Lifecoach logo

Problemen oplossen?

“Ik snap het niet, waarom reageert hij zo?” De blik op haar gezicht verraad onmacht wanneer ze het ter sprake brengt. Ontdek wat deze vrouw zo raakt, welke gevolgen deze hoogspanning heeft en zij haar probleem oplost.

“Met mij gaat het goed hoor…..!” Nou ja, niet helemaal. Ik baal er nu al van, terwijl het nog niet eens is begonnen…..! Ze vertelt over het personeelsuitje dat ze voor haar team geregeld heeft. Iedereen leek enthousiast, tot zij die avond een mail kreeg van één van hen. Deze medewerker liet haar weten niet te komen, omdat hij waarschijnlijk die dag heel moe is en hij kan zijn huisdier niet zo lang alleen laten. “Whhààt?! Na het lezen zakt ze achterover in haar stoel.

Verkenning

Na het beluisteren van haar verhaal, vraag ik haar op een stoel te gaan zitten en zich in te leven in het moment dat zij haar laptop aan de keukentafel opent en dit bewuste mailtje leest. We zetten de film als het ware stil en brengen dat moment helder in beeld. “Wat gebeurt er?” vraag ik haar. Ze slikt even en vertelt wat er door haar heengaat. Naast een diepe teleurstelling bemerkt ze een snel oplopende spanning in haar nek, schouders en rug. In de blik van herkenning, zie ik wanneer haar duidelijk wordt wat de oorzaak van de spanning is. Als kind heeft zij, door allerlei omstandigheden, een onderlinge familieband moeten missen. Deze mail zorgt ervoor dat de afwijzing haar persoonlijk raakt en dat bezorgt haar hoogspanning.

Samen met dit inzicht komt er ook een belangrijke waarde boven drijven. Voor haar heeft het gemis van vroeger, het hebben van die onderlinge band, zich als een hele belangrijke waarde ontwikkeld. En die waarde vraagt om gehoord te worden.

Lichaamsgerichte coaching

Bewegend op haar stoel, wordt de spanning zo ondertussen onhoudbaar en vraag ik haar om zich te ontspannen; “Ik probeer het, maar het lukt niet!” Omdat ik inmiddels die hoogspanning ook duidelijk voel, ga ik voor haar staan. Zij kijkt een beetje onwennig als ik mijn handen uitstrek en voorstel om krachtig tegen mijn handen te duwen. Samen voeren we de spierspanning op in armen en schouders. Als ik stop, ontsnapt er een diepe zucht “hè….. dat voelt lekker!” We bespreken de uitwerking en ik luister om te ontdekken waar zij nog meer behoefde aan heeft. Ze stemt toe wanneer ik opper om nóg meer gewicht en kracht in de zetten. Aangezien ze een kop groter is, twijfelt ze een moment, maar ik maak door het opstropen van mijn mouwen duidelijk, dat ik die uitdaging graag met haar aanga.

Tijdens dit krachtspel daag ik haar met veel plezier uit, waarna ze mij uiteindelijk puffend en lachend aankijkt….. Dit voelt goed en ze merkt hoe het haar helpt om de spanningen in haar rug, nek en schouders los te kunnen laten.

Zichtbaar opgelucht en in ontspannen setting, bespreken we verder hoe zij met deze inzichten de situatie met haar medewerker kan oplossen. Hoe zij dit op een positieve manier kan benaderen voor een geslaagd personeelsuitje en hoe zij in het vervolg met negatieve spanning om kan gaan.

Voor jou

Wees je bewust van negatieve energie! Dit zetten we, vaak onbewust, vast in ons lijf. Welke situatie bezorgt jou hoogspanning? Let daarbij ook eens op je gedrag. Wil jij ook het beste uit jezelf en je bedrijf te halen? Mail mij je gegevens en ik neem contact met je op.

Vind je dit blog interessant? Gebruik de social media buttons voor het doorsturen aan familie, vriendinnen, collega-onderneemsters en deel deze vrouwelijke kracht!!

fotografie: Martine Goulmy

Geplaatst in Bewustwording, Communicatie, Ondernemen, Persoonlijk leiderschap, Stress

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.