Lifecoach logo

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een krachtig hulpmiddel dat mensen helpt hun potentieel te ontsluiten en blijvende veranderingen in hun leven te creëren. Deze methode wordt al eeuwenlang gebruikt om allerlei klachten te behandelen: van verslavingen tot lichamelijke pijnklachten.

Contact opnemen

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij hypnose wordt gebruikt om veranderingen in gedachten, gevoelens, gedrag of lichamelijke sensaties te bewerkstelligen. Hypnose is een staat van bewustzijn waarbij de cliënt zich in een diepe ontspanning bevindt en zich meer openstelt voor suggesties en positieve veranderingen.

Tijdens een hypnotherapiesessie werkt de hypnotherapeut met de cliënt om hen in een staat van hypnose te brengen en suggesties te geven voor veranderingen in hun gedachten, gevoelens of gedrag. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om angst of fobieën te behandelen, om gewichtsverlies te bevorderen, om te stoppen met roken of om depressie of stress te verminderen.

Hypnotherapie kan ook worden gebruikt om de oorzaken van psychologische problemen te onderzoeken, zoals trauma’s of onderdrukte emoties, en deze te behandelen door middel van suggesties en begeleiding in hypnose.

Het is belangrijk om te weten dat hypnotherapie niet geschikt is voor iedereen en dat het belangrijk is om een gekwalificeerde hypnotherapeut te raadplegen voor de behandeling. Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat hypnose niet betekent dat iemand de controle over zichzelf verliest of dat ze dingen doen die ze niet willen doen.

Wat is hypnose?

Hypnose is een veranderde bewustzijnstoestand waarin je diepe ontspanning en verhoogde concentratie ervaart. Je kan het vergelijken met helemaal opgaan in een boek of film. Tijdens deze toestand staan je meer open, zodat je onder begeleiding van je Life coach toegang krijgt tot je onderbewustzijn. Dit is het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor gevoelens, emoties, herinneringen en gedrag.

Wat is het verschil tussen hypnotherapie en hypnose?

In tegenstelling tot entertainmenthypnose is hypnotherapie gericht op het oplossen van psychologische problemen en het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de cliënt. Het is belangrijk om te beseffen dat hypnotherapie niet geschikt is voor iedereen en dat het belangrijk is om een gekwalificeerde hypnotherapeut te raadplegen voor de behandeling.

Wanneer kan hypnotherapie helpen?

Hypnotherapie is een holistische benadering die mensen helpt meer controle te krijgen over hun gedachten, gevoelens, gedragingen en algemeen welzijn. Het helpt hen ook onderliggende psychologische problemen aan te pakken die kunnen bijdragen aan hun huidige problemen.

Het is een effectieve vorm van lifecoaching om mensen te helpen een verscheidenheid aan lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen te overwinnen door toegang te krijgen tot de onbewuste geest. Door zich tijdens therapiesessies te richten op de kracht van hypnose, kunnen mensen meer inzicht in zichzelf krijgen en tegelijkertijd onderliggende psychologische problemen oplossen.

Hoe werkt hypnotherapie?

Als je hypnotherapie ondergaat, zal onze lifecoach je in een tranceachtige toestand brengen door middel van verschillende technieken zoals geleide beelden of visualisaties. Als je eenmaal in deze veranderde toestand bent, gebruikt de hypnotherapeut suggesties om je te helpen toegang te krijgen tot je onderbewustzijn en onopgeloste problemen te verhelderen en op te lossen.

Bij het werken met het onderbewuste is het belangrijk dat degene die je helpt weet waar hij of zij mee bezig is. Al onze lifecoaches zijn kwalitatief opgeleid en speciaal door ons geselecteerd om je bij dit belangrijke proces te begeleiden. Het helpt je meer inzicht in jezelf te krijgen en patronen in je gedrag te identificeren. Samen met je lifecoach werk je met deze beelden om je therapeutische doel te bereiken.

Wordt hypnotherapie vergoedt door mijn verzekering?

Of hypnotherapie wordt vergoed door jouw verzekering hangt af van de voorwaarden van jouw zorgverzekering. In Nederland wordt hypnotherapie niet standaard vergoed vanuit de basisverzekering, maar sommige verzekeraars bieden wel aanvullende verzekeringen aan die hypnotherapie dekken. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden van jouw zorgverzekering te controleren om te zien of hypnotherapie wordt gedekt en welke voorwaarden er aan verbonden zijn.

Hypnotherapie ervaringen

Omdat hypnotherapie de bewuste geest omzeilt en directe toegang geeft tot de onbewuste geest, zijn de resultaten, zelfs al na één sessie, merkbaar. Je zal merken dat je jezelf opeens dingen hoort zeggen, die je normaal niet gezegd zou hebben. Of je reageert juist niet, waar je anders wel op gereageerd zou hebben. In je dagelijks leven worden de veranderingen in je voelen, denken en doen merkbaar.

Na hypnotherapie heb je het gevoel alsof je in een diepe slaap bent geweest. Je kan het vergelijken met dromen, maar dan wakker. Veel mensen hebben na afloop het gevoel dat zij hard hebben gewerkt. Na even rustig ‘bijkomen’ met een slok thee of water, voelt iemand zich vaak moe, maar opgeruimd en voldaan.

Waarom hypnotherapie bij Lifecoach.nl?

Onze lifecoaches zetten hypnotherapie in op zoek naar de oorzaak van bepaalde blokkades in voelen, denken en doen. Maar ook gebruiken we hypnotherapie om te werken aan het innerlijk kind, het ontdekken van talenten en competenties en het aanpakken van vormen van verslavingen.

Deze holistische benadering levert bewezen en snelle resultaten op, vaak al na één sessie. Als je op zoek bent naar een manier om blijvende veranderingen in je leven aan te brengen zonder medicijnen te hoeven nemen of invasieve procedures te ondergaan, overweeg dan hypnotherapie.

Meer weten over hypnotherapie?

Onze lifecoaches zijn experts op dit gebied. Ontdek welke lifecoach bij jou in de buurt is of laat hieronder je gegevens achter en één van ons neemt contact met je op.

Onze lifecoaches

  Wil jij dit ook?

  Ontsluit je ware potentieel met hypnotherapie!

  Wil je weten of hypnotherapie ook iets voor jou is?

  Vul hiernaast je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

  Lifecoach logo

  Voor succesvol leven en werken.

  Maak kennis met onze life coaches