Lifecoach logo

Inspiratie nodig?

Als ik met een kop koffie in m’n hand wat door een tijdschrift blader, is mijn aandacht bij een bericht op social media eerder die dag. “Waar ga jij over nadenken in de vakantie?” vroeg ik. Zij reageerde met: “Poeh, goeie vraag, mag ik ook nergens over nadenken?

Toen ik reageerde met “Jammer, gemiste kans! #creativiteit” dacht ik verontwaardiging te merken en ontstond er leuke interactie. Toch liet haar reactie mij niet los. Uiteindelijk concludeerde ik dat mijn interpretatie van ‘nadenken in de vakantie’ anders is dan die van haar. Dus liet ik het voor wat het was en richtte mijn aandacht weer op het tijdschrift. Later zou blijken dat er op dat moment een ‘zaadje’ was geplant.

Creativiteit

Die nacht werd ik rond 03.30 uur met juist die opmerking wakker. “Creativiteit heeft geen vakantie, maar ís vakantie!” kwam er in mij op. In de vakantie laat je het normale ritme, je vaste gewoonten en het ‘moeten’ los. In die periode suddert je leven op een lager pitje. Je staat op je gemak op, neemt extra tijd voor een ontbijt en leest nu eens niet alleen de koppen van de krant. Wanneer je erg druk bent geweest, kan het soms een paar dagen duren, maar dan voel je hoe ook jouw ritme zich heeft aangepast.

Uit eigen ervaring weet ik inmiddels dat bij mij de beste ideeën tijdens zo’n ritme worden geboren. Meestal ’s nachts, vandaar dat ik standaard een notitieboek naast mijn bed heb liggen. Op de tast zocht ik in het donker naar een pen en pakte dit boek. Met de hoop alles de volgende ochtend nog terug te kunnen lezen, krabbelde ik bladzijde na bladzijde vol met woorden, zinnen en ideeën.

Het heeft even geduurd, maar inmiddels kan ik deze onderbreking in mijn nachtrust met een enthousiast gevoel onthalen. Voorheen kon ik er nog wel eens ‘van wakker liggen’ als weer in slaapvallen niet meteen lukte. Maar tegenwoordig gebruik ik deze momenten en laat mijn creativiteit in al haar puurheid toe. Rauw en ongecensureerd associeer ik erop los, totdat ik er moe, maar voldaan van in slaap val.

Associëren

Die nacht associeerde ik op wat ik bedoel met mijn tweet. Ondernemerschap IS creativiteit. Het betekent gebruik maken van je intuïtie, openstaan voor nieuwe ideeën, maar ook het loslaten van eerdere (goede) ideeën. Nieuwe dingen durven doen, zonder jezelf te belemmeren met negatieve gedachten. Creativiteit is associëren en er op voortborduren. Het is niet voor niets dat ook Einstein bij zijn ideeën er nog graag ‘een nachtje over sliep’!

Voortborduren

Om je intuïtieve creativiteit optimaal te benutten, is elke nacht goed genoeg, maar zéker je vakantie een uitgelezen moment. Kies bewust het juiste zaadje en laat het in de vakantie uitgroeien tot een prachtig idee. Tijdens mijn Life coaching creëer ik voor jou elke dag die ideale omgeving met het juiste ritme.

Het biedt jou een ‘zaadje’, helpt je met associëren en voortborduren. Ontdek jouw creativiteit door met de wind in je haren en de zon op je gezicht, te werken aan nieuwe inspiratie en mogelijkheden voor jezelf en je bedrijf, nu of na je vakantie. Ik wens je een hele fijne zomer, met veel zon en volop creativiteit!

foto: Martine Goulmy

Geplaatst in Ambitie, Bewustwording, Gezondheid, Ondernemen, Succes

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.