Lifecoach logo

Gelukkig zijn?

Ze is succesvol, kan zich goed inleven in haar klanten, is creatief en heeft allerlei ideeën. Maar ze heeft het soms chaotisch druk met dingen. “Het is niet dat ik het niet wil, maar het slokt zoveel van mijn tijd en energie op, waardoor ik niet meer aan werken toekomt.

Ze is begin 50, staat volop in het leven met haar gezin en onderneming en is een echt gevoelsmens. Ze is heel succesvol, kan zich goed inleven in haar klanten en geeft advies op maat. Ze is creatief, heeft allerlei ideeën, onderneemt veel, maar is soms chaotisch druk. Een van de doelstellingen die ze met coaching wil bereiken is ‘rust brengen in de energie die ze voelt’.

Verkenning

Vol enthousiasme vertelt ze bij binnenkomst over de dingen die ze heeft meegemaakt in de afgelopen periode. Zo vertelt ze: “Laatst zat ik ineens bij een groep mensen waarbij ik dacht “wat doe ik hier? Ik kan oprecht verbaast zijn dat ik in zo’n situatie ben beland.” Ze vertelt over haar zoon die met nieuwe ideeën bezig is en daarbij om haar hulp vraagt. Ze merkt dat hij haar steun nodig heeft om beslissingen te nemen en wil haar graag betrekken bij de uitvoering hiervan.

En vorige week vertelde een vriendin van haar dochter, hoe moeilijk het is om een stageplek te vinden en spontaan biedt zij aan om bij haar op kantoor te komen zitten. “Dat soort dingen, het is niet dat ik het niet wil, maar zo heeft iederéén zijn ding. Het slokt zoveel van mijn tijd en energie op, waardoor ik niet meer aan mijn eigen werk toe kom.” Om een goed en duidelijk beeld te krijgen, hebben we de situaties verkent waar ze in verzeilt raakt en wat dat met haar doet.

Inzicht

Haar gevoeligheid voor situaties en de emoties van andere mensen, spelen hierin een belangrijke rol. Ze voelt dit feilloos aan en doet daar vervolgens ‘iets’ mee. Ik vraag haar te gaan staan en te voelen wat ze voelt. Dit is voor haar gemakkelijk. Ze voelt haar lijf voor, achter, rechts en links en kan duidelijk verwoorden welke gevoelens en emoties er zijn. We gaan er dieper op in en krijgen zo steeds meer inzicht in hoe dit proces bij haar verloopt. De verschillende ervaringen schrijven we vervolgens op papier. Daarbij kan zij bij elk gevoel een recente situatie voor de geest halen, waardoor haar gedachten, gevoelens en lichamelijk sensaties herkenbaar worden.

Balans

Het is duidelijk dat zij voornamelijk beslissingen neemt op gevoel. Vaak pakt dat goed uit en ze ziet er ook zéker de voordelen van. Maar om meer tijd en energie voor zichzelf over te houden zal zij moeten zorgen voor meer balans in hoofd, hart en gevoel. Deze 3-eenheid moet gaan samenwerken; het gevoel; om te voelen hoe iets voelt, het hart; om te weten wat je wilt en het hoofd; om na te denken en rationele beslissingen te nemen. Als alle 3 in balans zijn, kun je een bewuste keuze maken die goed voelt en richting geeft.

Voor jou

Ga voor jezelf eens na….. Hoe werkt jouw 3-eenheid? Zit jij voornamelijk ‘in je hoofd’? Ervaar je onrust of weet je niet wat je nou écht wilt? Ik leer je bewust te worden van jouw 3-eenheid, waardoor jij bewuste keuzes gaat maken waar je gelukkig van wordt. Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op.

foto: Martine Goulmy

Geplaatst in Gezondheid, Persoonlijk leiderschap, Stress, Succes

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.