Lifecoach logo

Wat is lichaamsgerichte therapie?

Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op het verkennen en veranderen van de fysieke sensaties en gewaarwordingen in het lichaam om emotionele- en psychologische problemen te definiëren en aan te pakken.

Stress en lichamelijke klachten

Deze vorm van therapie maakt zichtbaar dat emoties niet alleen mentaal, maar ook fysiek ervaren worden en dat lichaamsbewustzijn een belangrijke rol speelt bij het herstel van emotionele- en psychologische problemen.

Elk mens maakt in zijn leven stressvolle situaties mee. Elke situatie varieert, maar ook de mate van stress die een mens ervaart is anders. Maar elk mens doet ‘iets’ met stress. Van onze vroegste jeugd, opgroeiend naar volwassenheid, ontwikkelt elk mens zich op unieke wijze door hoe hij of zij met stress omgaat.

Zodra wij naar school gaan leren wij ons hoofd te gebruiken. Onze westerse maatschappij is een kennismaatschappij en functioneert en anticipeert op kennis. Daardoor leven veel mensen in en met hun hoofd en hebben niet of nauwelijks aandacht voor hun lijf. De meeste mensen zijn het voelen verleerd, hebben het verbannen of weten niet hoe zij ermee om moeten gaan.

Vroeg of laat geeft dit problemen. Op de langere duur heeft deze aangeleerde manier gevolgen en consequenties voor onze mentale-, emotionele- en fysieke gezondheid. Of men zich er nu van bewust is of niet, vroeg of laat worden de beperkingen ervan merkbaar.

Wat doet een lichaamsgericht therapeut?

Als Life coaches gebruiken wij lichaamsgerichte therapie om onze klanten te helpen zich bewust te worden van de fysieke sensaties in het lichaam en deze te gebruiken als ingang voor het verkennen van emotionele- en psychologische problemen.

Dit kan bijvoorbeeld door middel van ademhalingsoefeningen, lichaamshouding, bewegingsoefeningen of aanraking door gebruik van bepaalde technieken zoals haptotherapie.

Wat kan je bereiken met lichaamsgerichte therapieën?

Lichaamsgerichte therapieën gebruiken wij voor een breed scala aan emotionele- en psychologische problemen, zoals angst, depressie, stress, trauma, verslaving, relatieproblemen en lichamelijke klachten.

Door bewustwording en het veranderen van lichaamservaringen, kan lichaamsgerichte therapie helpen om emotionele- en psychologische patronen te herkennen, klachten te verminderen en het welzijn te bevorderen.

Wil je eerst zelf meer lichaamsbewustzijn kweken? Hieronder vind je ons ebook ‘Kopzorgen? Leer luisteren naar je lijf!’

Zodat jij de regie over jouw leven en gezondheid in eigen hand gaat nemen. Dat betekent dat je je niet laat afleiden door wat anderen zeggen of vinden, je duidelijke grenzen stelt, onafhankelijk van anderen eigen keuzes maakt, omdat je luistert naar wie jij diep van binnen bent.

  Wil jij dit ook?

  Wil jij aan je emotionele- en fysieke gezondheid werken?

  Wil je direct en goed aan de slag met één van onze Life coaches? Wij staan voor je klaar om je te helpen naar een emotioneel- en fysiek gezond leven.

  Vul hiernaast je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

  Lifecoach logo

  Voor succesvol leven en werken.