Lifecoach logo

Vrouwelijk ondernemerschap

Weet jij waarin vrouwelijk ondernemerschap zich onderscheidt? Welke kwaliteiten je als vrouw bezit en waar veel van ons ver van af zijn geraakt? Om succesvol te leven en ondernemen maak je gebruik van je intuïtie en gevoel, gecombineerd met je hoofd en hart.

Wat is jouw vrouwelijk kracht?

Heel lang geleden, toen wij nog in kleine groepen samen in grotten woonden, was onze vrouwelijke kracht van groot belang. De man gewapend met speer, trok het bos in op zoek naar wild. Wij gingen in de omgeving op zoek naar hout en hielden het vuur brandend, dat was tenslotte van levensbelang. Plukten kruiden en zoete vruchten waarmee we van maaltijden iets bijzonders maakten. Kleding die we van dierenhuiden maakten, beschermden ons tegen de kou.

Bij het kampvuur leerden wij onze kinderen sociale omgang, wij deelden ervaringen, wijsheden en leerden zo onze levenslessen. Onrecht werd niet getolereerd en nooit vergeten. Maar werd er berouw getoond, dan kon er weer door onderaan te beginnen vertrouwen en respect worden terugverdiend.

Zodra er een onbekende ons gebied naderde, stonden we op scherp. Instinctief voelden we het aan als iemand met slechte bedoelingen op ons afkwam. Dan werden de kinderen terug naar de grot gebonjourd en toonde een van ons haar kracht en liep op de vreemdeling af. Daar liet zij in niet mis te verstane communicatie blijken dat zijn bezoek niet gewenst was. Als bleek dat iemand van goede zin was, dan werd deze met blijdschap welkom geheten en uitgenodigd te delen bij het kampvuur.

Leven en ondernemen vanuit vrouwelijk kracht

Een vrouwelijke onderneming is als het leven bij zo’n kampvuur. Een onderneemster zoekt hout om haar vuur brandend te houden, in de vorm van opdrachten, inspiratie, vernieuwing en creativiteit.

Ze heeft mensen om zich heen die zij aanvoelt, waardeert en waarvan zij wil leren.
Zij kent, stimuleert en benut talenten en zet daarmee haar netwerk/medewerkers/collega’s in hun kracht. Ze is zich bewust van haar intuïtie en kwaliteiten, deelt haar kennis, neemt en geeft verantwoordelijkheid en stelt vragen. Communiceert in gelijkwaardigheid, heeft respect, voelt vriendschap en stelt grenzen.

Na haar werk keert zij terug naar huis. Neemt en geeft aandacht, warmte en gezelligheid. Daar geniet ze van de rust, balans en genegenheid van de mensen die delen in haar succes.

Voor jou

Mijn kampvuur laat je zien wie jij als vrouw en onderneemster bent. Duidelijk wordt wat jij wilt en wat jij belangrijk vindt. Hoe je jouw normen en waarden, passie en ambitie uitdraagt. Dat je bewust bent van je intuïtie en talenten waarin jij je onderscheidt en dat je PLEZIER hebt in wie je bent en wat je doet.

Wil jij je ook warmen aan mijn kampvuur en zoek je hout voor je onderneming? Ik help je graag en wil mijn kennis en ervaringen met je delen. Mail mij voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

Ik wens je hele goede zaken met veel liefde en vrouwelijke kracht.

Liefs
Astrid

Geplaatst in Ondernemen, Persoonlijk leiderschap, Vrouw, Zelfvertrouwen

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.