Lifecoach logo

Geniet ik wel genoeg?

Maar al te vaak hoor ik hoe onderneemsters met hun bedrijf en werk vergroeid zijn, hoe opdrachtgevers, partner, medewerkers, mobiel en kinderen alle aandacht opeisen. Hoe is dat voor jou?

Succesvol leven en ondernemen is ook genieten en plezier hebben in je leven en ondernemerschap. Hoe is dat voor jou? Geniet jij genoeg? Zou jij ook vaker en meer willen genieten van je leven en ondernemerschap?

Geniet-momentje

Samen met mijn jongste dochter liepen we in de late namiddag over het Egyptische strand. We genoten van de laatste zonnestralen, geïmponeerd door de prachtige aanblik van de Rode Zee. Samen zoekend naar stukjes aangespoeld koraal en lachen om de kleine kreeftjes die zich met schelp en al over het zand verplaatsen. ‘Knijp mij een even?’, zeg ik tegen haar. ‘Waarom?’, vraagt ze. ‘Dit is een geniet-momentje!’ We knijpen elkaar zachtjes in een arm en ik neem haar lieve gezichtje in mij op.

Bewuste aandacht

Natuurlijk hoef je niet naar een warm oord om dit te kunnen beleven. Mooie, bijzondere, waardevolle momenten zijn er altijd en overal. Op de zaak en thuis, meestal klein en onverwacht. Juist dáárom is het zo belangrijk dat je ze opmerkt! En dát blijkt vaak het probleem! Waar zit jij meestal met je gedachten? Wanneer je er op gaat letten, zal je merken dat je met je aandacht óf in het verleden, óf in de toekomst bent, maar zelden in het NU.

We hebben allemaal zo onze voorkeur hierin. Je kunt met je aandacht in het verleden zijn en piekeren over situaties die zijn geweest. Je kunt ook met je aandacht voornamelijk in de toekomst zijn. Altijd druk, op zoek naar meer, beter, anders. Voor ons westerlingen heel normaal geworden, met als gevolg dat we vergeten met onze aandacht in het NU te zijn.
Natuurlijk is het goed om terug te kijken, maar dan vooral om er iets van te leren. En natuurlijk is het goed om vooruit te kijken, om doelen te stellen en datgene wat je wil leren in de praktijk te brengen. Maar geniet-momentjes zijn in het NU. En die kun je alleen ervaren als je met bewuste aandacht in het NU bent.

Ik moet eerlijk bekennen, het valt niet altijd mee. Eenmaal thuis zit ik ook weer snel met mijn volledige aandacht bij mijn werk. Voordat de kids uit school komen, probeer ik nog gauw even zaken uit te werken, maar mijn aandacht wordt al snel opgeëist. En ik besluit om mijn laptop nu dicht te doen, deze krijgt op een ander moment weer de aandacht. 🙂

Voor jou

Kan ik genieten? Alleen jij kan de voor jou waardevolle momenten zien. Weet je dat je jezelf kunt trainen om deze momenten vaker op te merken? Word je bewust van NU: waar ben je? Hoe voel jij je? Voel je voeten eens op de grond. Laat je niet uit het veld slaan als het niet meteen lukt. Je kunt ook niet de hele dag in het NU zijn, maar ben je bewust van je gedachten en schakel naar het NU, zodat je vaker van jouw momentjes kan genieten. Ze zijn zo waardevol!

Kun jij genieten? Geniet-momenten delen verdubbeld de waarde, maak gebruik van de social media buttons!

Wil je hierover verder praten? Lees hier alles over mijn traject voor vrouwelijke ondernemers, mail je gegevens en ik neem contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Succesvolle groet,
Astrid

Foto: eigen archief

Geplaatst in Bewustwording, Gezondheid, Persoonlijk leiderschap, Zingeving

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.