Lifecoach logo

Twijfels?

Nog nagenietend van een heerlijke vakantie kwam zij weer op haar werk. Bij de aanblik van haar volle inbox, blijkt het geen ‘gewoon’ gevoel van opstarten na de vakantie. Ineens merkt ze dat het gevoel anders is. Ze vraagt zich serieus af of dit nou het we

Wie ben je?

In een oefening gaan we op zoek naar haar talenten en competenties, die ze vanaf kindzijn heeft ontwikkeld:

“Als klein kind was ik degene die een situatie feilloos aanvoelde. Ik merkte het meteen als er spanningen waren. Als mijn ouders bijvoorbeeld ruzie hadden gehad, merkte ik dat meteen. Dan zette ik hen bij elkaar op de bank en vertelde ik wat ik voelde. Door hierover te praten, werd de situatie helder en konden zij de ruzie bijleggen en verdwenen de spanningen. Ook nu merk ik het meteen als één van mijn medewerkers ergens mee zit, of als er onderling ‘iets in de lucht hangt’. “Ik stap op diegene af, stel vragen en door er op een positieve manier over te praten worden problemen opgelost.”

In deze oefening herkent zij haar sensitiviteit, haar heldere communicatie,, daadkracht, oplossingsgerichtheid en overtuigingskracht. Zij vindt het belangrijk dat haar team zich prettig voelt, gemotiveerd en optimaal hun werk willen doen. Door haar sensitiviteit voelt ze meteen aan als iets niet lekker loopt en met haar heldere communicatie maakt zij dit bespreekbaar. Met haar daadkracht en haar oplossingsgerichtheid behaalt ze samen met haar team de resultaten!

Wat wil je?

Ze ziet nu duidelijk waar de schoen wringt. Het bedrijf en haar baas zijn resultaatgericht. Het gaat niet om de mensen, het gaat om het behalen van targets. Meer dan maximale inzet en overwerken zijn vanzelfsprekend. Over hoe zij zich daarbij voelen wordt niet gesproken en ook niet naar gevraagd! Het is dus niet haar volle mailbox waardoor ze het niet naar haar zin heeft. Zij realiseert zich dat zij een persoonlijke waardering van haar baas wil, waarbij hij haar talenten ziet en waardeert.

Wat zij kan doen

Ze besluit haar bevindingen bespreekbaar te maken in een gesprek met haar baas.
Ze baalt ervan dat hij slechts een deel van haar kwaliteiten meeneemt in zijn beoordeling. Ze heeft het gevoel alleen te worden beoordeeld op targets, waarbij haar leidinggevende kwaliteiten onvoldoende worden gewaardeerd.

Welke talenten en competenties heb jij als onderneemster? Je bent ooit als zelfstandige met passie en ambitie aan de slag gegaan. Ga eens achterover zitten en denk eens terug aan die tijd. Kun je die ambitie nog steeds voelen? Zo ja, bij welke taken heb jij die voldoening en bij welke niet? Succesvol zijn betekent jouw talenten ten volle benutten en andere taken uitbesteden.

Wil jij van je twijfels af?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op.

Geplaatst in Ambitie, Persoonlijk leiderschap, Succes, Zelfvertrouwen

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.