Lifecoach logo

Wat is kwetsbaarheid?

Kwetsbaarheid is het gevoel geraakt te kunnen worden en kan heel overweldigend zijn. Dit gaat vaak gepaard met angst en bezorgdheid. Maar het is ook essentieel voor persoonlijke groei en verbinding. Als je het moeilijk vindt om je gevoelens van kwetsbaarheid te begrijpen en daarmee omgaan, dan is inzicht in jouw kwetsbaarheid belangrijk. Waarom is kwetsbaarheid zo overweldigend en wat kun je ermee?

Wat is kwetsbaarheid?

Kwetsbaarheid is het gevoel blootgesteld te zijn of open te staan voor gevaar of schade. Het voelt alsof je weinig controle hebt over je omgeving of resultaten door je acties. Omdat je je emotioneel blootgesteld voelt, voelt het alsof je niet in staat bent jezelf te beschermen tegen mogelijke risico’s. Je kan je ook kwetsbaar voelen als je je openstelt voor je gevoelens, gedachten of ervaringen – vooral als je die gedachten op de een of andere manier als negatief of als beschamend ervaart.

Hoe voelt kwetsbaarheid?

Als je je kwetsbaar voelt, kan dat ertoe leiden dat je je overweldigt voelt door negatieve emoties als angst, schaamte, schuld, woede, verdriet, enz. Je hebt vaak moeite om de woorden te vinden die nodig zijn om je te uiten en om zodoende zinvolle verbindingen met anderen óf met jezelf aan te gaan.

Kwetsbaarheid gaat ook vaak samen met lichamelijke symptomen, zoals benauwdheid in de borststreek of moeite met ademhalen; een op hol geslagen hart; duizeligheid; misselijkheid; zweten; enz. Al deze gewaarwordingen maken dat je je terugtrekt in jezelf en je afsluit voor elke mogelijke bedreiging die op je pad zou kunnen komen.

Hoe kan lifecoaching mij helpen?

Als Life coaches helpen wij mensen hun doelen te identificeren, gaan wij aan de slag om negatieve patronen inzichtelijk te maken, deze te transformeren én begeleiden wij je om voor jou uitvoerbare plannen te bedenken, zodat jij je doelen kan bereiken. Daarbij gaan wij je niet vertellen hoe jij het moet doen. Jij bent en blijft altijd de baas over je eigen leven. Alleen als jij zelf mag bedenken en bepalen welke stappen jij wilt nemen, ben je ook gemotiveerd om het tot uitvoering te brengen. Die veiligheid vinden wij belangrijk en is nodig om te groeien.

Onze Life coaches zijn experts in het identificeren van gedragspatronen die je belemmeren om kwetsbaarheid te ontwikkelen en die je verhinderen je doelen te bereiken.

De holistische- en spirituele werkwijze, die onze aanpak uniek maakt, helpt jou helder te krijgen wat maakt dat jij je kwetsbaar voelt. Omdat Lifecoaching een combinatie is van coaching én therapie helpen wij je bij het transformeren en helen van jouw kwetsbaarheid, zodat dit je niet langer beperkt in het volledige potentieel van je leven te bereiken.

Daarnaast helpen wij je door middel van coaching praktische oplossingen te bedenken om effectiever met je gevoelens om te gaan. Het doel is niet alleen om de intensiteit van emoties te verminderen, maar ook om je handvatten te geven om met eventuele toekomstige uitdagingen om te gaan, terwijl je jezelf onderweg ruimte geeft voor kwetsbaarheid en groei.

Kwetsbaarheid maakt ons uniek

Kwetsbaarheid is iets wat ons als mens uniek maakt en ook een essentieel onderdeel vormt van een authentiek leven. Maar in je eentje omgaan met kwetsbaarheid is moeilijk, vanwege de intensiteit en complexiteit ervan.

Daarom is Lifecoaching zo gewild. Onze Life coaches bieden ondersteuning en begeleiding, terwijl zij je helpen jouw gevoelens te onderzoeken en eraan te werken, om ervoor te zorgen dat jij jouw kwetsbaarheid beter gaat begrijpen, en deze gevoelens niet langer macht hebben over je doelen of beslissingen in het leven.

Door samen met jouw Life coach, in een veilige setting, te onderzoeken hoe kwetsbaarheid voor jou voelt, vind ook jij de weg naar jouw emotionele vrijheid!

Wil jij je minder kwetsbaar voelen?

Sta je ervoor open om eens in gesprek te gaan met een Life coach? Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Geplaatst in Gezondheid, Informatief, Persoonlijk leiderschap, Stress, Vrouw, Zelfvertrouwen, Zingeving

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.