Lifecoach logo

Waarom kiezen voor Lifecoach.nl?

Is welzijn belangrijk voor jullie organisatie? Ontdek onze Carrière Support om medewerkers preventief gezond en productief te houden.

Ja, wij kiezen voor Carrière Support

Waarom moet ik bij jullie zijn?

Nederland is in transitie. We gaan van een welvaartscultuur naar een welzijnscultuur. Dat betekent meer aandacht voor de individuele mens om hen vitaal, gezond en gemotiveerd te houden.

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

In onze huidige gezondheidszorg kennen wij vooral coaching en therapie. Wat is het verschil? Coaching helpt mensen vooruit, waarbij men tools aangereikt krijgen om met de uitdagingen in hun leven om te gaan.

Therapie of psychologie vindt plaats door middel van gesprekken. Daardoor gaan mensen inzien wat hun problemen zijn. Hierbij worden gedrags- en denkpatronen bloot gelegd, waarna men vervolgens adviezen en technieken aangeleerd krijgt om met de uitdagingen van het leven om te gaan.

Dit is wat ons onderscheidt

Lifecoaching is een holistische manier van werken en is een combinatie van coaching én therapie. En juist deze combinatie is wat ons onderscheidt.

Want als praten de oplossing was, dan waren alle problemen toch al lang de wereld uit?! De Life coaches van Lifecoach.nl geven géén adviezen en leren mensen ook géén technieken aan.

Het is onze ervaringsgerichte manier van werken waardoor mensen zelf leren reflecteren op hun gevoelens, denk- en handelwijze. Hierdoor leren zij hun patronen zelf te herkennen. Dit is belangrijk om het in het dagelijks leven toe te kunnen passen. Tevens doet het een beroep op de eigen verantwoordelijkheid. De grip die mensen daardoor ervaren geeft zelfvertrouwen en motiveert.

Negatieve of inefficiënte gedrags-, voel- en denkpatronen komen ergens vandaan. Als holistisch therapeuten begeleiden wij mensen om naar de oorzaak van hun problemen op zoek te gaan. Hoe? Lees hier het verhaal van Linda. (niet haar echte naam)

Download ons ebook of bekijk de flyer

Mensen helpen zichzelf. Dat is de kracht van het zelfherstellend vermogen

Omdat wij uit eigen ervaring weten dat elk gezond denkend mens diep van binnen wéét wat er speelt en wat hij of zij nodig heeft, spreekt onze werkwijze het zelfherstellend vermogen van mensen aan.

Dit maakt het mogelijk om pijnlijke ervaringen uit het verleden te helen, waardoor lichaam en geest weer in balans kunnen komen. De veranderingen die daardoor van binnenuit plaatsvinden, levert zowel mentaal als fysiek ontspanning en rust op.

Dit geeft ruimte. Van daaruit motiveren wij mensen om nieuwe keuzes te maken en coachen wij hen om de voor hen belangrijke stappen te zetten.

Onze werkwijze pakt problemen bij de kern aan, waardoor terugval wordt voorkomen. Om die reden is onze persoonlijke ontwikkeling onomkeerbaar, ofwel lifechanging.

Ons streven is om mensen te begeleiden en te helpen groeien door hun eigen verantwoordelijkheid aan te spreken en oplossingen te bedenken die hen onafhankelijk en zelfredzaam maken.

Wie kan beter vertellen wat dit voor een persoon betekent, dan onze klanten zelf? Lees hier de ervaringen van onze klanten

Om mensen in een groeiproces te kunnen begeleiden, zijn al onze Life coaches eerst zelf zo’n groeiproces doorgegaan. Dat maakt dat wij kunnen aansluiten bij de beleving van de ander. Onze Life coaches zijn hoogopgeleid, wat betekent dat zij niet alleen de skills hebben, zij hebben ook een doorvoelde persoonlijkheid en ervaring in het begeleiden van mensen. Lees hier hun verhaal.

De vaardigheden van onze Life coaches zijn o.a.:

 • het bieden van een veilige omgeving
 • oordeelloos, open houding en vertrouwen gevend
 • persoonlijk traject doorlopen en door eigen ervaring wijs geworden
 • opgeleid om tot de kern van een probleem kunnen komen
 • opgeleid om problematiek te herkennen en zo nodig door te verwijzen
 • begrip van de verschillende persoonlijkheidslagen en daarmee kunnen werken
 • aanvoelen en herkennen wat er bij de klant speelt
 • brede opleiding in coaching-, holistische- en therapeutische technieken

 

Lifecoach.nl als organisatie voor:

Borging van professionaliteit door:

 • screening Life coaches op o.a. opleidingsniveau
 • verplichte aansluiting beroepsorganisatie
 • verplicht voldoen aan Wkkgz-klachtrecht, WTZA en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten
 • verplichte verzekeringen
 • verplichte opleiding en training

Borging van kwaliteit door:

 • intercollegiaal contact
 • intervisie
 • mentoring
 • wenselijke opleiding en training

Borging van continuïteit door:

 • continue werven van hoogopgeleide Life coaches door heel Nederland
 • collegialiteit
 • als organisatie betrokken bij het persoonlijke leven van onze Life coaches
 • samenwerking in een team van professionals voor design, financiën, online marketing, email- en social media marketing

 

Om duurzame inzetbaarheid mogelijk te maken, werken wij samen met de allerbeste Life coaches en holistisch therapeuten van Nederland.

Daarom kiezen bedrijven voor Lifecoach.nl

  Wil jij dit ook?

  Meer weten?

  Graag komen wij in contact om de mogelijkheden te bespreken. Vul hiernaast je gegevens in. Bericht ons waarmee wij jullie van dienst kunnen zijn en wij nemen contact met je op.

  Tot dan!

  Astrid

  Lifecoach logo

  Voor succesvol leven en werken.