Lifecoach logo

Wat zijn symptomen van het dertigersdilemma?

De huidige dertigers hebben te maken met een unieke reeks uitdagingen. Vooral veel hoogopgeleide mensen vinden het lastig om keuzes te moeten maken. Zij lopen vast door de consequenties die keuzes op de lange termijn hebben. Om die reden lopen veel dertigers rond met levensvragen als; ‘Doe ik wel het werk wat bij mij past?’ ‘Is dit echt de partner waarmee ik oud wil worden?’ ‘Wie ben ik eigenlijk?’ ‘Wat wil ik nou echt?’ In dit artikel bespreken wij het dertigersdilemma; wat dertigers willen, hoe life coaching kan helpen bij het dertigersdilemma en hoe je het kunt overwinnen.

Door bovengenoemde levensvragen voelen veel dertigers zich klemgezet tussen carrière willen maken en een geweldig sociaal leven hebben. Door het gebrek aan antwoorden daarop is het moeilijk om de balans te vinden én er content mee te zijn.

Wat is het dertigersdilemma?

Het ‘dertigersdilemma’ verwijst dus naar het gevoel vast te zitten tussen twee concurrerende wensen of uitkomsten in je leven. Deze keuzestress uit zich in het gevoel dat er te veel opties zijn en niet genoeg tijd of middelen, of als een ontwikkelingsfase met twijfels over je carrièrepad. Voor veel hoogopgeleide dertigers ligt de moeilijkheid in het maken van zinvolle keuzes en de gevolgen daarvan voor lange termijn.

Wat willen dertigers?

Uiteindelijk proberen de meeste dertigers een evenwicht te vinden tussen werk en privéleven. Ze willen een geweldige carrière maar ook een bruisend sociaal leven behouden. Ze willen niet per se kiezen tussen deze twee aspecten; ze willen het liever allebei tegelijk. Bovendien voelen veel dertigers een drang om zichzelf te herontdekken. Mede omdat zij een groot deel van hun twintiger jaren hebben besteed aan academische of professionele ontwikkeling.

Hoe kan levenscoaching helpen bij het dertigersdilemma?

Life coaching is een effectieve manier als jij met het dertigersdilemma wordt geconfronteerd. Onze Life coaches helpen je o.a. om duidelijkheid te krijgen over je situatie en het identificeren van jouw kernwaarden en doelen. Dat niet alleen, wij doen nog veel meer. Onze werkwijze is erop gericht dat jij met vertrouwen beslissingen kunt nemen over je toekomstig pad.

Life coaching werkt aan het beheersen van stress en angst in verband met keuze-overload of onzekerheid en biedt ook praktische oplossingen. Onze levenscoaches zijn experts in het helpen van mensen bij het identificeren van gebieden waar groei potentie ligt, zowel wat betreft carrière als persoonlijke ontwikkeling.

Hoe kun je het dertigersdilemma overwinnen?

Als je zelf geconfronteerd wordt met het dertigersdilemma, weet dan dat er manieren zijn om eruit te komen. Begin met het serieus nemen van bovengenoemde gevoelens. Daarbij is het belangrijk dat je tijd voor jezelf neemt. Een dagboek bijhouden helpt om je gedachten en gevoelens onder woorden te brengen en te structureren.

Daarnaast doe je er goed aan om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Lifecoaching is een vorm van selfcare, waarbij je samen met jouw Life coach duidelijkheid gaat verschaffen over je doelen, hoe je deze kan bereiken en om antwoord te krijgen op de voor jou belangrijke levensvragen.

Het ‘thirty something’ dilemma is echt en het is iets waar veel mensen mee te maken krijgen. In deze overgangsfase van het leven verschuift je identiteit van student of jonge professional naar meer volwassen rollen met meer verantwoordelijkheden. Denk aan rollen zoals die van echtgenoot of partner, het ouderschap, een verantwoordelijke carrière enz.

Die verantwoordelijkheid kan je overweldigd doen voelen, wat keuzestress of twijfels over je toekomst in de hand werkt. Het hoeft echter geen onoverkomelijk obstakel te zijn. Iedereen is jong geweest en heeft moeten dealen met de uitdagingen van zijn tijd. Gelukkig zijn er nu mensen om je daarbij te begeleiden. Dat maakt de overgang naar de volgende fase in jouw leven een stuk makkelijker.

Dertigersdilemma overwinnen?

Onze Life coaches zijn ervoor opgeleid om je te begeleiden in jouw persoonlijke ontwikkeling en je te begeleiden naar jouw eigen antwoorden en oplossingen.

Maak kennis met onze Life coaches. Zij staan voor je klaar om vandaag nog te starten met het overwinnen van je dertigersdilemma. Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Geplaatst in Ambitie, Informatief, Persoonlijk leiderschap, Stress, Zingeving

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.