Lifecoach logo

Maak jij jezelf gek met gedachten?

Heb je wel eens het gevoel gehad dat je hoofd nooit stil staat? Dat je constant aan het piekeren bent en nare gedachten niet uit je hoofd krijgt? Malende gedachten kunnen ons gek maken. Zij laten ons uitgeput en gestrest voelen en beïnvloeden onze slaap. Maar waarom hebben we deze gedachten eigenlijk? En belangrijker nog, hoe kom je ervan af? In dit artikel delen wij als life coaches enkele handige tips en inzichten voor het verminderen van malende gedachten en om meer rust in je hoofd te krijgen.

Ik maak mezelf gek met gedachten

Om te begrijpen hoe we malende gedachten kunnen overwinnen, moeten we eerst begrijpen waar ze vandaan komen. Onze gedachten worden beïnvloed door onze emoties en gevoelens. Soms zijn we ons niet eens bewust van waar die emoties vandaan komen. Daarom is het belangrijk om je gevoelens te herkennen en te begrijpen. Vervolgens is het belangrijk om te zoeken naar de onderliggende oorzaken van je malende gedachten. Als Life coaches helpen wij je om deze gevoelens te identificeren en om je bewust te worden van je innerlijke patronen.

Hoe kom je van malende gedachten af?

Een andere reden voor malende gedachten kan een nare ervaring of trauma zijn. Allemaal hebben wij wel eens moeilijke periodes in ons leven gehad. Vaak achtervolgen deze herinneringen ons lange tijd en beïnvloeden ons dagelijks leven steeds heftiger. Als dit bij jou het geval is, is het belangrijk om te zoeken naar professionele hulp. Life coaching en holistische therapie, helpen je om de emoties en patronen die geassocieerd worden met deze gebeurtenissen te begrijpen en te verwerken.

Hoe krijg je nare gedachten uit je hoofd?

Naast het begrijpen van de oorzaken van je malende gedachten, zijn er enkele praktische tips om je gedachten beter te beheersen. Bijvoorbeeld: meditatie en mindfulness. Door regelmatig te mediteren leer je om je gedachten op afstand te observeren zonder dat je erin verstrikt raakt. Het maakt je bewust van je ademhaling en je lichaam, om je te ontspannen en je gedachten te kalmeren.

Direct starten met het creëren van meer lichaamsbewustzijn? Download ons e-book en begin vandaag nog!

Hoe stop je terugkerende gedachten?

Een andere praktische manier om je malende gedachten te verminderen, is het ontwikkelen van nieuwe positieve gewoonten. Door elke dag te sporten, gezond te eten, genoeg te slapen en activiteiten te doen die je energie geven, verbeter je je mentale en fysieke gezondheid. Dit vermindert op zijn beurt negatieve gedachten en vergroot je mentale helderheid.

Malende gedachten kunnen zeer overweldigend zijn, maar het goede nieuws is dat er manieren zijn om ervan af te komen. Het begrijpen van de oorzaken van je malende gedachten en het inschakelen van professionele hulp is al een enorme stap in de goede richting. Onze holistische therapeuten begeleiden je via je gedachten naar je innerlijke gevoelspatronen en helpen je deze gevoelens te deactiveren.

Het ontwikkelen van praktische gewoonten zoals meditatie, mindfulness en lichamelijke activiteit zijn sowieso goede manieren om meer rust en balans in je leven te brengen.

Wil jij af van malende gedachten?

Als je merkt dat je moeite hebt om je malende gedachten onder controle te krijgen, aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze Life coaches staan voor je klaar. Zij helpen je de oorzaak te vinden en begeleiden je naar het deactiveren van nare gevoelens en emoties. Je verdient het om je goed te voelen en gelukkig te zijn!

Leer onze Life coaches kennen en vul hier je gegevens in, dan neemt één van ons contact met je op.

Geplaatst in Gezondheid, Informatief, Stress, Zelfvertrouwen

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.