Lifecoach logo

And the winner is….

Wanneer sta jij in je kracht? Kun je dat voelen en weet je ook wanneer je dat kwijtraakt? Functioneren op uitsluitend wilskracht kan je veel energie kosten. Eigen kracht daarentegen levert je energie op!

Wilskracht

‘Elke keer als ik naar dat bedrijf moet, heb ik zo’n gevoel van ‘ik wil niet!’ Maar ik vind dat ik MOET. Waarom heb ik dat gevoel en waarom alleen bij dát bedrijf?’

Dat gevoel blijkt een moeilijk te benoemen gevoel, het draait rondjes in haar buik en maakt haar zenuwachtig. Ondanks dat gaat ze wel naar dat bedrijf, maar merkt dat ze dat vooral op wilskracht doet.

Ze denkt er dan ook aan om daar te stoppen. “Ik weet het gewoon niet….het voelt niet goed, maar tóch wil ik er naar toe, want ik zie daar mogelijkheden voor mijn product!” ‘Wat wil dat gevoel je vertellen? Kijk eens wat er in je opkomt op mijn vraag ‘waar heb je behoefte aan?’ Ze voelt zich heel klein en angstig worden en wil het liefst meteen wegrennen. Dan zegt ze dat ze behoefte heeft aan gelijkwaardigheid, aan iemand recht in de ogen kunnen kijken, serieus genomen worden.

Ja, nu begrijpt ze het ook wel. Ze kan haar werk alleen doen met medewerking van het bedrijf en maakte daarover afspraken. Met frisse enthousiasme ging ze aan de slag, maar gaandeweg merkte zij dat afspraken niet nagekomen werden. In een gesprek is ze erover begonnen, maar dit veranderde niets. Ze merkte dat daardoor haar enthousiasme en motivatie minder werd, vandaar dat ze er nu over denkt om deze klant aan de kant te schuiven.

Het succes van eigen kracht

‘Wanneer sta jij in je kracht?’ Daarover hoeft ze niet lang na te denken. Als zij met haar werk bezig is kan ze de tijd vergeten! Ze is trots op haar product en als ze bezig is met de implementatie hoeft ze niet na te denken, dan gaat het allemaal als vanzelf….. ‘Kun je dat voelen?’ Ze is heel rustig en ontspannen, maar ook energiek. Ze voelt haar lijf tintelen en haar bloed stromen. Ze straalt en vind het duidelijk heerlijk om haar werk te doen!

Wilskracht met eigen kracht

Haar wilskracht komt voort uit het geloof in haar product. Maar alleen dat is niet voldoende. Belangrijk daarbij is dat zij in haar eigen kracht blijft staan en zich daar niet van af laat leiden.

Kun jij je kracht voelen?  Ga eens na, waarbij vergeet je de tijd? Wat doe je graag en als vanzelf? Voel eens hoe dat voelt als je daar mee bezig bent. Gebruik dit om in je kracht te gaan staan.

Wil jij dit ook?

Wil jij stevig in je schoenen staan? Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op.

Geplaatst in Ambitie, Ondernemen, Persoonlijk leiderschap, Zelfvertrouwen

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.