Lifecoach logo

Wat betekent lekker in je vel zitten?

Je lekker in je vel voelen is een belangrijk aspect van het handhaven van zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid. Lekker in je vel zitten betekent je tevreden voelen met wie je bent, je doel en waarde begrijpen en jezelf accepteren voor alles wat je bent. We hebben allemaal twijfels, onzekerheden en levensvragen over onze identiteit. Lekker in je vel zitten kun dan ook je leren en je naar een evenwichtiger leven leiden.

Wat betekent het om lekker in je vel te zitten?

Lekker in je vel zitten betekent jezelf accepteren zoals je bent. Ofwel tevreden zijn met de persoon die je bent, met fouten en al. Het is de dingen omarmen die je uniek maken en begrijpen hoe jij kan bijdragen aan jouw omgeving. Daarnaast gaat het erom dat je inziet wat er nodig is om een gezond evenwicht te bewaren tussen lichamelijke gezondheid, emotioneel welzijn en geestelijke stabiliteit.

Hoe zorg je ervoor dat je lekker in je vel zit?

De belangrijkste stap om je lekker in je vel te voelen is van jezelf houden om wie je bent. Dit is voor veel mensen heel lastig. Begin met het herkennen van de positieve aspecten van jezelf. Door je op de positieve kanten te concentreren, krijg je meer motivatie en positiviteit en verhoog je je zelfvertrouwen.

Bovendien is zelfzorg van belang om ervoor te zorgen dat negatieve gedachten of gevoelens de positieve niet overschaduwen. Mindfulness toepassen is hierin het belangrijkste. Dit betekent jezelf kennen, je op jezelf kunnen concentreren en je gevoelens kunnen managen. Ook het in contact blijven met vrienden en familie is essentieel om je thuis te voelen in jezelf.

Mindfulness en lichaamsbewustzijn

Om goed in je vel te zitten is mindfulness kunnen toepassen in je dagelijks leven essentieel. Ons ebook ‘Kopzorgen? Leer luisteren naar je lijf!’ helpt je daarmee een start te maken.

Lifecoaching een vorm van selfcare die je begeleidt mindfulness toe te passen. Niemand voelt zich altijd lekker in zijn vel, het leven gaat met ups en down. Iedereen krijgt in het dagelijks leven te maken met oordelen, meningen of uitlatingen die, op zijn minst, niet leuk zijn. Daarom hebt voldoende veerkracht nodig om ervoor te zorgen dat je met zulke tegenslagen om kan gaan. Hierover gaat het artikel: ‘Hoe ga ik om met tegenslagen.’

Voor de meeste mensen kost het comfortabel in je eigen vel zitten tijd en toewijding voordat zij zich echt gelukkig kunnen voelen met zichzelf. Onze Life coaches begeleiden je hierin en leren je stap voor stap jezelf te accepteren. Zelfliefde is de sleutel tot een goed gevoel over wie je werkelijk bent.

Als je eenmaal dit punt van zelfliefde, waardering, waardigheid en erbij horen hebt bereikt, voel je je comfortabel in jezelf. Lekker in je vel zitten stelt je in staat om met een gerust hart door het leven te gaan in de wetenschap dat je ertoe doet!

Jij wilt toch ook lekker in je vel zitten?

Veel mensen weten niet goed wat hen ervan weerhoudt om lekker in hun vel te zitten. Onze Life coaches zijn er om jou te helpen daar antwoord op te krijgen. Onze werkwijze en manier van vragen stellen helpen je om lekker in je vel te zitten.

Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Geplaatst in Bewustwording, Gezondheid, Informatief, Succes, Zingeving

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.