Lifecoach logo

Barbro van der Ham

Bussum

Holistisch therapeut | Natuurcoach | Ondernemerscoach | Schrijfcoach

Neem contact op

  Wil jij dit ook?

  Klanten komen bij mij om

  • te ontdekken hoe zij hun leven anders kunnen inrichten
  • hun leven en/of bedrijf vooruit te brengen
  • beter voor zichzelf te zorgen
  • te leven vanuit eigen kracht
  • meer bij zichzelf te komen
  • rust in hun leven te ervaren
  • een gevoel van vrijheid te ervaren
  • niet langer ‘aan’ te staan
  • een betere werk/privé balans te creëren

  Over Barbro van der Ham

  Een aantal jaren geleden liep ik volledig vast. Met mijn handen in het haar zat ik aan de eettafel, paperassen van mijn boekhoudklanten om mij heen, kinderen rondrennend door de kamer en in mijn hoofd was ik ook nog druk met de planning van de gemeenteraadsvergadering van die avond.

  Lees meer!

  Hoe kom ik van pleasegedrag af?

  Aan diezelfde keukentafel besefte ik dat er iets moest veranderen. Ik zocht naar een manier om meer ruimte in mijn hoofd en tijd voor mezelf te krijgen. Van huis uit was ik gewend om veel naar buiten en de natuur in te gaan. Dat pakte ik opnieuw op, waardoor ik weer een beetje rust kreeg en begon na te denken. Doordat ik voelde wat de natuur met mij deed, besloot ik er actief mee aan de slag te gaan en mezelf verder te ontwikkelen.

  Hoe ontstaat een pleaser?

  Tijdens deze ontwikkeling ontdekte ik dat mijn pleasegedrag voortkwam uit mijn verlangen om erbij te horen en geaccepteerd te worden. Daarom probeerde ik voor alles en iedereen een rots in de branding te zijn.

  Ik wilde aardig gevonden worden, daarin niemand afwijzen, teleurstellen of pijn doen en ook anderen probeerde ik daarvoor te behoeden. Mijn onderliggende verdriet van er niet bijhoren, in combinatie met mijn conflict vermijdende gedrag, maakte dat ik mezelf enorm ondermijnde en voorbijliep. Die rots in de brandig wás ik, behalve voor mezelf.

  Jarenlang was ik voor mensen de steun en toeverlaat op het gebied van financiën, zowel in loondienst als zelfstandig ondernemer, maar alleen helpen met de cijfers bracht me geen voldoening meer. Het moest anders, ik wilde méér.

  Hoe ga je om met pleasers?

  Door Lifecoaching leerde ik mezelf steeds beter kennen en begon ik me regelmatig af te vragen: ‘Wat vind ik nou echt leuk? Waar sta ik voor en hoe zou mijn leven eruitzien als ik helemaal Barbro kan zijn?’ Door Lifecoaching begon ik mijn ineffectieve patronen te herkennen en leerde deze te veranderen. Met behulp van de natuur kwam ik mijn onderliggende angsten en het verdriet onder ogen.

  Dit stelde mij in staat om mijn belemmeringen en overtuigingen los te laten. Beetje bij beetje kreeg ik de ruimte om mezelf te worden, waarbij ik leerde om prioriteiten én grenzen te stellen. Daarmee heb ik tijd en ruimte voor mezelf kunnen creëren en voor mijn gezin een fijne werk/privé balans.

  Wil jij helemaal jezelf kunnen zijn?

  Voor mij zijn gezonde financiën, Lifecoaching en de natuur DE perfecte combinatie om je leven en ondernemerschap succesvol in te richten. Ben jij er klaar mee om een pleaser te zijn? Wil jij in je functie of ondernemerschap optimaal functioneren, in combinatie met een gezonde werk/privé balans? Het kan!

  Het aanbod van Barbro

  EénopéénLifecoaching

  Ongeacht in welke levensfase je je bevindt of welke uitdagingen je op je weg tegenkomt – of het nu gaat om je carrière of persoonlijke leven – Life coaching is een krachtig instrument om je te brengen waar je heen wilt.

  Dit is wat Lifecoaching ook jou kan brengen!

  Carrierèsupport

  Carrièresupport is de preventieve begeleiding van medewerkers voor meer positiviteit en algeheel welzijn door coaching op de werkvloer.

  Onze Life coaches kennen geen wachtlijst, dus start vandaag nog met coaching on the job.

  Consolidatietraject

  Nadat jij, samen met je Life coach, meer inzichten hebt gekregen en veranderingen hebt doorgevoerd tijdens één op één Lifecoaching, kom je in de consolidatiefase.

  Stagnatie en terugval in oude patronen wordt nu jouw grootste uitdaging.

   Wil jij dit ook?

   Keertje kennismaken?

   Graag kom ik met je in gesprek om te horen hoe ik jou kan begeleiden naar een gezonde balans, zowel financieel als zakelijk en privé.

   Vul hiernaast je gegevens in en ik neem contact met je op!

   Jouw leven, jouw verdienste.

   Tot dan!

   Barbro

   Lifecoach logo

   Voor succesvol leven en werken.