Lifecoach logo

Assertief

Assertiviteit is het uiten van je gedachten, gevoelens en meningen op een directe, eerlijke en gepaste wijze. Je komt op voor je eigen belangen op een manier die bij de situatie past en die zowel respectvol is naar jezelf als naar de ander.

Hoe word je assertiever?

Wat is assertief? Hoe kan je assertiever worden?

Assertiviteit is het uiten van je gedachten, gevoelens en meningen op een directe, eerlijke en gepaste wijze. Je komt op voor je eigen belangen op een manier die bij de situatie past en die zowel respectvol is naar jezelf als naar de ander.

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel logisch, maar assertiviteit blijkt toch voor veel mensen heel lastig. Met name vrouwen hebben in hun opvoeding niet geleerd assertief te zijn. De meeste vrouwen zijn opgevoed vanuit de gedachte dat zij zorgzaam en lief moesten zijn. Wat door de omgeving ook beloond werd en geprezen als goed gedrag.

Wat betekent assertief

Assertief zijn betekent dat je weet wat je wilt, dan je een eigen mening hebt en daar ook voor uitkomt. Assertief zijn is van belang in relatie tot je omgeving. Dus je partner, je familie, vrienden, maar ook je werkgever, collega’s of medewerkers. Je zou kunnen zeggen dat assertiviteit betekent dat je een goede balans moet kunnen vinden tussen het behartigen van je eigen belangen en het rekening houden met de belangen van een ander. Assertief is je kunnen inleven in de ander en voor jezelf kunnen opkomen.

Assertiever worden

Om assertiever te kunnen worden is het belangrijk dat je jezelf heel goed kent. Je moet je eigen mening in woorden kunnen omzetten, het durven uitspreken ervan en stevig in je schoenen staan voor assertief gedrag. Om assertief te zijn is voelen het allerbelangrijkste. Je moet weten wat jij voelt, welke woorden daarbij horen en hoe je dit in goede communicatie overbrengt.

Voelen heb je ook nodig om je in te kunnen leven in de ander, zodat je daar ook rekening mee kunt houden. Onze life coaching is erop gericht om assertiever te worden. Met onze methodieken helpen wij je assertiever worden en zullen daarvoor veel naar je gevoelens vragen en laten wij je zoeken om daar zelf woorden aan te geven. Uiteraard helpen wij je daarbij. Als je er eenmaal woorden aan hebt kunnen geven, helpen wij om te bedenken wat je ermee wilt en hoe je deze het beste kan communiceren.

Het is onze expertise om je te helpen aan o.a. meer zelfvertrouwen, assertief zijn, grenzen aangeven, stress verminderen, rust in je hoofd, omgaan met gevoelens en emoties, bewustwording, communicatieve vaardigheden en persoonlijke effectiviteit. Kortom; persoonlijke ontwikkeling.

Is dit iets voor jou?

Vul hieronder je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Wij kijken naar je uit!

  Wil jij dit ook?

  Wil jij aan de slag om assertiever te worden?

  Of wil je meer informatie over onze life coaching, zoals over de werkwijze of hoe het traject verloopt? Of weet je zeker dat dit voor jou de juiste stap is en wil je een kennismakingsgesprek inplannen?

  Vul hiernaast je gegevens in en één van ons neemt contact met je op. Wij zijn er voor jou om je te begeleiden.

  Leer onze life coaches kennen

  Den Bosch
  Marly Huisinga
  Life coach
  • Holistisch therapeut
  • Hypnotherapeut
  • Life- & Businesscoach
  Aerdenhout
  Frederiek Roodenburgh
  Life coach
  • Lichaamsgericht therapeut
  • Holistisch therapeut

  Onze life coaches staan klaar om jou zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied te coachen en stellen zich graag aan je voor.

  Alphen a/d Rijn
  Saskia Bosker
  Life coach
  • NLP coach
  • Holistisch therapeut
  Den Haag
  Judith Porcelijn
  Life coach
  • XLence-coach
  • Hypnotherapeute
  • NLP coach
  Breda
  Dagmar van Pelt
  Life coach
  • NLP coach
  • Systemisch analist
  • Begeleider familie-opstellingen

  Wij zoeken life coaches

  Wij zoeken life coaches
  Noordwijk
  Astrid Koelewijn
  Life coach
  • Energetisch therapeut
  • Lichaamsgericht therapeut
  • TA practioner
  • Wandelcoach

  Klanten over hun ervaringen met onze coachingstrajecten

  Steeds wat wijzer over mezelf

  Patricia over haar coachtraject

  "De manier waarop jij dingen samenvat en terugkoppelt echt top. Je weet snel tot de kern te komen. Na iedere sessie was ik weer wat wijzer over mezelf geworden."

  Van Blokkade naar Plan

  S.v.A. omgeving Leiden over het traject

  "De training was heel duidelijk en zat goed in elkaar met mooie voorbeelden en filmpjes. Ook jouw begeleiding en aandacht was heel fijn."

  Een prettige ervaring

  Margriet over haar Life coach traject

  "Het aspect 'voelen' heb ik als een enorme meerwaarde ervaren. Want dat moest ik leren. Zoveel prettiger dan alleen maar praten!"

  Lifecoach logo

  Voor succesvol leven en werken.

  Maak kennis met onze life coaches