Lifecoach logo

Hoe kan ik me kwetsbaar opstellen?

Kwetsbaar zijn is een moeilijk te vatten concept, terwijl het een essentieel onderdeel van een zinvol leven is. Door je open te stellen voor anderen en jezelf toe te staan je kwetsbaar op te stellen, verdiep je je relaties en creëer je langdurige banden met de mensen om je heen. In dit artikel gaan wij verder in op hoe jij je kwetsbaar kan opstellen.

Wat maakt je kwetsbaar?

Ook schreven wij al over wat is kwetsbaarheid en als je je kwetsbaar voelt. De eerste stap om jezelf kwetsbaar op te stellen is het omarmen van je emoties. Het is heel verleidelijk om te proberen bepaalde gevoelens die ons ongemakkelijk doen voelen, zoals verdriet of angst, weg te stoppen of te negeren. Dit doen de meeste mensen. Maar door dat te doen voorkom je alleen dat je ze volledig ervaart. Die ongemakkelijke gevoelens gaan daarmee niet weg.

Hoe kwetsbaarheid tonen?

Probeer, in plaats van de ongemakkelijke emoties weg te duwen, deze te omarmen en jezelf de tijd en ruimte te gunnen deze volledig te ervaren. Door je gevoelens en emoties er helemaal te laten zijn, help je jezelf om opener en eerlijker te worden met de mensen in je leven over wat je voelt, wat resulteert in een diepere band met de mensen om je heen.

Moeite met kwetsbaar opstellen?

Zelfcompassie is een ander belangrijk element van kwetsbaar zijn. Als je zelfcompassie hebt, geef je jezelf toestemming om fouten te maken zonder oordeel of kritiek. Dit helpt je om perfectionisme los te laten en het stelt je in staat om jezelf beter te accepteren. Onmisbaar als het gaat om kwetsbaar zijn tegenover anderen. Veel mensen die moeite hebben met zichzelf kwetsbaar opstellen, hebben weinig zelfcompassie.

Een van de resultaten van Lifecoaching is het ontwikkelen van zelfliefde. Doordat je meer compassie voor jezelf kan voelen, kan je ook een gezondere relatie ontwikkelen met je eigen gedachten en gevoelens, waardoor je je gemakkelijker open kan stellen naar anderen.

Verbinden met anderen

Jezelf kwetsbaar opstellen werkt wederkerig. Tenslotte is de verbinding maken met andere mensen een belangrijk onderdeel van kwetsbaar zijn. Het opbouwen van sterke en verdiepende relaties kost tijd en moeite, maar het is de investering waard. De vreugde en zingeving die je ermee bereikt is van onschatbare waarde.

Om te ontdekken hoe jij je kwetsbaar kan opstellen is de verbinding met jouw persoonlijke Life coach een onschatbare steun in moeilijke tijden, maar ook vreugde wanneer jullie samen de stappen vieren die je daarin hebt gezet.

Kwetsbaar opstellen maakt je een gelukkiger mens

De diepere band die jij met je Life coach ervaart, vormt een goed referentiekader om vervolgens dezelfde diepere band met anderen te vormen. De zinvolle gesprekken die je samen met je Life coach hebt, leert je het gesprek met anderen aan te gaan over onderwerpen die voor jullie van belang zijn. Dit soort gesprekken dragen bij aan het begrip, wat na verloop van tijd kan uitgroeien tot meer kwetsbaarheid naarmate het vertrouwen groeit.

Jezelf kwetsbaar opstellen is niet altijd gemakkelijk. Er is moed en oefening voor nodig, maar het is essentieel voor het vinden van betekenis in je leven.

Wil jij diepere gesprekken voeren?

Bespreek samen met jouw Life coach hoe jij je emoties kan omarmen, zelfcompassie kan ontwikkelen en leer hoe jij je met anderen kan verbinden.

Waarom niet vandaag beginnen? Zet die eerste stap en laat je niet langer weerhouden om opener en eerlijk te worden over wie je bent en wat je wilt. Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Geplaatst in Communicatie, Informatief, Relaties, Succes, Zelfvertrouwen, Zingeving

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.