Lifecoach logo

Wat is systemisch coachen?

Systemisch coachen is een vorm van coaching die zich richt op het begrijpen van de onderlinge relaties tussen verschillende elementen binnen een systeem.

Problemen en systemisch werken

Een systeem is bijvoorbeeld een organisatie of een gezin, een team of een familie. Bij deze vorm van coaching wordt er gekeken naar de dynamiek binnen het systeem en de invloed van individuele factoren op het geheel.

Wat is werken met familie opstellingen?

Bij werken met familie opstellingen wordt er gewerkt met een specifieke methode binnen het systemisch werken. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van opstellingen om de onderlinge relaties binnen een systeem inzichtelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld gaan om familieopstellingen, waarbij de opstelling symbool staat voor de familiedynamiek.

Wat kun je bereiken met systemisch werken?

Het doel van systemisch werken is om inzicht te krijgen in de onderlinge relaties binnen een systeem en de invloed die individuele factoren hebben op het geheel. Dit inzicht kan helpen bij het oplossen van problemen en het verbeteren van de samenwerking binnen het systeem.

Door bewust te zijn van de dynamiek binnen het systeem en de invloed van individuele factoren hierop, kan er meer begrip en harmonie ontstaan tussen de verschillende elementen binnen het systeem.

Als Life coaches zijn wij opgeleid om op allerlei manieren systemisch te coachen. Deze methode wordt gebruikt om o.a. doelen, teams, familieproblematiek en probleem/resultaat inzichtelijk te maken en te verbeteren.

  Wil jij dit ook?

  Wil jij je problemen oplossen met behulp van systemisch coachen?

  Onze Life coaches staan voor je klaar om je te begeleiden naar zelfbewust succesvol leven en werken.

  Vul hiernaast je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

  Lifecoach logo

  Voor succesvol leven en werken.