkelijk, laten dingen ontsporen of vergeten het na verloop van tijd. Door een actieplan op te stellen met concrete stappen om je doel te bereiken, zorg je ervoor dat je elke dag vooruitgang boekt in de richting van het gewenste resultaat.

Dit kunnen dagelijkse taken zijn zoals het onderzoeken van potentiële bronnen of netwerkmogelijkheden, wekelijkse activiteiten zoals het bijwonen van seminars of workshops die verband houden met je doel, of maandelijkse mijlpalen zoals het halen van bepaalde deadlines of het bereiken van bepaalde doelen.

Welke activiteiten ook nodig zijn om je doel te bereiken, ze moeten worden opgenomen in het actieplan, zodat je de voortgang onderweg kan bijhouden.

Waarom lukt het niet om te veranderen?

Alles wat je in de loop van je leven hebt meegemaakt heeft op een of andere manier indruk gemaakt. Vaak is dit een onbewust proces, waar je dus geen weet van hebt, maar wat bijvoorbeeld negatieve overtuigingen heeft gevormd. Maar ook fysiek of energetisch bepaalt dit nog altijd jouw leven. Dit zijn onze persoonlijke belemmeringen. Als je wilt veranderen, kom je deze sowieso tegen. Dat is ook de reden dat mensen afhaken en het je dus niet lukt om te veranderen.

Hoe maak je echte verandering in je leven?

Het ontwikkelen van echte en blijvende veranderingen in je leven is niet gemakkelijk. Onze Life coaches zijn ervaringsdeskundige op dat gebied en weten als geen ander welke moeite het kost om daadwerkelijke veranderingen in jezelf te bewerkstelligen. Maar doordat onze Life coaches werken volgens unieke holistische methodieken, krijgt je inzicht in en werk je aan je persoonlijke belemmeringen. Dát gaat de werkelijke verandering zijn.

Kun je je persoonlijkheid veranderen?

Onze Life coaches leren je geen trucjes, maar begeleiden je naar wie jij werkelijk bent. Je persoonlijkheid verandert niet, maar je gaat wel anders voelen, anders denken en anders doen. Daarbij houden onze Life coaches een duidelijke visie op jouw persoonlijke en haalbare doelen. Stap voor stap, op jouw manier en in jouw tempo. Jouw manier is de énige manier om ook daadwerkelijk gemotiveerd te blijven. Tijdens onze Life coachsessies creëer je momentum waarin de belangrijkste veranderingen plaatsvinden. Het is aan jou om je dromen ook daadwerkelijk wáár te maken.

Neem eens de tijd om te bepalen hoe succes er voor u uitziet. Wat betekent succes voor jou? En stippel een pad uit. Laat je begeleiden door jouw Life coach, zodat je bij obstakels (want die zullen er onvermijdelijk zijn) het vertrouwen krijgt en behoudt dat er licht is aan het eind van de tunnel en jij daadwerkelijk kan veranderen.

Onze Life coaches zijn er ook in jouw omgeving. Check hier welke Life coach jou erbij kan begeleiden. Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Verandering is groei. Veel succes!

Geplaatst in Informatief, Succes

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.