Lifecoach logo

Faalangst doorbreken

Faalangst is een veelvoorkomend probleem dat zowel professionals als studenten treft. Het kan in verschillende situaties opspelen, zoals bij examens, presentaties of het uitvoeren van taken op het werk. Wanneer je faalangst ervaart, belemmert dit je om nieuwe kansen aan te nemen en het kan zelfs leiden tot vermindering van je zelfvertrouwen. In dit artikel kijken we naar waar faalangst vandaan komt en geven tips over hoe je met je faalangst kunt omgaan.

Waar komt faalangst vandaan?

Om faalangst te doorbreken, is het eerste wat je moet doen, begrijpen waar het vandaan komt. Faalangst is vaak het gevolg van een slechte ervaring uit het verleden, druk van anderen of een gebrek aan zelfvertrouwen. Het is belangrijk om te begrijpen waar jouw faalangst vandaan komt, zodat je gerichter aan de slag kunt met het oplossen ervan.

Wat kan ik doen om faalangst te doorbreken?

Een andere manier om faalangst tegen te gaan, is door je ervan bewust te zijn dat fouten maken normaal is. Iedereen maakt wel eens fouten en dit hoort bij het leerproces. Als je bang bent om fouten te maken, kan dat je behoorlijk belemmeren. Probeer daarom niet te streng te zijn voor jezelf en zie het als een kans om te groeien.

Hoewel je vaak heel goed weet dat fouten maken normaal is, blijft desondanks vaak de angst bestaan. Dit weten is de oplossing nog niet. Om faalangst te doorbreken is het doorbreken van gevoel-, denk- en gedragspatroon nodig. Het doorbreken ervan zorgt ervoor dat zelfvertrouwen opgebouwd kan worden.

Ook het op een positieve manier praten tegen jezelf, of een ander met faalangst, werkt niet. Daarbij wordt vaak geadviseerd je te focussen op wat wel goed gaat, maar dit blijft een trucje. Op deze manier moet je jezelf positief moed in blijven spreken. Terwijl je van die angst af wilt, toch?

Daarom is het belangrijk dat je, samen met jouw Life coach werkt aan het opbouwen van je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Onze Life coaches zijn gespecialiseerd in het creëren van een veilige omgeving waarin jullie patronen kunnen gaan doorbreken.

Gevangen in faalangst en machteloosheid?

Faalangst houd je in zijn greep en belemmert je om nieuwe kansen te pakken. Dat gaat je niet verder helpen. Om faalangst te overwinnen is het allereerst belangrijk om te begrijpen en te erkennen waar deze vandaan komt. Het opbouwen van eigenwaarde en zelfvertrouwen en door te reflecteren op eerdere prestaties helpen om faalangst tegen te gaan.

Breek uit die faalangst en geef je leven kleur. Jouw leven is het waard om ten volle geleefd te worden. Maak kennis met onze Life coaches. Zij staan voor je klaar om je te begeleiden in jouw faalangst. Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Geplaatst in Informatief, Persoonlijk leiderschap, Stress, Succes, Zelfvertrouwen

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.