Lifecoach logo

Hoe kan ik leren loslaten?

We hebben allemaal momenten in het leven waarop we het gevoel hebben dat we de touwtjes in handen moeten nemen en de baas moeten zijn. Maar om ons leven echt en op een ontspannen manier te kunnen leven, moeten we leren loslaten en niet langer proberen elke situatie te beheersen. Loslaten is een geen vaardigheid, maar ontspanning waardoor je gemakkelijker kan concentreren op wat voor jou belangrijk is.

Leren loslaten: hoe stop je met het controleren van elke situatie

Als je wilt leren loslaten, gaat het over controle. Loslaten van controle kan allerlei voordelen in je leven brengen. Als je in staat bent te accepteren dat sommige dingen buiten je macht liggen, kan dat je helpen meer ontspannen en minder gestrest te raken over de toekomst.

Het helpt je ook te waarderen wat binnen je macht ligt en dankbaar te zijn voor alle positieve dingen in het leven. Hierdoor kun je een gezondere relatie met jezelf en anderen hebben, en het helpt om meer betekenisvolle verbindingen te creëren met de mensen om je heen.

Waarom heb ik moeite met loslaten?

Laten wij beginnen met te benadrukken: LOSLATEN IS GEEN VAARDIGHEID. De controle houden gaat gepaard met stress en met grote en kleine spierspanningen in je lijf. Voel je die spanning in je lijf? Hoe kan je iets loslaten als je het niet eerst kan vastpakken? Dat betekent dat als je wilt leren loslaten, je ‘het’ dus eerst zal moeten vastpakken voordat je het kan loslaten. Nu vraag je je waarschijnlijk af; ‘ja maar, WAT moet ik dan vastpakken?’

Hoe kan je dingen snel loslaten?

Als je snel dingen wilt loslaten moet je erkennen dat er bepaalde situaties zijn die nooit zullen veranderen, hoeveel tijd of moeite je er ook in steekt. Het accepteren van deze realiteit kan moeilijk zijn, maar als je dat eenmaal doet, wordt het gemakkelijker voor je om dingen los te laten.

Hoe leer ik de controle loslaten?

WAT je moet vastpakken daar helpen onze Life coaches bij. Eerst is het belangrijk dat je gaat inzien waaróm je iets niet kan loslaten. Het feit dát je het niet kan loslaten betekent dat het belangrijk voor je is. Wij leren je geen trucjes, maar samen met jouw Life coach werk je aan het ontdekken van jouw waarom. Als je daar eenmaal inzicht in hebt, begeleiden wij je om het vervolgens los te gaan laten. Dit is wat wij bedoelen met ‘je moet het eerst vastpakken om het daarna los te kunnen laten.’

Hoe kan je iets loslaten?

Het feit dat je iets niet kan loslaten is niet voor niets. Meestal ligt er een behoefte onder die vervuld mag worden. Jouw Life coach begeleid je, zodat jij jouw behoefte kan gaan vervullen. Deze ontwikkeling doormaken, betekent dat je genoeg op jezelf gaat vertrouwen, waardoor je ook bereid bent om veranderingen onderweg te omarmen of los te laten.

Leren loslaten is essentieel voor een gezond leven vol vrede en tevredenheid. Het kan echter moeilijk zijn als je blijft rondlopen met onvervulde behoeften. Begrijpen waarom loslaten zo moeilijk voor je is, is een eerste stap naar jezelf overgeven aan een situatie, zonder te manipuleren, boos te worden, je terug te trekken of verdrietig te zijn. Hé?! Wie weet er nu beter wat goed voor jou is, dan jijzelf? Pak je regie terug en leer loslaten, samen met je Life coach.

Wil je meer lichaamsbewustzijn ontwikkelen?

Een eerste stap is meer lichaamsbewustzijn creëren. Dit helpt je om meer te leren over jouw controle. Download ons ebook ‘Kopzorgen? Leer luisteren naar je lijf!’ Vervolgens nemen wij je stap voor stap mee, steeds een laagje dieper, zodat jij in je behoeften kan gaan voorzien en de controle kan loslaten.

Liever direct aan de slag met jouw Life coach?

Dit zijn onze Life coaches en vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Geplaatst in Bewustwording, Gezondheid, Informatief, Persoonlijk leiderschap, Stress

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.