Lifecoach logo

Verschil Life coach en Lifestyle coach?

Veel mensen kennen het verschil tussen een Life coach en een Lifestyle coach niet. Waar kies je voor? Hoewel beiden zeker een overlap hebben, is er ook een duidelijk verschil te benoemen. Wat het verschil precies is en waarom je voor het een of ander zou kiezen, vertel ik je in dit artikel. Wat doe jij om gezond te blijven?

Wat betekent Lifestyle eigenlijk?

“Lifestyle” verwijst naar de manier waarop een persoon leeft, inclusief hun dagelijkse gewoonten, keuzes en gedragingen. Het omvat niet alleen fysieke aspecten, maar ook mentale, emotionele en sociale elementen van het leven.

Wat doet een Lifestyle coach?

Een Lifestyle coach richt zich specifiek op de levensstijl van een persoon. Dit omvat aspecten zoals voeding, lichaamsbeweging, stressmanagement en slaappatronen. Een Lifestyle coach helpt mensen bij het verbeteren van hun algehele levensstijl om een gezonder en evenwichtiger leven te leiden.

Een Life coach daarentegen richt zich op het begeleiden van een persoon bij het behalen van persoonlijke doelen en het overwinnen van obstakels in verschillende aspecten van hun leven. Dit kan variëren van carrière en relaties tot persoonlijke ontwikkeling en welzijn. Een Life coach helpt mensen vaak bij het identificeren van hun waarden, het stellen van doelen en het ontwikkelen van strategieën om die doelen te bereiken.

Waarin overlapt Lifecoaching en Lifestyle coaching?

Lifestyle coaching focust zich dus meer op de algehele levensstijl. Daarbij worden zaken als stressmanagement wel besproken en worden er mogelijkheden aangereikt om daar op een goede manier mee om te gaan. Lifestyle coaching focust zich daarmee meer op de dagelijkse aspecten van het leven, zoals voeding, beweging, leef- en slaapgedrag.

Dit in tegenstelling tot Lifecoaching. Lifecoaching is erop gericht om de persoonlijke belemmeringen die een persoon ervaart te overwinnen. Als Life coaches werken wij op de dieperliggende, onbewuste niveaus en helpen mensen de oorzaak van hun problemen aan te pakken. Dit zorgt voor mentale gezondheid.

Onze holistische manier van werken gaat er vanuit dat lichamelijke problemen of inefficiënt gedrag veroorzaakt worden door een geestelijke- en energetische component. Een persoon is zich daarvan niet bewust, al kan iemand soms wel belemmeringen voelen. Wij werken, samen met onze klanten, aan die onbewuste belemmeringen, die negatieve gevoelens, gedachten en gedrag veroorzaken.

Kan iedereen zich Life coach noemen?

Helaas is het zo dat iedereen zichzelf in principe Life coach kan noemen, omdat de term niet wettelijk beschermd is. Dit betekent echter niet dat iedereen de juiste kwalificaties en ervaring heeft om effectief als Life coach op te treden.

Helaas gebeurt het veel dat mensen, die zelf heftige gebeurtenissen hebben meegemaakt en daarvan geleerd hebben, zichzelf ervaringsdeskundig noemen. Na het doen van een online, schriftelijke cursus wordt het bordje ‘Life coach’ op de deur geschroefd.

Naar onze mening is Lifecoaching veel meer dan dat. Ten eerste omdat iedereen ervaringsdeskundig is. Elk mens doet de nodige ervaringen op in het leven, maar dat maakt iemand nog geen expert waardoor je ook een ander kan begeleiden. Er kan ook veel misgaan en dat doet onze branche natuurlijk geen goed.

Wat voor type coaches zijn er?

Er zijn heel veel verschillende type coaches. Voor elk probleem is er tegenwoordig wel een coach te vinden. Als het gaat over Lifecoaching dan zijn wij streng in de selectie van onze Life coaches. Onze Life coaches zijn allemaal opgeleid in methodieken die een transformatie op die diepere lagen kan bewerkstelligen. Daarnaast hebben zij hun methodieken zelf doorvoelt en er veel ervaring in opgedaan, voordat zij begonnen met een ander begeleiden.

Zorg voor je mentale gezondheid

Als Life coaches zijn wij beschikbaar om je te begeleiden bij het bereiken van je persoonlijke doelen en het overwinnen van uitdagingen in verschillende gebieden van je leven. Check hier de Life coach bij jou in de buurt, of laat hieronder je gegevens achter en één van ons neemt contact met je op.

Ben je specifiek geïnteresseerd in het verbeteren van je levensstijl? Dan is een Lifestyle coach meer geschikt voor jou, zodat jij je meer kan richten op concrete aspecten van je gezondheid en welzijn.

 

Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op

 

Ook het verbeteren van je levensstijl vraagt om luisteren naar jezelf. Wil je leren luisteren naar je lijf? Vraag dan hieronder ons ebook aan.

Geplaatst in Ambitie, Bewustwording, Geen categorie, Gezondheid, Informatief, Persoonlijk leiderschap

Download het e-book én ontvang elke maand tips en inspiratie in je mailbox.

    Lifecoach logo

    Voor succesvol leven en werken.