Lifecoach logo

Hoe kan ik mijn negatief denkpatroon doorbreken?

Negatief denken is een veelvoorkomend probleem dat zowel onze mentale als fysieke gezondheid beïnvloedt. Het maakt ons onzeker, gevoelens van angst en depressie veroorzaken en ons dagelijks leven beïnvloeden. Maar hoe kunnen we ons negatieve denkpatroon doorbreken en positieve gedachten krijgen? In dit artikel onderzoeken we de oorzaken van negatief denken en leggen uit hoe je van negatieve gedachten af kan komen.

Wat is een negatieve gedachte?

Negatieve gedachten zijn overtuigingen die we hebben over onszelf, anderen of de wereld om ons heen. We hebben allemaal negatieve gedachten, maar soms kunnen deze gedachten zich ophopen en ons mentale welzijn negatief beïnvloeden. Dit kan leiden tot een negatief zelfbeeld, angst, depressie en andere geestelijke gezondheidsproblemen.

Wat is de oorzaak van negatief denken?

Negatief denken wordt veroorzaakt door verschillende factoren zoals stress, onzekerheid, twijfel, angst, slecht slapen, piekeren en meer. Bovendien beïnvloeden onze overtuigingen ons negatieve denkpatroon. Als we bijvoorbeeld, veelal onbewust, geloven dat we niet goed genoeg zijn of als we worden bevestigd in onze negatieve gedachten, beïnvloedt dit ons denkpatroon.

Hoe kan ik mijn gedachten veranderen?

Om je negatieve denkpatroon te doorbreken is het belangrijk om je eigen overtuigingen te durven onderzoeken. Maar ook te kijken naar hoe jouw negatieve gedachten worden bevestigd. Dit is lastig, want dit zijn veelal patronen waarvan je niet eens doorhebt dat je dit doet. Daarom is het vaak heel lastig om dit bij jezelf op te merken. Als je het wel hebt opgemerkt, dan is het daarmee nog niet opgelost.

Elk patroon, dus ook negatieve denkpatronen komen ergens vandaan. De oorzaak ligt ergens in het verleden. Of je de oorzaak nu wel of niet weet, dit weten leidt niet vanzelfsprekend tot verandering. Jouw patronen houden zichzelf in stand omdat de oorzaak daarvan nog niet is opgelost.

Hoe kan energetische therapie daarbij helpen?

Energetische therapie helpt je om je denk- en voelpatronen te doorbreken. Onze Life coaches begeleiden je om de gevoelens en emoties die erbij betrokken zijn los te laten. Door middel van deze therapie worden blokkades in het lichaam opgeheven, waardoor de energie weer vrij kan stromen en je je beter gaat voelen. Daarmee verdwijnen ook de patronen die leiden tot negatieve gedachten. Door met onze Life coaches aan de slag te gaan leidt dit tot meer zelfliefde, zelfwaardering en zelfvertrouwen, waardoor je lekkerder in ons vel komt te zitten en positivisme gaat cultiveren.

Hoe kun je negatieve gedachten omzetten in positieve?

Wil je het eerst zelf proberen? Hier zijn drie tips om je te helpen negatieve gedachten los te laten:

  1. Observeren: observeer je negatieve gedachten zonder oordeel en met een open geest.
  2. Herschrijf: herschrijf je negatieve gedachten in positieve en bekrachtigende zinnen.
  3. Afleiden: leid jezelf af met activiteiten waar je van geniet zoals sporten, wandelen of lezen.

 

Negatief denken kan, met name op de lange duur, enorm schadelijk zijn voor je mentale- en fysieke welzijn en je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om je eigen overtuigingen te onderzoeken en manieren te vinden die jou helpen om negatieve gedachten los te laten.

Kijk er niet vreemd van op als deze 3 tips moeilijk zijn en niet of onvoldoende helpen jouw negatieve denkpatroon te doorbreken. Al onze Life coaches zijn opgeleid tot energetisch therapeut en zijn er om jou te helpen je negatieve denk- en voelpatroon te doorbreken.

Bevrijd jezelf van negatieve emoties en gevoelens, zodat je lekkerder in je vel komt te zitten en positiever gaat denken. Probeer het eens en ontdek wat het óók voor jou kan betekenen! Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Geplaatst in Bewustwording, Gezondheid, Informatief, Stress, Vrouw, Zelfvertrouwen

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.