Lifecoach logo

Vrouwelijke kracht ontwikkelen?

Je kan er niet omheen, onze wereld verandert. Al weken staat het nieuws bol van de dwingende structuren, geforceerde verantwoordelijkheden en autoriteiten. Grijp jij deze kans om je vrouwelijke kracht te ontwikkelen?

(Liever luisteren?)

Het was half vijf en nog donker toen zij wakker schoot en direct ‘aan’ stond. Pfff … het is weer zo’n ochtend, dacht zij. Direct waren er gedachten die ratelden: ‘Shit, wat had ik dan moeten doen? Wat heb ik dan verkeerd gedaan?’

Met een naar gevoel lag zij te draaien, terwijl haar gedachten paniekerig om zich heen grepen. Het ging van oplossingen naar allerlei excuses en zelfs de handdoek in de ring gooien. Haar hoofd probeerde van alles om maar van dat nare gevoel af te komen.

Hoe kom ik meer in mijn vrouwelijke energie

Dit soort ochtenden heeft zij vaker, vertelt zij als zij die ochtend bij mij zit. “Pfff … zo vermoeiend,” zegt ze. Na haar verhaal aangehoord te hebben, stel ik voor om er samen naar te kijken.

Het is een gevoel boven in haar buik, vertelt zij. “Wat is het voor een soort gevoel”, vraag ik haar? “Een vervelend, verkrampend gevoel, bluh …” zegt ze. Even later zie ik de tranen in haar opwellen. Het is een angstig gevoel, realiseert zij zich.

Naar mate zij langer bij het gevoel blijft, wordt het groter en ontstaat er een gat in het midden, zo legt zij uit. Zij heeft het gevoel dat zij op het randje van een grote, holle leegte staat en erin zou kunnen vallen. “Dit voelt zo kwetsbaar”, zegt zij zacht.

Niet veel later borrelt er langzaam boosheid in haar op en ziet zij zichzelf tegenover het bedrijf staan waarmee zij zaken doet, maar wat niet goed loopt. Zij is zich van geen kwaad bewust, maar er blijft een beschuldigend ‘jij-hebt-het-fout-gedaan-vingertje’ naar haar wijzen. Inmiddels lopen de tranen over haar wangen als zij zegt: “Maar het is niet mijn schuld”.

Na een beetje aanmoediging om ernaar te blijven kijken, baant zich een diepgevoeld verdriet, met hevige schokken, een weg omhoog. Zij pakt mijn aangeboden hand en zo zitten wij samen de rit uit.

Langzaam en zuchtend komt zij bij van deze ervaring. Vertrouwend op de wijsheid van ons menselijk lichaam en in de wetenschap dat hiermee een diepe rust en stilte kan komen die haar ‘wond’ kan genezen, schenk ik nog een kop thee in.

Voor jou

In mijn blog ‘Schuldgevoelens loslaten’ vertelde ik al eens eerder over hoe een klant gebukt ging onder de zware schuld die op haar schouders rustte. Huilend vertelde zij toen over hoe zij van kind af aan de schuld kreeg van haar moeders falen en haar alcoholisme.

Het akkefietje wat nu bij deze klant een rol speelt, doet aanspraak op een situatie van machtsmisbruik dat zij vroeger meemaakte.

Onlangs werd bij een andere klant zichtbaar hoe zij van klein af aan van familie ‘de schuld’ kreeg toebedeeld, wat zich herhaalde in haar relatie die nu uiteen dreigt te vallen.

Wat is de kracht van de vrouw

Al honderden jaren heeft de vrouwelijke energie het zwaar te verduren. Veel mensen, zowel mannen als vrouwen, gaan gebukt onder schuld en gecreëerde, ongrijpbare, dwingende structuren en mannelijke macht.

Vrouwelijke kracht is pure liefde. Liefde is zacht en verbindt, maar verandert in een kracht als het om kinderen of om bijvoorbeeld rechtvaardigheid gaat.

Jezelf helen via de vrouwelijke weg

In deze veranderende wereld worden steeds meer dwingende systemen blootgelegd die daarmee aanspraak doen op oude schuldgevoelens. Ook in jouw persoonlijke leven kunnen in deze tijd opeens schuldgevoelens naar de oppervlakte komen.

Heling via de vrouwelijke weg is zacht en liefdevol. Maar ware liefde hoeft niet altijd zacht te zijn. Deze kan confronterend en hard zijn wanneer verantwoordelijkheden in het geding zijn.

Ook in jou is deze innerlijke vrouwelijke kracht aanwezig om jezelf uit beperkende en dwingende structuren te bevrijden.

Vrouwelijke kracht ontwikkelen?

Wil je jouw vrouwelijke kracht ontwikkelen en pijnlijke ervaringen helen? Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Let love rule

Astrid

Note: Ter inspiratie, vormgeving en behoud van essentie en leesbaarheid van mijn blogs, verwerk ik ervaringen van mezelf en/of die van klanten die daarvoor hun toestemming hebben gegeven.

Geplaatst in Bewustwording, Persoonlijk leiderschap, Vrouw

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.