Lifecoach logo

Power of Passie. De sleutel naar jouw succes

Pfff…wat is het toch moeilijk om keuzes te maken! Kansen en verleidingen, je komt het overal tegen in je leven en ondernemerschap. Maar hoe weet je nu of het een kans of een verleiding is? Dit is de sleutel naar jouw succes.

Het is alweer jaren geleden dat ik haar, toen nog als leidinggevende, mocht begeleiden. Ondertussen is er veel in haar leven gebeurd, heeft ze grote stappen gezet. Deze hardwerkende, sterke vrouw werkt dagelijks aan het vormgeven van haar visie. En dat doet ze goed. Ze is de succesvolle bedenker, initiatiefnemer en creator van haar eigen label.

Power

Een paar maanden geleden ontving ik een uitnodiging van haar assistente. Vanwege de enorme groei zijn zij op zoek naar een coach/trainer die teams wil begeleiden in bewustwording en veranderprocessen. Verrast en gestuurd door deze vraag, duurt het even voordat ik mijzelf in het concept kan plaatsen. Absoluut een mooie kans om mijn werkveld uit te breiden en nieuwe ervaringen op te doen. En omdat kansen nou eenmaal buiten je comfortzone liggen, besluit ik op het moment dat ik de snelweg opdraai, dat ik het hoe dan ook ga doen.

Onze ontmoeting voelt als vanouds. Na wat persoonlijke vragen over en weer, luister ik naar het verhaal en waar zij en haar team naar op zoek zijn. Een goed gesprek. Duidelijk wordt wat de verwachtingen zijn en hoe zij mijn bijdrage graag ingevuld zien. Nog steeds vastbesloten beloof ik over een voorstel na te denken en terugkoppeling te geven. We nemen afscheid.

Op de terugweg voel ik een lichte twijfel als ik bedenk hoe zwaar het mij valt een programma op maat in elkaar te draaien. ‘Dat kan ik helemaal niet’, bedenk ik me. ‘Ja, natuurlijk wel’, spreek ik mezelf in gedachten tegen. ‘Dat zal echt wel lukken, alleen zal het veel tijd en energie kosten.‘ ‘Wacht effe, ik ken natuurlijk wel iemand die dat heel goed kan. Dan huur ik toch gewoon iemand in om een programma in elkaar te draaien?’ Zo, probleem getackeld, besluit ik. Er dient zich een nieuwe overpeinzing aan; ‘Hm…groepen. ‘Workshops heb ik wel gegeven, maar altijd met het doel daar persoonlijke trajecten aan over te houden.’ ‘Als ik heel eerlijk ben, is dat nu eigenlijk ook mijn doel.’ Maar hé! Wie weet vind ik het wel heel erg leuk en wordt ik er wel héél erg goed in. Zo’n kans kan ik toch niet laten schieten?, hoor ik mezelf hardop zeggen.

Passie

Die avond zit ik met mijn gezin aan tafel en breng ik het ter sprake. Als mijn man hoort over mijn twijfel en dat ik me daar onzeker bij voel, oogst ik wat ik zaai: “Dat snap ik wel, As”. “Dan sta je niet in je kracht!” Ik moet toegeven, eigenlijk wil ik helemaal geen teams coachen met uitgewerkte programma’s. Ik wil juist werken met datgene wat zich in een coachgesprek aandient. Intuïtief en op een dieper niveau verschil maken. Als ik daar aan denk, dan voel ik geen twijfel. Dan lijkt alles als vanzelf te gaan.

Als laatste stuiptrekking probeer ik nog: “Ja maar, misschien twijfel ik omdat het buiten m’n comfortzone ligt?”  Nee, dat is het niet. I surrender. Als ik deze prachtige kans aanneem doe ik het om er persoonlijke trajecten aan over te houden. Dat is niet eerlijk tegenover mezelf, maar ook niet eerlijk tegenover haar. Toegegeven, natuurlijk voel ik me bevoorrecht om deze kans en zou ik haar graag helpen. Maar dan doe ik het om haar tegemoet te komen en ga ik voorbij aan wat goed voelt voor mij. Plus, door het niet te doen behoed ik ons beide voor een teleurstelling die het ongetwijfeld met zich mee zou brengen.

Ik neem een besluit. Hoe moeilijk ik het ook vind, ik moet mijn Power in de richting van mijn Passie sturen. Alleen dan voel ik dat het werk mij geen energie kost, maar dat het mij juist energie oplevert.

Voor jou

Kansen en verleidingen kom je overal tegen in je leven en ondernemerschap. De kunst is om te voelen waar het verschil zit. Neem tijd om dingen te overdenken. En wees daarbij eerlijk naar jezelf. Voel je enige twijfel? Word je er dan bewust van. Stuur je Power richting je Passie. Ook al vind je iets spannend om te doen, het is pas een kans als deze goed voor je voelt.

Ken jij jouw kansen en verleidingen? Heb je er een vraag over? Wil je dit blog delen via social media? Heel graag!

Ebook

Vanwege mijn 5-jarig jubileum als Life coach breng ik binnenkort een ebook online. Hierin inspireer ik je om na te denken over jouw leven en ondernemerschap en help ik je de stappen te zetten die persoonlijk succes creëeren.

Kan je niet wachten en wil je mijn persoonlijke begeleiding? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor het maken van een kennismakingsgesprek.

Liefs, Astrid

Geplaatst in Ambitie, Ondernemen, Persoonlijk leiderschap, Succes

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.