Lifecoach logo

Hoe ga ik om met tegenslagen?

Tegenslagen zijn moeilijke situaties die je kan zien als obstakels of belemmeringen voor het bereiken van je doel. Je kan het ook benoemen als een tijdelijke vertraging in het bereiken van je uiteindelijke doel. Iedereen ervaart tegenslagen in zijn leven en het is belangrijk om te weten hoe je het beste met deze moeilijke situaties om kan gaan.

Wat is de betekenis van tegenslag?

Als je een tegenslag ervaart, kan het voelen alsof je voor onoverkomelijke belemmeringen staat of machteloos bent om je omstandigheden te veranderen. Je kan je hulpeloos of bang voelen omdat kansen aan je neus voorbijgaan. Je kan gaan denken dat het gewoon pech is, of erger nog, dat er iets mis met jezelf om zulke negatieve gebeurtenissen te laten plaatsvinden. Geen van deze gedachten zijn waar!

De waarheid is dat tegenslagen bij het leven horen en dat we deze allemaal in de een of andere vorm hebben meegemaakt. Het zijn geen problemen, maar uitdagingen om anders naar ons leven te kijken en nieuwe strategieën voor succes te ontwikkelen. Het leven is niet makkelijk, maar als je een doel wilt bereiken zal je mislukkingen en belemmeringen moeten omarmen en gebruiken om er beter van te worden.

Wat te doen bij tegenslagen?

Als je met tegenslag wordt geconfronteerd, is het belangrijk om wat afstand te creëren door tijd voor jezelf te nemen – ga wandelen, lees een boek, mediteer – wat je ook maar helpt om te ontspannen en je geest rustig te krijgen, zodat je helder kunt krijgen wat de volgende stap moeten zijn.

Vervolgens is het nuttig om jezelf de vraag te stellen als: “Wat kan ik leren van deze ervaring?” Voor veel mensen is dit heel lastig. Zij zitten vast in niet helpende gedachten. Zij trekken zich terug en worden stil. Er zijn ook mensen die juist harder gaan werken en proberen nog beter hun best te doen. Als jij het ook lastig vindt om zo naar tegenslagen te kijken, onthoud dan dat jouw persoonlijke levenscoach je erbij kan helpen.

Wat is met druk en tegenslag omgaan?

Druk gaat vaak gepaard met elke vorm van tegenslag omdat je dingen snel en efficiënt wilt doen of je doel wil bereiken. Maar druk voegt alleen maar meer stress toe, waardoor de situatie nog moeilijker wordt dan het al was.

Wanneer je merkt dat het omgaan met tegenslagen je veel stress oplevert, is het raadzaam om de hulp van onze Life coaches in te schakelen. Samen met jouw Life coach maak je van jouw tegenslagen kansen om ingesleten patronen te veranderen, waardoor je valkuilen gaat herkennen en vermijden.

Leren van jouw tegenslagen hoort bij spirituele groei; leren van je ervaringen, jezelf leren kennen, zowel mentaal, fysiek als sociaal-emotioneel, waardoor jouw intuïtie zich ontwikkelt en jij leert vertrouwen op jezelf en jij simpelweg anticipeert op situaties die zich voordoen in je leven. Zo worden jouw tegenslagen een spirituele reis naar innerlijke wijsheid.

Hoe omgaan met pech?

Hoe je het ook went of keert, tegenslagen zijn een onvermijdelijk deel van het leven en uiten zich in veel verschillende vormen. Of het nu gaat om een onverwacht verlies van een baan of gewoon niet toegelaten worden tot de universiteit, weet dat als er ergens een deur dicht valt, ergens anders een raam opengaat.

Waar het om gaat is dat je tegenslagen met gratie en kracht aanpakt om het verschil te maken tussen je verslagen voelen en je gesterkt worden door de les die het in zich draagt. Succes betekent steeds weer vallen en één keer vaker opstaan. Jij wilt toch ook succesvol zijn en doelen behalen?

Stop met je te verzetten

Stop met je te verzetten tegen tegenslagen en gebruik het als kans. Kans om te groeien als mens. Maak daarom hier kennis met jouw Life coach. Hij of zij biedt je een veilige omgeving waarin jij je verhaal vertelt en zij doorvraagt naar de kern van jouw tegenslag. Zij denkt met je mee, laat je ontdekken welke les jij te leren hebt en begeleid je bij de stappen die jij voor jouw groei wilt zetten.

Vul hier je gegevens in of plan direct een afspraak in mijn agenda. Ik spreek je graag!

Geplaatst in Informatief, Persoonlijk leiderschap, Stress, Zingeving

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.