Lifecoach logo

Wat is een synoniem voor vooruitgang?

Als de meeste mensen het woord ‘vooruitgang’ horen, denken ze aan vooruitgang of verandering ten goede. Hoe ziet vooruitgang eruit in de praktijk? Betekent dit altijd een enorme sprong voorwaarts? En hoe kan je vooruitgang in je leven bevorderen?

Wat betekent vooruitgang eigenlijk?

Vooruitgang kun je definiëren als de beweging in de richting van een doel. Het hoeft niet persé een grote verandering te zijn; het kunnen ook kleine stapjes zijn die na verloop van tijd leiden tot grote vooruitgang. Vooruitgang kan ook verwijzen naar een verbetering van iets, zoals een toename van efficiëntie of kwaliteit.

Waarom vooruitgang belangrijk is

Het woord zegt het al; vooruitgang betekent dat het je vooruithelpt. Vooruitgang boeken leidt tot meer zelfvertrouwen en motivatie en – als het goed is – tot meer succes in het leven. Vooruitgang geeft je ook een gevoel van voldoening en tevredenheid als je je doelen bereikt of verbeteringen aanbrengt in iets waar je mee bezig bent.

Wat als je geen vooruitgang boekt?

Dit herken je vast; Je vindt het moeilijk en uiteindelijk haak je af, je durft niet en besluit het toch maar niet te doen of je stelt het uit en voor je het doorhebt ben je weer een paar maanden verder. En dan besluit je; zie je, dit werkt niet voor mij. Je raakt gedemotiveerd en komt tot stilstand.

Veel mensen hebben het gevoel dat zij geen vooruitgang boeken in hun leven. Zij ervaren moeilijkheden, zien niet in hoe zij daar voorbij kunnen komen, waardoor het zwaarder wordt en vaak leidt tot moedeloosheid. Als dit lang duurt verandert moedeloosheid in negativiteit en uiteindelijk in depressiviteit.

Hoe bevorder je vooruitgang?

Op weg naar het bereiken van je doelen kom je allerlei persoonlijke belemmeringen tegen. Dat ligt niet aan jou, dat heeft elk mens. En dat is ook logisch. Vooruitgang betekent groei. Groei betekent dingen doen die je wellicht nooit eerder hebt gedaan. Dingen die je nooit eerder hebt gedaan, betekent uit je comfortzone stappen. Uit je comfortzone stappen betekent spanning en onzekerheid. Dáár haken de meeste mensen af.

Maar jij niet! Jij wil vooruitgang boeken, toch?

Meestal ligt het niet aan de doelen die jij wilt bereiken, het zijn jouw persoonlijke belemmeringen die je tegenhouden.

Daar weten wij als Life coaches alles van. Wij zijn tenslotte ook zelf tegen onze beperkingen aangelopen. Wij weten dus óók hoe je persoonlijke belemmeringen uit de weg ruimt. Hoe deze beperkingen je juist helpen groeien, waardoor je die hoge bergen en alle leeuwen en beren uit de weg ruimt en wél je doelen behaalt. Dat is vooruitgang.

Expansie, groei, ontwikkeling, progressie, verbetering, voortgang, vordering

Al deze synoniemen staan voor vooruitgang. Hoe je het ook wilt noemen, onze Life coaches zijn er voor jou om je te helpen jouw persoonlijke belemmeringen te overwinnen. Check hier wat onze klanten zeggen over hoe het hen heeft geholpen om vooruitgang te boeken en om de focus te blijven houden op hun doelen, zelfs als het lastig werd.

Doelen bereiken moet je zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Jouw Life coach begeleid je erbij en laat je zien hoe jij jouw persoonlijke belemmering kan overwinnen.

 

Stel je eens voor dat jij je doel hebt behaald; hoe ziet jouw leven er dan uit?

Hoe voel jij je dan? Wat kan jij dan allemaal doen?

 

Maak kennis met onze Life coaches en neem contact op om te bespreken welke Life coach het meest geschikt is voor jou.

Vooruitgang zit in jou. Wij zijn er om je daarbij te helpen. Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Geplaatst in Ambitie, Informatief, Persoonlijk leiderschap, Succes

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.