Lifecoach logo

Herken jij de fysieke signalen van stress?

Stress is een veelvoorkomend probleem dat vele mensen dagelijks ervaren. Stress heeft een negatieve impact op ons lichaam en vaak ook in ons leven. Het is daarom essentieel dat we stress herkennen en de symptomen begrijpen. In dit artikel bespreken we wat stress precies is, hoe je de symptomen kunt herkennen en welke fysieke signalen er kunnen optreden. En hoe Lifecoaching kan helpen om stress te verminderen en een evenwichtiger leven te leiden.

Wat is een lichamelijk signaal van stress?

Stress is een verdedigingsmechanisme van ons lichaam en geest en is bedoeld om ons te helpen in tijden van gevaar. Het lichaam maakt hormonen zoals adrenaline aan om ons te helpen beter te presteren. Echter, als stress langdurig aanwezig is, kan dit leiden tot lichamelijke en psychische gezondheidsproblemen.

Hoe herken je stress?

Stress kan zich op verschillende manieren en in verschillende vormen voordoen, en de symptomen zijn bij iedereen anders. De meest voorkomende symptomen zijn:

Benauwdheid – hoofdpijn – vermoeidheid – duizeligheid – hartkloppingen – slapeloosheid – misselijkheid – spierspanning – snelle hartslag en ademhaling – samenknijpen van de keel – gebrek aan eetlust – gebrek aan energie – piekeren – zweten.

Wanneer één of meerdere van deze klachten langdurig aanwezig zijn, spreekt men van chronische stress. Het komt heel vaak voor dat mensen zo gewend zijn geraakt aan hun stress waardoor zij patronen hebben ontwikkeld waarbij zij de signalen niet opmerken, deze negeren of leven in de overtuiging dat zij sterk moeten zijn.

Het zijn veelal sterke vrouwen die hun klachten bagatelliseren, ervan overtuigd zijn dat zij alles onder controle hebben, waarbij zij zichzelf vaak overschatten en denken dat zij ‘het’ wel alleen kunnen of moeten dragen. Daarbij onderschatten zij de fysieke uitwerking en de gevolgen daarvan op lange termijn. Chronische ziekten of burn-out liggen op de loer.

Wat is fysieke spanning?

Fysieke spanning kan ook een teken van stress zijn. Wanneer ons lichaam onder stress staat, reageert ons zenuwstelsel door signalen te geven aan onze spieren om zich te spannen. Dit kan leiden tot fysieke spanning in ons lichaam, zoals gespannen nek- en schouderspieren, strakke kaken, enz.

Hoe merk je dat stress je lichaam verlaat?

Wanneer je stress afneemt, kun je fysieke signalen van ontspanning opmerken, zoals een afnemende hartslag, langzamere en diepere ademhaling en een gevoel van kalmte en rust. Dat wil jij toch ook?

Hoe kan lifecoaching helpen bij stress?

Lifecoaching is een effectieve manier om inzicht te krijgen in de oorzaken van stress, om gevoelens en emoties onder controle te krijgen en grip te krijgen op gedachten en gedrag. Met behulp van onze Lifecoaches krijg je inzicht in jezelf en je patronen, zodat je je bewust bent van je keuzes en mogelijkheden. Lifecoaching helpt ook om waarschuwingssignalen niet te negeren en te voorkomen dat je vastloopt of in een burn-out terechtkomt.

Wat is stress en hoe herken je de symptomen?

Zoals hierboven uiteengezet is het herkennen van stress en weten hoe je hiermee omgaat van essentieel belang voor je gezondheid en welzijn. Lifecoaching is dé manier om onbewuste patronen die leiden tot stress inzichtelijk te krijgen en op zoek te gaan naar de oorzaak van je stress.  Met onze holistische- en energetische therapie begeleiden onze Life coaches je zodat healing kan plaatsvinden en jij zowel fysiek-, emotioneel-, als mentaal rust en ontspanning gaat ervaren. Dit zorgt voor een evenwichtiger en gelukkiger leven, waarbij de kwaliteit van jouw leven aanzienlijk verbetert.

Meer weten?

Leer onze Life coaches kennen en neem gerust contact met ons op. Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Geplaatst in Bewustwording, Gezondheid, Informatief, Persoonlijk leiderschap, Stress, Vrouw

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.