Lifecoach logo

Moeilijke gesprekken?

“Jeetje, dat je dat ook écht kunt voelen. Het is alsof er een zware last van m’n schouders is gevallen! Ik zie letterlijk hoe hij reageert als ik binnenkom. Dat het zó werkt…”

Non-verbale communicatie

Ja, zo werkt het! Deze keer hadden het over non-verbale communicatie. Ze vertelt dat de gesprekken met haar baas niet lekker lopen. In haar functie als leidinggevende kreeg ze een project in haar schoenen geschoven en daar baalt ze van. Ze vindt dat deze niet binnen haar functie valt. Dit heeft ze ook al een paar keer tegen hem gezegd,  maar hij reageert daarop heel kort en zakelijk en zegt ze dat gewoon moet doen, punt! Zij denkt dat ze niet goed kan verwoorden wat zij precies bedoelt en dat hij haar daarom niet begrijpt!

Law of attraction

Naarmate ons gesprek vordert blijkt dat ze duidelijk spreekt, mij helder uitlegt wat zij bedoelt en ervan vindt. Volgens mij ligt het daar niet aan. Om eens verder te ‘kijken’ wat er in zo’n gesprek gebeurd, besluit ik een visualisatie-techniek in te zetten. Ze doet haar ogen dicht en stelt zich voor dat zij op haar werk is. Ze ziet zichzelf voor de deur van zijn kantoor staan. Ze merkt dat ze gespannen is. Dat voelt ze aan haar buik die samen lijkt te trekken. Het geeft een soort zwaar gevoel van pfffff…… nou daar gaan we weer…..

In gedachten gaat ze zijn kantoor binnen. Ze ziet hem rechtop gaan zitten, een zucht slaken, een serieus gezicht opzetten en zijn normale spontaniteit is helemaal verdwenen. Nog voordat er één woord gezegd is, wordt er een afstand gecreëerd die voor beiden voelbaar is. Het geeft haar een ongemakkelijk gevoel. Ze probeert dit te doorbreken door een grapje te maken, of door over iets luchtigs te beginnen. Het lukt niet.
De afstand is nog steeds voelbaar. Zij merkt dat ze haar “zware energie” meeneemt zijn kamer in en dat dit effect heeft op de situatie. Als ik doorvraag heeft zij wel een idee hoe dat komt. We bespreken dit uitgebreid en het wordt haar steeds duidelijker.

In deze visualisatie wil ze graag iets tegen hem zeggen. Ze zegt wat ze op haar hart heeft en ‘ziet’ dat haar woorden aankomen en dat hij het begrijpt. Ze is verbaasd! De afstand die ze eerder duidelijk voelde is nu wég! Ze voelt zich nu een stuk lichter, alsof er iets zwaars van haar afgevallen is. Er gebeurd zóveel onbewust en non-verbaal.

Voor jou

Heb jij ook zo je gedachten over iets of iemand? En wil je resultaat boeken? Neem een moment voor jezelf, denk en voel de positiviteit met wat  je voor ogen hebt! Grote kans dat het je lukt!

Wil je hier verder over praten? Stuur mij je gegevens en ik neem contact met je op!

Succesvolle groet,
Astrid

Geplaatst in Communicatie, Relaties, Stress

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.