Lifecoach logo

50 tinten….

“De lift komt aan en we stappen in. We zijn alleen. Opeens, om onverklaarbare redenen, waarschijnlijk omdat we zo dicht bij elkaar zijn in deze gesloten ruimte, verandert de sfeer tussen ons. Ik bijt op mijn lip……”

‘De lift komt aan en we stappen in. We zijn alleen. Opeens, om onverklaarbare redenen, waarschijnlijk omdat we zo dicht bij elkaar zijn in deze gesloten ruimte, verandert de sfeer tussen ons. De lucht is beladen met een elektrische, opwindende verwachting. Ik begin sneller te ademen en m’n hart gaat tekeer. Hij draait zich naar me toe, zijn ogen zo donker als leisteen. Ik bijt op mijn lip……….’

50 tinten grijs

’‘50 tinten grijs’ van E.L. James, deze inmiddels veelbesproken zomertopper bereikte mij via facebook. Ik zocht een goed vakantieboek, dus mijn interesse was gewekt. Zoveel ophef…..…. Yep!  I get it!! 😉

Het boek vertelt over de onbevangen Anastasia Steel. Een mooie, jonge vrouw die in aanraking komt met de waanzinnig knappe Christian Grey…..’De manier waarop die broek op zijn heupen hangt… Houd me tegen!’ Deze man neemt haar mee in de wereld van duistere seksuele fantasieën. Maar het gaat niet alleen over deze veelbesproken, grensverleggende erotica, er is meer……….’Ademen, Ana, ademen……’

Anastasia’s gedachten, haar gevoelens en haar ratio. De schrijfster neemt je mee in de belevingswereld van deze vrouw. De innerlijke dialogen met haar onderbewuste en haar innerlijke godin zijn echt een genot om te lezen. Oneliners vol humor, zelfspot, angst, vertrouwen, intuïtie en realiteit.

We kunnen een voorbeeld nemen aan zo’n vrouw die gevoelens en gedachten met gezond verstand weet te benaderden. Zoals zij hoofd, hart en gevoel weet te combineren en zichzelf kan blijven. Maar ook zoals zij ongelimiteerd durft te genieten van de hoogtepunten, waarbij zij ’in miljoenen stukjes uiteen valt’. ‘Goeie genade.’ Elk zintuig op scherp, maar zonder haar grenzen te overschrijden. ‘Vanilleseks?’  Hoe zij aan zijn blik of houding merkt dat zijn gemoedstoestand verandert. Dat de energie ineens anders aanvoelt en zij twijfelt ‘O… wat zal ik doen?’ om daarin mee te gaan. Wat lijkt de beste remedie om deze waanzinnig knappe, rijke man voor zich te winnen?

Heb je ook gemerkt hoe híj heel opmerkzaam is op veranderingen in haar lijf. ‘Holy shit, wat is hij van plan?’ Hij wéét hoe hij moet kijken, welke energie hij daarmee uitstraalt en welk effect dat op haar heeft…… ‘Hij grijnst en kijkt me aan.’ Hij kent en ziet het effect van zijn woorden, houding, blik, energie….. ‘‘Laat hem daarmee stoppen!’.

Deze kleine, uiterst subtiele signalen waaraan je zomaar voorbij zou kunnen gaan….juist omdat het zo klein is!…….. ‘Misschien heb ik het me allemaal ingebeeld.’ Jammer…., want het effect is groot…..

Vrouwelijke kracht

Bij uitstek een voorbeeld van wat ik bedoel met vrouwelijke kracht! De combinatie van gevoel, hart en hoofd. Jammer genoeg zijn wij vaak verleerd of hebben het afgeleerd om er naar te luisteren en er naar te handelen. ‘Zie je wel? Niet voor jou, zegt mijn onderbewustzijn luid en duidelijk.

Wil jij jouw vrouwelijk kracht ontwikkelen? Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op.

Geplaatst in Vrouw, Zelfvertrouwen

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.